Quantcast

Viešojo transporto pakeitimai Kaune dėl įvesto karantino

  • Teksto dydis:

Karantinas skirtas riboti gyventojų judumą taip sumažinant naujų susirgimų atvejų skaičių. Lygiagrečiai mažinama ir viešojo transporto paslaugos Kauno mieste. Miestiečiams rekomenduojama vykti iš namų tik esant būtinybei.

Nuo gruodžio 18 d. 12 val. dėl įrengtų eismo blokadų 65 ir 65 A maršrutai važiuos per apylanką, nukreipiant autobusus nuo Kreidos gatvės Kalkinės g., Alyvų g., Gvazdikų g., toliau esamais įprastomis maršrutų trasomis.

Nuo gruodžio 22 dienos įsigalioja miesto viešojo transporto eismo pasikeitimai:

* Karantino metu keleiviai nebus vežami 17 G, 20, 47 M ir 49 autobusų maršrutais.

* Visi troleibusų maršrutai ir 3, 6, 6 G, 18, 23, 26, 27 G, 29 G, 34 G, 37, 38, 39, 40, 42, 43, 44, 46, 47, 48, 54 bei 57 G autobusų maršrutai važiuos rečiau.

Keičiami transporto tvarkaraščiai stotelėse karantino laikotarpiu – ne mažas iššūkis transporto darbuotojams. Bus dedamos visos pastangas, kad keleiviai stotelėse naujus tvarkaraščius galėtų rasti kaip įmanoma greičiau.

Kaip žinoti ar tvarkaraštis stotelėje pakeistas?

Atpažinti, ar tvarkaraštis stotelėje pakeistas nauju, keleiviams tai atskirti padės tvarkaraščio spalva. Nauji tvarkaraščiai bus pagaminti iš gelsvos spalvos popieriaus. Seni tvarkaraščiai baltame popieriuje. Atsiprašome už nepatogumus. Dėsime visas pastangas jas pakeisti per artimiausias kelias dienas.

Todėl labai prašome visų keleivių prieš keliaujant pasitikrinti Jūsų reikiamo maršruto tvarkaraštį internete www.stops.lt/kaunas/ arba www.kvt.lt/ bei planuoti savo kelionę iš anksto.

Pravartu priminti, kad transporto atvykimą į stotelę realiu laiku galima sužinoti nuskenavus QR kodą su programėle „Žiogas“, ar kita kodų nuskaitymo programėle. Stotelės QR kodą rasite ant maršrutų schemos arba cilindre, ant bet kurio tvarkaraščio. Visi stotelių QR kodai – galiojantys.

Dėmesys saugai transporto priemonėse

Siekiant užtikrinti vykstančių viešuoju transportu keleivių saugą, bendrovė nuolat reguliariai ir kruopščiai dezinfekuoja transporto priemones ir visus liečiamus paviršius jose.

Tikimės, keleiviai patys laikytis visų karantino metu nustatytų rekomendacijų. Vykstantieji viešuoju transportu turėtų pagal galimybes turėtų stengtis važiuoti ne piko metu ir mažiau populiariais maršrutais, jei tai įmanoma. Rekomenduojama užimti vien tik sėdimas vietas. Tad jeigu visos vietos užimtos, nelipti, palaukti kito transporto. Taip pat labai svarbu išlaikyti ne mažiau nei 1 metro atstumą tarp kitų keleivių, dėvėti veidą ir burną dengiančias veido kaukes, dezinfekuoti rankas įlipus į transporto priemonę.

Todėl pačių žmonių supratingumas atsisakant nebūtiniausių kelionių, įmonei leis dar efektyviau užtikrinti atstumą tarp keleivių, sumažinant vykstančiųjų srautus ir visiems jaustis saugiai.

Visa „Kauno autobusai“ bendrovė labai prašo laikytis saugumo reikalavimų bei įvesto karantino taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Kuo reciau vaziuoja, tuo meiliau glaudziames ...Kokia valdzia, tokie ir vykdytojai ....

Roma

Roma portretas
Sendien ryte vaziavau 8 val i darba nustebau zmoniu pilna lyg ir ne karantinas butu prie Pramones maximos pilna aikstele zmoniu Zmones svesti ruosiasi Patarimas likti namuose tik tiem kas nepaeina ,visi kiti laksto i visas puses.

Oi

Oi portretas
Rytais ir po darbo autobusai tikrai ne tušti!!!!!Kai ponai sėdi prie kompų-tai nesusigaudo!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių