Quantcast

A. Veryga medaliu apdovanojo A. Naudžiūną, kurį premjeras ragino atleisti

Kovo mėnesį dėl maišuose laikytų apsaugos priemonių Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas buvo laikinai nušalintas iš užimamų pareigų. Netrukus į savo pareigas vėl sugrįžęs ligoninės direktorius sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos buvo apdovanotas medaliu. Ministras tikina nepamenantis, kad A. Naudžiūną būtų stipriai kritikavęs ir teigia apdovanojęs jį dėl to, kad puikiai susidorojo su gydymo įstaigai kilusiais iššūkiais koronaviruso krizės metu.

„Neprisimenu, kad būčiau jį labai kritikavęs. Buvo viešumoje iškelta  įvairiausių klausimų, buvo atlikti tyrimai, vertinimai, kurie vis tik parodė, kad vadovas kažkokių pažeidimų nepadarė ir ligoninė, kuriai tuo metu vadovavo profesorius, tai buvo viena iš tų ligoninių, kur buvo gydomi COVID-19 sergantys pacientai, tai yra gydymo įstaiga, kuriai teko daug sudėtingų iššūkių ir ligoninė puikiai su jais susitvarkė. Išskyrus tuos viešumoje aptarinėtus atvejus dėl asmens apsaugos priemonių“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Veryga.

Ministro teigimu, apdovanojimas A. Naudžiūnui buvo įteiktas dėl Kauno klinikinės ligoninės veiklos koronaviruso pandemijos sąlygomis.

„Dėl pačios įstaigos veiklos, dėl medikų užsikrėtimo ar kažkokių pacientų problemų negirdėjome jokių priekaištų. Būtent įvertinus šį darbą, profesorius ir buvo apdovanotas“, – taip pat tikino jis.

Neprisimenu, kad būčiau jį labai kritikavęs.

Apie tai, kad liepos mėnesį A. Naudžiūnas buvo apdovanotas medaliu „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“ pranešė portalas LRT.

ELTA primena, kad kovo 27 dieną, po žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės feisbuke pasidalintų nuotraukų, kuriose užfiksuoti šokiruojantys vaizdai iš Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus bei premjero Sauliaus Skvernelio paraginimo atleisti Kauno klinikinės ligoninės direktorių A. Naudžiūną, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga paskelbė, jog A. Naudžiūną nušalina nuo pareigų, kol dėl įvykio atliekamas tyrimas.

„Facebook“ nuotr.

Vis dėlto balandžio 3 dieną A. Veryga priėmė sprendimą, kad laikinai nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius A. Naudžiūnas grąžinamas į pareigas ir toliau vadovaus šiai gydymo įstaigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
"„Aš nieko blogo nepadariau ir mano kolektyvas nieko blogo nepadarė. (...) Čia politizuotas dalykas, labai politizuotas“, – kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės vadovas. svarbu neprarasti pasitikėjimo savo veiksmais ...

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Du " berniukai " žaidžia žaidimą Ministras ir Direktorius : tai gi Ministras rodydamas savo galias gali sau leisti apdovanoti ir taip jau net jo paties nuskriaustą Direktorių ... Bent Jiems smagu ...

kaunietė

kaunietė portretas
Nu žinokit, primena brežnevo laikus, kai irgi vieni kitus apsidovanodavo, ypač, jei jausdavo, kad gali netekt posto :) Būtų juokinga, jei nebūtų graudu, Tai pištalietą gauna, tai medalį. Oi, jaučia turbūt valstiečiai, kad jų dienelės suskaičiuotos...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių