Quantcast

Kauno regione vėl didinamas COVID-19 lovų skaičius: 8 iš 10 pacientų prireikia deguonies

  • Teksto dydis:

Kauno regione didinamas COVID-19 lovų skaičius – 15 papildomų lovų su deguonimi, kurio prireikia aštuoniems iš dešimties pacientų, pirmadienį informuoja Kauno klinikos.

„Apie 80 proc. naujų pacientų reikalinga deguonies terapija. Į reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių per parą vidutiniškai paguldomi du pacientai, sergantys COVID-19 liga, tuo tarpu prieš mėnesį kartą per savaitę tekdavo paguldyti po vieną pacientą“, – sako Kauno regiono COVID-19 ligos valdymo grupės vadovas doc. Vaidotas Gurskis.

Pasak jo, daugiau kaip pusei pacientų prireikia dirbtinės plaučių ventiliacijos.

Į reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių per parą vidutiniškai paguldomi du pacientai.

„Šiuo metu 50-60 proc. pacientų tenka pritaikyti dirbtinę plaučių ventiliaciją. Kitais atvejais pakanka didelės tėkmės deguonies terapijos ir neinvazinės plaučių ventiliacijos metodo“, – teigia medikas.

Papildomos COVID-19 lovos atsiras LSMU Kauno ligoninėje. Iš viso Kauno regione šiems pacientams skirtos 173 lovos su deguonies tiekimu ir 20 reanimacijos lovų.

V. Gurskio teigimu, kad Kauno regiono gydymo įstaigose pacientų srautas didėja nuo liepos 23 dienos.

Pastarąją savaitę vidutiniškai per parą stacionariniam gydymui su deguonies tiekimo galimybe atvyksta 12 pacientų, kai ankstesnėmis savaitėmis vidutiniškai atvykdavo nuo dviejų iki 10 pacientų.

Regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 60 proc. (104 iš 173 lovų). Reanimacijos ir intensyviosios terapijos  skyriuose užimta pusė – 10 lovų iš 20.

Tolesnis lovų skaičiaus didinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto. Šiuos duomenis Kauno regiono COVID-19 ligos valdymo grupė peržiūri ir analizuoja reguliariai, ir atsižvelgdama į juos, priima atitinkamus sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Truksta lovu, o Jonavoje usdarot ligonine ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių