Quantcast

Veiksmas Ąžuolyne: S. Dariaus ir S. Girėno stadione kyla tribūnos, sporto halės darbai – į pabaigą

  • Teksto dydis:

Ąžuolyne toliau į viršų stiebiasi naujasis S.Dariaus ir S.Girėno stadionas. Jau montuojamos tribūnos, pastatyta ir VIP zona. Tikimasi, kad iki šalčių pavyks padaryti daugumą lauko darbų ir darbininkai persikels į vidines patalpas.

Stadiono darbai

Naujojo stadiono statybos dar nebaigtos, tačiau jau matosi ryškus progresas. Darbininkai sparčiai įrenginėja tribūnų pakopas, dar liks padaryti stogą, taip pat jie atlieka kitus būtinus projekto darbus. Apie tai, kad vyksta intensyvus veiksmas, liudija ir stadiono viduryje vis dar išrikiuota gausi technika.

„Ąžuolynas nuo seno garsina Kauną kaip didžiausia tokio pobūdžio erdvė Europoje. Jau greitai dar vienu mūsų miesto simboliu pelnytai taps ir sparčiai kylantis S.Dariaus ir S.Girėno stadionas“, – skelbė Kauno miesto savivaldybė, kartu pasidalijusi ir nuotraukomis iš paukščio skrydžio.

Miesto atstovai pakvietė miestiečius pasižvalgyti po statybų aikštelę ir virtualiai pažiūrėti, kokie darbai jau atlikti.

„Čia veiksmas tęsiasi pilnu tempu: iki metų pabaigos rangovai planuoja atlikti visus būtinus išorės darbus, kad spaudžiant šaltukui galėtų pereiti prie vidaus patalpų apdailos“, – nurodoma savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Skelbiama, kad po atnaujinimo tai bus didžiausias stadionas Lietuvoje ir atitiks UEFA bei IAAF II standartus. Stogu dengtose tribūnose bus15 tūkst. vietų žiūrovams. Kauniečiai ir miesto svečiai čia galės mėgautis aukščiausio lygio futbolo ar lengvosios atletikos varžybomis, o per didžiuosius koncertus bei kitus renginius ši erdvė talpins iki 30 tūkst. žmonių.

Vaizdinga Žaliakalnio vietovė ilgainiui taps tikru sporto ir laisvalaikio kompleksu.

Sporto kampelis

Šalia statomo stadiono tvarkomas ir kitas sporto objektas – Kauno sporto halė. Skelbiama, kad jos didžiausi rekonstrukcijos darbai jau atlikti, dabar liko nedidelės užbaigimo smulkmenos ir bus galima atverti objektą miesto poreikiams.

„Vaizdinga Žaliakalnio vietovė ilgainiui taps tikru sporto ir laisvalaikio kompleksu. Link pabaigos artėja legendinės sporto halės rekonstrukcija. Darbai startavo ir greta esančios Sporto gatvės aikštėje. Jau parengtas techninis projektas, o netrukus bus išduotas statybos leidimas naujajam lengvosios atletikos maniežui, kuris iškils visai čia pat“, – apie vykdomus ir būsimus darbus Ąžuolyno pašonėje, vardijo miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Be to, Kauno miesto savivaldybė priminė, kad kartu vyksta ir paties Ąžuolyno tvarkymo darbai, tiesiami nauji takai pėstiesiems bei dviratininkams, atnaujinama kita parko infrastruktūra, vykdomi medžių saugojimo projektai.

„Profesionalūs arboristai vykdo Ąžuolyno parko tvarkybos darbus, kad būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos toliau gyvuoti šimtamečiams ąžuolams“, – pabrėžė Kauno specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Projektuotojas

Projektuotojas portretas
Keiksimės ar verksim, stadionas bus pastatytas, bet problema lieka! Stadioną reikės išlaikyt ir eksploatuot, o tai irgi kainuoja.Atsižvelgiant į mūsų futbolo lygį ir tai kad žiemą Lietuvoje jis nežaidžiamas,lengvosios varžybos ir negali vykti, reikia galvot apie kuo didesnį stadiono funcionalumą ir didinti reginių kiekį. Kiek žinau projekte buvo numatyta regbio vartų pastatymas, ęsant reikalui. suprojektuotos "gilzės" jų pasatymui vykdaant varžybas, gal dar kokiie nors renginiai galėtų būti vykdomi. Reik gagvot apie stadiono išgyvenimą jau dabar, kad pastačius jis nenunyktų...

dzidulis

dzidulis portretas
Komentaruose rašo tokie dalbajobai kurie statybų sektoriuje net nedirbę vienas kitas protingesnis komentaras

TTT >>>

TTT >>>  portretas
Pagaliau! Pagarba Matijošaičiui. Tikras lyderis, kuris per daug nekreipia dèmesio į rėksnius ir pasiekia rezultatus. Kaunas iki Matijošaičio ir prie jo yra kaip du skirtingi miestai.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių