Quantcast

VDU minės L. Donskio penktąsias mirties metines

  • Teksto dydis:

Minint penktąsias filosofo, eseisto, pedagogo ir visuomenės veikėjo Leonido Donskio mirties metines, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kaune antradienį rengiama tarptautinė konferencija.

Konferencija skirta plėtoti temas, kurios buvo artimos ir svarbios profesoriui, – apie muziejų ir viešų vietų vaidmenį įprasminant praeitį, teigiama VDU pranešime.

„Lietuva XX amžiuje buvo okupuota tris kartus ir neteko didelės dalies gyventojų: per Vokietijos okupaciją iš esmės buvo sunaikinta visa žydų bendruomenė, sovietų okupacijos metais į Sibirą buvo ištremta beveik 10 proc. gyventojų. Kaip prisiminti šiuos įvykius muziejuose ir visuomeninėse erdvėse yra nuolatinis diskusijų ir konfliktų objektas“, – teigia konferencijos rengėjai, VDU Andrejaus Sacharovo demokratijos tyrimų plėtros centras.

Pranešimus skaitys muziejų atstovai iš Lietuvos ir užsienio: Vokietijos, Belgijos, Olandijos, Pietų Afrikos Respublikos, Airijos.

Į konferenciją atvyks istorikė iš Vokietijos Imke Hansen, dėstanti Hamburgo ir Upsalos universitetuose bei dirbanti su Aušvico-Birkenau valstybiniu muziejumi.

Monique Brinks (Monika Brinks) iš Nyderlandų kalbės apie Potočario miestelyje, netoli Srebrenicos, įkurtą memorialinį centrą, skirtą prisiminti daugiau nei 8 tūkst. bosnių vyrų ir vaikinų, kurie buvo ten nužudyti 1995 metais.

Zahira Asmal iš PAR dalysis įžvalgomis apie viešųjų erdvių pritaikymą visuomenės reikmėms.

Filosofas, mokslininkas, laidų vedėjas, buvęs europarlamentaras L. Donskis staiga mirė Vilniaus oro uoste 2016 metais. Per savo mokslinę karjerą jis dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, parašė daugiau kaip 40 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių.


Šiame straipsnyje: VDULeonidas Donskiskonferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių