Quantcast

VDU – renginių ciklas apie Taivano ir Lietuvos santykius

„Meet Taiwan/Pažink Taivaną“ – tai nemokamas renginių ciklas, vykstantis lapkričio 8 - 23 dienomis Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto (toliau VDU) patalpose. Renginiai skirti pristatyti Taivano ir Lietuvos santykius, krašto kultūrą ir politiką.

Ciklą organizuoja studentų asociacija Akademinis politologų klubas ir VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Linas Didvalis.

Vienas iš renginių ciklo organizatorių Robertas Žalnierukynas pasakojo, kad idėja gimė klubui nuvykus į Taivano atstovybę Vilniuje. „Lietuvoje pasigedome švietimo apie Taivaną ne tik iš politinės perspektyvos, bet ir iš socialinės bei kultūrinės”, – teigė jis.

Pasak pašnekovo, šie renginiai gali atverti galimybes įkurti tarptautinę asociaciją, kuri vienytų Lietuvos ir Taivano piliečius.

Akademinio politologų klubo pirmininkas Povilas Mikalauskas teigė, kad organizacija jaučia pareigą pilietinėmis iniciatyvomis skatinti visuomenės švietimą apie šių dienų politikos eigą: „Lietuvos ir Taivano santykiai – tai didžiulį kultūrinį, politinį ir ekonominį potencialą turinčių visuomenių viena kitos pažinimo gimimas, grįstas demokratijos, žmogaus teisių puoselėjimo ir teisės viršenybės vertybių puoselėjimu.”

Lapkričio 8 dieną jau įvyko ciklo atidarymas – paskaitoje su VDU dėstytoja Ieva Širvelyte buvo pristatoma Taivano istorinis ir kultūrinis kontekstas. Renginio metu dalyviai gavo galimybę iš arčiau pažinti Taivano kilmę, identitetą, Kinijos ir Taivano kultūros susimaišymą.

Ateinančiuose renginiuose vyks pokalbiai su pačiu Taivano atstovybės Lietuvoje vadovu Ericu Huangu, Seimo nariais ir parlamentinių ryšių su Kinijos Respublika (Taivanu) grupės nariais M. Maldeikiu bei D. Šakaliene.  O ciklo uždarymo renginyje organizuojama paskaita su VDU Azijos studijų centro dėstytoja S. Kumpe.

Pilną renginių ciklo programą ir daugiau informacijos apie renginius galite rasti Akademinio politologų klubo „Facebook” puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
ar tie santykiai yra? Gal panagrinėkit mūsų užsienio politikos absurdą tuo klausimu ir G.L. vaidmenį?.

ar nieko padoresnio neradot

ar nieko padoresnio neradot portretas
kaip šakl-ienė maldeikis ir kažkokia kempė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių