Quantcast

Vienybės aikštės fontanas jau ištryško spalvotais purslais (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

SBA atnaujinamoje Vienybės aikštėje veiks moderniausias šalyje fontanas. Grindinyje sumontuota 40 purkštukų, kurie vandens sroves kels į 2-3 metrų aukštį. Šis fontanas užima 250 kv. metrų plotą.

„Vienybės aikštės atnaujinimas – SBA dovana Kaunui – jau visai finišo tiesiojoje ir tikimės, kad tai bus nauja kauniečių ir miesto svečių traukos vieta. Vienas svarbiausių jos akcentų, kuris tikrai trauks žmones –fontanas, trykštantis iš grindinio. Kaip tik šiuo metu jis išbandytas, o jį įrengę specialistai kuria programą, kad miestiečiai ir Kauno svečiai galėtų grožėtis ritmišku, banguojančiu ir nesikartojančiu vandens srovių šokiu“, – pasakoja BLC verslo centro vadovė Loneda Gražulevičienė.

Anot jos, vasaros dienomis ar vakarais šiame fontane galės žaisti vaikai, atsivėsinti miestiečiai. Fontanas reaguos į apšvietimą – pradėjus temti įsijungs LED šviestuvai, kurie vandens sroves apšvies visomis vaivorykštės spalvomis, tad reginys bus įspūdingas ir aikštei suteiks žaismingumo ir gyvumo.

Vienybės aikštėje arčiau BLC verslo centro bus įrengtas ir kitas fontanas, upelio formos. Aplink jį įrengtos žaliosios zonos su daugybe augalų, tad miestiečiai ir Kauno svečiai čia galės pasijusti lyg sėdėtų tikro upelio pakrantėje ir mėgautųsi ramybe.

„Spalvingi fontanai, medžiais ir kitais augalais apsodintos žaliosios zonos, specialūs liejiniai aktyviam laisvalaikiui, amfiteatriniai laiptai, kavinių – restoranų terasa prie BLC verslo centro – manome, kad visa tai pritrauks į Vienybės aikštę žmonių ir ji taps gyva. Tai ir bus laimingų žmonių aikštė, SBA dovana Kaunui“, – sako L.Gražulevičienė.

Vienybės aikštei atnaujinti – 10 mln. eurų

Kauno Vienybės aikštės architektūrinė koncepcija Vokietijos dizaino tarybos apdovanojimuose pripažinta geriausia miesto erdvės kategorijoje. Tai pirmasis istorijoje Lietuvoje realizuojamo projekto laimėjimas šiame konkurse. Aikštės atnaujinimo projektą parengė Vokietijos kompanija „3deluxe“. Įgyvendinimo projektą ji rengė kartu su lietuvių architektu Rimantu Giedraičiu.

Vienybės aikštę Kaune, bendradarbiaudama su Kauno miesto savivaldybe, atnaujina SBA grupė, kuri tam išleis apie 10 mln. eur, iš jų apie – 5 mln. eur skirti aikštės viršutinės dalies rekonstrukcijai. Bendra investicijų suma į aikštę ir greta plėtojamą BLC 2 verslo centrą siekia apie 40 mln. eurų.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad neseniai dar nematytomis srovėmis ištryško ir Laisvės alėjos fontanas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

eduardas

eduardas portretas
Buvau 2020.09.15 NIEKAS NEVEIKĖ

naujas

naujas portretas
anekdotas - ''laimingų žmonių aikštė'' su fontanu ........... prisimenant kiek tu ''fontanų'' buvo mieste nuo pokario laikų ir kiek jų išnyko išgarsėsim kaip ''fontanų sostinė'' ES mastu ...........

...

... portretas
Eilinė kaunadienės (krabadienės) MELAGIENA. Nes JEI paskelba, tai reikia suprast kad galima eit ir žiiūrėt; deja, turim TIK tuščią piarą: ne tai kad bent savaitėlę kauniečius džiugintų, dar tą patį vakarą niekais virto... kaip ir su LA fontanu - tik bumbulai ir tvoros. Tai KAM ta vieša reklama, ar tai TIK dėl 'pliusiuko'? - ACH, Krabastane be Melo - NIEKAIP... niekaip raudosis milicininkas Komunizmo statybos metodų nepamiršo: į bėgius beldžiama, o nepatenkintus kad traukinys nejuda... - virkauja Krabas kad laikai pasikeitė, kad negalima nepatenkintų tyliai išgaudyt ir į Sibirą išvežt, dabar juos reikia verst PAČIUS į airijas išvykt. O ta Krabadienė it prostitutė, už pinigus bet ką 'išliaupsins'.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių