Quantcast

Vietoje gatvės Kaune atsirado upė: vandens – iki juosmens

  • Teksto dydis:

Kaunietis Andrius braidė ne kažkur upėje, o šalia savo namo Virbalio gatvėje. Vyras net priėjo vietą, kai vandens jau – iki juosmens, nors dar prieš šventes čia važinėjo mašinos, pasakojama LNK reportaže.

Nutirpus sniegui gatvė virto upe.

„Beviltiška situacija“, – sakė Andrius.

Vanduo pradėjo semti ne tik gatvę, bet ir kiemus.

„Ten gyvena senyvo amžiaus žmonės, pas juos kartais ir greitoji atvažiuoja, o iš jų kiemų jau išeiti negalima“, – tęsė Andrius.

„Šiandien atvažiavo kaimynas, kuris yra už mūsų, nes čia gyvena jo mama, ir neprivažiavo. Per vidurį, kur dar pravažiuojama, yra mažiausiai pusantro metro“, – pasakojo gyventoja Aldona Nickuvienė.

Beviltiška situacija.

Paaiškėjo, kad gatvėje rangovas be leidimų tiesdamas inžinerinius tinklus žemėmis užvertė pralaidą, į kurią anksčiau nutekėdavo vanduo.

„Nekilnojamojo turto vystytojai susikėlė sklypus ir užvertė paklotą vamzdį, kuris buvo pačių gyventojų ar kažkieno klotas ir niekur nefigūruoja, „Kauno vandenys“ apie tai net nežino“, – kalbėjo „Kauno vandenų“ tinklų eksploatacijos skyriaus vyr. inžinierius Valdas Kavaliauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nelikus, kur nutekėti, vanduo ėmė kilti.

„Vamzdžio galas, jeigu jis yra užverčiamas, pro jį negali išbėgti toliau vanduo ir sukyla, pasidaro ežeras“, – tęsė V. Kavaliauskas.

Vanduo kiemus sėmė keturias dienas. Savivaldybė nežinojo, kas vykdė darbus, o „Kauno vandenys“ savavališkai negalėjo tvarkyti to, kas jiems nepriklauso. Visgi gyventojams užvertus savivaldybę skundais paaiškėjo rangovo savivalė.

Pagal mūsų žemės kasimo sistemą pamatėme, kad leidimai nėra išimti ir darbai toje vietoje vyksta nelegaliai.

„Pagal mūsų žemės kasimo sistemą pamatėme, kad leidimai nėra išimti ir darbai toje vietoje vyksta nelegaliai“, – sakė miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Žurnalistams pradėjus domėtis situacija Kauno savivaldybė buvo pasiruošusi gyventojus iš vandens spąstų vaduoti pati, o vėliau išlaidas išsiieškoti iš rangovo, tačiau galiausiai pavyko rasti, kas tą gatvę kasė. Visgi rangovas, nenoriai bendravęs su gyventojais, nebuvo linkęs bendradarbiauti ir su savivaldybe.

„Pradžioje geranoriškumo gal ir nebuvo, bet paaiškinome, kokios yra pasekmės dėl kasimo be leidimo. Nors jie turėjo suderinimą su „Kauno vandenimis“, tačiau neturėjo išduoto bendro žemės kasimo darbų leidimo“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

A. Pakalniškis sako nesuprantantis, kam reikėjo nelegaliai vykdyti darbus, jei leidimus išsiimti būtų buvę pigiau. Dabar įmonei gresia bauda iki 600 eurų.

„Jeigu pateiks dokumentus, leidimą turėsime suderinti, bet prieš tai yra informuota seniūnija, kuri pagal administracinių pažeidimų kodeksus turi teisę surašyti protokolus dėl žemės kasimo darbų vykdymo be leidimo. Manau, kad tai padaryta bus“, – tęsė A. Pakalniškis.

Įmonė Kaune yra vykdžiusi ne vieną projektą.

„Tas rangovas nėra naujokas, tai nėra Kauno įmonė. Manau, kad jie tas tvarkas turėjo žinoti ir, manau, kad tai darė sąmoningai“, – teigė A. Pakalniškis.

Visgi įsikišus žurnalistams ir sujudus tarnyboms pavakarę vaizdas jau visai kitoks nei ryte – vanduo pumpuojamas į šulinius, gyventojai jau sausi gali pasiekti namus.

Dabar sutvarkyti tai, kas sugadinta, ir užtikrinti, kad gatvė nebeskęstų – rangovo atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Benski koks psichas atsirado

Liudas

Liudas portretas
Gerai, kad ne jura!))

Darius

Darius  portretas
Nuotraukoje matosi nauji pastato pamatai pirmiausia reikia patikrinti ar nebus sulaužyta nusausinimo sistema jei taip tai reiškia išrašyti premiją nuostoliams padenkti
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių