Quantcast

Važiuosime patogiau – Kauno rajone atsiras per 25 km naujos asfalto dangos

Šiemet Kauno rajone nauja asfalto danga bus padengta per 25 km kelių ir gatvių. Kalbėti apie konkrečius skaičius leidžia vietinės reikšmės keliams ir gatvėms projektuoti, tiesti, remontuoti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti skirtos 2020 m. lėšos – apie 7 mln. eurų.

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšos sudaro 4 mln. eurų ir 3 mln. eurų – Kauno rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Vasario 27 d. posėdžiavusi taryba patvirtino KPPP lėšomis 2020 m. finansuojamų Kauno rajono savivaldybės objektų sąrašą.

"Priimtas sprendimas sudarys galimybes įvykdyti Kauno rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) remonto ir priežiūros 2020 m. darbus. Jie gerins rajono susisiekimo infrastruktūrą", – įsitikinęs Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas, vykdantis Kelių ir transporto skyriaus vedėjo funkcijas, Tautvydas Tamošiūnas.

Darbai nuo kovo mėnesio jau pradėti Lapių, Domeikavos ir Babtų seniūnijose, netrukus jie bus vykdomi ir kitose seniūnijose.

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšos sudaro 4 mln. eurų ir 3 mln. eurų – Kauno rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Daugiausia lėšų – naujam keliui

Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamų KPPP lėšų didžiausia dalis – 318,2 tūkst. eurų – numatyta naujo kelio nuo Ežerėlio m. iki Vilemų k. tiesimui, K.Bielinio gatvei Ramučiuose Karmėlavos seniūnijoje rekonstruoti (262 tūkst. eurų), Margirio gatvės šaligatviams Ringauduose įrengti (233 tūkst. eurų), Pajiesio keliui Garliavos apylinkių seniūnijoje asfaltuoti (209 tūkst. eurų), Liepų gatvei Giraitės kaime remontuoti (155 tūkst. eurų), Mokyklos gatvei Teleičių k. Garliavos apylinkių seniūnijoje rekonstruoti (150 tūkst. eurų).

Taip pat planuojama pradėti asfaltuoti Alšėnų sen. Digrių k. Žiemkelio gatvę ir Vilkijos apylinkių sen. kelią nuo Purviškių iki Skrebenų k., suremontuoti Babtų sen. Juodonių k. Juodonių gatvę, išasfaltuoti Batniavos sen. Virbaliūnų k. Šlaito gatvę, Domeikavos sen. Domeikavos k. Jaunimo ir Perkūno gatves, Garliavos sen. J.Biliūno ir Bijūnų gatves, baigti rekonstruoti Karmėlavos mstl. Kęstučio ir Piliakalnio gatves.

"Užbaigsime pernai pradėtas rekonstruoti Kęstučio ir Piliakalnio gatves Karmėlavoje, įrengsime A.Merkio gatvės Lapėse ir Kertupio gatvės Neveronyse šaligatvius", – suplanuotus darbus vardijo T.Tamošiūnas.

Pasak Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojo, kai kurie keliai (gatvės) bus visiškai rekonstruoti, ne tik įrengiant naują važiuojamąją dalį, bet ir lietaus nuotekų tinklus, apšvietimą ir šaligatvius. Taip atnaujintos bus jau minėtos Mokyklos gatvė Teleičiuose, K.Bielinio gatvė Karmėlavoje ir Margirio gatvė Ringauduose.

"Rengiami techniniai projektai ir, jei leis finansinės galimybės, planuojame pradėti rekonstravimo darbus J.Janonio ir J.Zikaro gatvėse Kačerginėje bei Akacijų alėjoje ir V.Augustausko gatvėje Kulautuvoje", – sakė T.Tamošiūnas.

Didžiausia savivaldybės skiriamų lėšų dalis kelių infrastruktūros objektams teks K.Bielinio gatvei Ramučiuose rekonstruoti (300 tūkst. eurų), Mokyklos gatvei Teleičiuose rekonstruoti (150 tūkst. eurų), naujo kelio nuo Ežerėlio m. iki Vilemų k. tiesimui (125 tūkst. eurų) ir duobių remonto darbams (196 tūkst. eurų).

Seniūnijų kelių (gatvių) remonto darbams, prie kurių 50 proc. privačiomis lėšomis prisideda fiziniai ir juridiniai asmenys, šiemet Kauno rajono savivaldybė skyrė 603 tūkst. eurų. Vienas didžiausių šių metų projektų – naujo kelio Vilemai–Ežerėlis statyba – vykdomas Kauno rajono savivaldybės ir didžiausios Ežerėlio seniūnijos įmonės – UAB "Klasmann-Deilmann Ežerėlis" lėšomis.

Sutvarkys aikštes prie dviejų bažnyčių

Šiemet žadama sutvarkyti dvi aikštes ir privažiavimo kelius prie bažnyčių pakaunėje. Tokios permainos numatytos Babtuose ir Lapių miestelyje.

"Žvyrkeliams asfaltuoti yra atskira programa, esame pateikę kelis projektus, tačiau kol lėšos nėra patvirtintos. Žadame sujungti Tiesiąją ir Gelžkeliuko gatves Poderiškių kaime Ringaudų seniūnijoje su Juragių keliu. Šioje Kauno rajono vietoje vyksta intensyvus eismas, tai leistų paskirstyti eismą ir sutvarkyti sugadintą kelią", – pasakojo T.Tamošiūnas.

Taip pat planuojama pagerinti susisiekimą dviračiais tarp Kulautuvos ir Vilkijos. Dalis tako per Batniavos seniūniją jau yra nutiesta, tačiau reikia sutvarkyti ruožą nuo Paštuvos k. iki Vilkijos prieplaukos. Žinoma, šis takas planuojamas su žvyro danga, tačiau dviratininkai jį dėl vaizdingų vietovių jau spėjo pamėgti.

Nebus pamiršta ir prastos būklės per sodininkų bendriją einanti Poilsiavietės gatvė Laumėnų k. Samylų seniūnijoje. Panaudojant savivaldybės biudžeto ir KPPP lėšas planuojama suremontuoti apie 1 km ilgio šios gatvės ruožą nuo kelio Girionys–Žiegždriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Taip sakant visiems saviems pataikūnams padalino , ypač Kulautuvoj , Virbaliūnuose , Rimgauduose .Gerai kovėsi Batniavos vadas prieš karjero steigimą , va ir gavo ...o tas dviračių takas link Vilkijos ar nepalauks .?Ko taip skubate susitvarkyti savo asmeninius interesus ?Tvarkykit gyvenvietes , kur intensyvus eismas , o ne savo ramybės oazes gražinkit .....

almute olbutiene

almute olbutiene portretas
Nu va ir dingo planuose kelio Naujatriobiai_ Padauguva asfaltas,o pries rinkimus buvo zadeje kad isasfaltuos.

...

... portretas
Viskas Krabui, viskas jo gerovei (kad JO kelias nedulkėtų). O tos kalbos dėl rajono pajungimo tebuvo TIK pigus rajoniečių pagąsinimas, paraginimas JO nuosavybe pasirūpinti.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių