Quantcast

Vicemeras trečiąkart tapo Europos čempionu

  • Teksto dydis:

Kauno rajono vicemeras ir žinomas sportininkas Paulius Visockas Europos svarsčių kilnojimo čempionate Vengrijoje pasipuošė aukso medaliu. Jis su keturiais komandos draugais tapo Europos svarsčių kilnojimo čempionu komandinėje estafetės rungtyje.

Daugkartinis Lietuvos čempionas P. Visockas 2015, 2016 m. taip pat buvo tapęs Europos svarsčių kilnojimo čempionu 40-45 metų amžiaus grupėje, 2016 m. – Pasaulio svarsčių kilnojimo „Grand Prix 3“ etapo nugalėtoju. Pernai sportininkas tenkinosi antrąja vieta Europoje, o šiemet vėl kopė ant aukščiausio pakylos laiptelio. Aukso medalį Vengrijoje komandinėje sprinto estafetėje 43-ejų P. Visockas iškovojo kartu su buvusiais savo mokiniais Matu Čepuliu, Aurimu Stulgiu, Rolandu Bykovu bei kolega sporto meistru Tomu Miežlaiškiu. Penki sportininkai aukso medaliais pasipuošė, kai estafetės rungtyje 24 kg svarstį kilnojo po tris minutes, o bendrai jį iškėlė net 254 kartus. „Įprastai viena rungtis kilnojant svarsčius trunka 10 min, tačiau komandinėje sprinto estafetėje svarsčiai keliami 3 min. Per tą laiką reikia atlikti kuo daugiau kėlimų. Tai yra labai intensyvi rungtis, jos specifika ta, kad labai greitai atsiranda nuovargis“, – pasakojo intensyviai sportuojantis vicemeras.

Aštuonis metus svarsčių kilnojimo sportu užsiimantis pašnekovas tvirtina, kad sportas jam padėjo formuoti charakterį, ugdyti valią ir atsakomybę. Šios savybės jį skatina eiti į priekį ir sporte, ir darbe. P. Visockas užsiminė, kad, einant vicemero pareigas, kartais darbo diena užsitęsia, tačiau bent tris kartus per savaitę po darbo vyras namuose arba treniruočių salėje užsidaro poros valandų treniruotėms. „Mano šeima nors sunkiai, bet tai vis dar toleruoja. Svarsčių kilnojimas dėkingas tuo, kad juos gali kilnoti visur – tereikia tik pasiimti svarsčius. Esu vežęsis svarsčius ir vykdamas atostogų, tačiau daugiau stengiuosi to nedaryti, – apie būtinybę pailsėti ir nuo sporto užsiminė P. Visockas. – Viskam savas laikas: yra darbo metas, sporto metas ir atostogų metas.“

Vicemeras kvietė žiūrovus atvykti į Garliavos sporto centrą, kur birželio 30 – liepos 1 dienomis vyks Europos jaunių (U16 ir U18) svarsčių kilnojimo čempionatas, taip pat suaugusiųjų Pasaulio taurės ir Pasaulio „Grand Prix 4“ etapas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sofi

sofi portretas
Šaunuolis Paulius!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių