Quantcast

Vienas Kauno vadovų užsikrėtė koronavirusu

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui nustatyta COVID-19 infekcija. Jis pasakojo, kad iš pradžių dingo skonis ir kvapas, šiek tiek maudė raumenis, todėl nusprendė pasitikrinti.

Šeštadienį V. Šiliauskas sužinojo, kad testas – teigiamas.

Jis portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad pirmuosius COVID-19 simptomus jis pajuto penktadienį, kuomet valgomas maistas pasirodė beskonis. Vyras teigė, kad tądien jautė ir raumenų skausmus, kūną buvo apėmęs šioks toks sunkumas.

Pasitaręs su kolegomis, jis nusprendė pasidaryti koronaviruso testą. Šeštadienį mobiliajame tyrimų punkte buvo paimtas mėginys.

„Penktadienio vakarą dar pamaudė raumenis, bet ryte atsikėlus jau nieko, tik pusryčiaujant to skonio nebebuvo. Tada šeštadienį padarė testą ir vakare jau žinojau, kad sergu. Šiaip net nežinau, kur galėjau užsikrėsti, nes visada einu su apsaugine kauke, laikausi atstumo, dauguma darbų taip pat atliekame nuotolinių būdu. Pačiam taip pat keista, nes kolektyve taip pat nebuvo atvejų, o savivaldybėje pašalinių žmonių dabar nepriimame. Neįsivaizduoju, kur galėjau. Gal kokioje parduotuvėje, gal su kuo nors prasilenkiant, bet tikrai ne iš artimųjų žmonių“, – kalbėjo V.Šiliauskas.

Vilius Šiliauskas/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Jis nurodė, kad šeimos nariai jaučiasi puikiai, nejaučia jokių simptomų, tačiau vis tiek pasidarė testus ir laukia rezultatų.

Šiaip net nežinau, kur galėjau užsikrėsti, nes visada einu su apsaugine kauke, laikausi atstumo, dauguma darbų taip pat atliekame nuotolinių būdu.

„Savaitgalį vienam iš kolegų diagnozavus COVID-19 ligos atvejį, kelias artimiausias dienas savivaldybės vadovų komanda dirbs išimtinai nuotoliniu būdu“, – patvirtino Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius. Nuotoliniu būdu dirba ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, darbą iš namų bent kelioms dienoms buvo priversti pasirinkti daugiau nei dešimt savivaldybės darbuotojų.

„Užtikriname, kad darbai dėl to nenukentės ir viskas vyks taip, kaip buvo suplanuota. Taigi ir antradienį numatytas Kauno miesto tarybos posėdis įvyks“, – teigė T.Jarusevičius.

Pirminiais duomenimis, visi turėti tarpusavio kontaktai pagal jų trukmę ir pobūdį nepriskiriami artimiems, todėl užsidaryti griežtai saviizoliacijai šįkart neprireikė.

„Vos tik įsitikinsime, kad kolegos yra sveiki ir nenešioja viruso, meras bei jo komanda grįš prie įprasto darbo režimo. Vadovaujamės medikų ir visuomenės sveikatos specialistų rekomendacijomis. Iš pat ryto savivaldybėje pakartotinai atlikta patalpų dezinfekcija, imtasi visų būtinų atsargumo priemonių“, – portalui kauno.diena.lt sakė mero patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats...

Tas pats...  portretas
Šaunuolis MERE!!! BŪKIT Savimi!!!..., Pagarbiai, tas pats...

,.......

,....... portretas
O kiek yra persirgusiu kurie nesikreipė niekur ir pasigydė patys.Kas registravo ir tikrino kraują , niekas .O tokių daug ,vienas iš jų aš.Sirgau ir tokius ,bet sakyčiau skausmingesnius kaulų skausmus jaučiau, silpnumą siaubinga ir apetito netekimą ,ir daug visokių negerumi.Temperatūros nebuvo ,sirgau kelis kartus ,tik kiti kartai buvo lengvesnės formos .Kur pasitikrinti kraują ,kas liko mano kraujuje neaišku.

Jura

Jura portretas
Nereiks skiepitis
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių