Quantcast

Vaizdai „Skaistės mėsoje“ atėmė žadą: inspektoriai to daugiau netoleruos – stabdo įmonės veiklą

  • Teksto dydis:

Kauno regiono mėsos perdirbimo įmonė „Skaistės mėsa“ priversta stabdyti veiklą, Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) tikrinimo metu užfiksavus daug šiurkščių maisto saugos pažeidimų.

Sprendimas taikyti griežčiausią sankciją – veiklos sustabdymą buvo priimtas įmonei nesilaikant maisto saugos ir higienos reikalavimų bei nešalinant ankstesnių pažeidimų.

Pasak VMVT pranešimo, po veterinarijos inspektorių neplaninio patikrinimo šiai įmonei bus taikytos administracinio poveikio priemonės, teks sunaikinti didelį kiekį (beveik 710 kilogramų) jos patalpose rastų neaiškios kilmės, akivaizdžiai sugedusių ir pasenusių mėsos gaminių (rūkytų dešrų, sūdytų lašinių, vyniotinių, nugarinės išpjovos, keptos vištienos, kiaulienos pašteto).

Pažeidimų įmonėje „Skaistės mėsa“ veikloje apstu ir, deja, kartojasi tie patys pažeidimai.

Atliekant patikrinimą bendrovėje „Skaistės mėsa“, nustatytas platus spektras pažeidimų, susijusių su visišku higienos reikalavimų nepaisymu gamybos procese ir gamybos patalpose, sandėliuojant žaliavas bei laikant jau pagamintą produkciją.

Atsakingi įmonės darbuotojai, gamindami ir tiekdami rinkai mėsos gaminius, visiškai ignoravo maisto ir žaliavų saugą, nesirūpino gamybos patalpų bei įrangos, su maistu besiliečiančių paviršių švara. Jie pasidengę pelėsiu, įsisenėjusiomis apnašomis, susikaupusiais nešvarumais ir paveikti korozijos (rūdžių). Gamybos patalpose laikyti nešvarūs statybos ir santechnikos įrankiai, dalyje kriauklių neveikė kanalizacija, dėžės su mėsos gaminiais buvo sudėtos šalia perpildytų šiukšliadėžių. Prieskoniai buvo laikomi nešvariose ir nesandariose pakuotėse, paveikti drėgmės.

VMVT nuotr.

Šioje mėsos perdirbimo įmonėje VMVT nustatė ir kitų pažeidimų. Pavyzdžiui, neužtikrinta su maistu dirbančių asmenų higiena (nešvarūs darbo drabužiai, avalynė). Tvarkant maistą neišvengta kryžminės taršos (nesupakuota šviežia paukštiena, kiauliena laikyta greta jau pagamintos produkcijos, kartu su gaminių pakavimui skirtomis medžiagomis atvirose pakuotėse buvo sudėtos kiaulių žarnos).

Visoms maistą tvarkančioms įmonėms privalomi savikontrolės tyrimai buvo atliekami nereguliariai, neužtikrintas ir produktų atsekamumas, nevykdyta žaliavų priėmimo kontrolė.

Įmonė „Skaistės mėsa“ į VMVT inspektorių akiratį patenka nebe pirmą kartą. Įmonei buvo taikytos sankcijos 2020 m. ir šių metų birželį, po atliktų patikrinimų ir nustačius pažeidimų, įmonės atsakingiems asmenims buvo skirtos piniginės baudos. Taip pat po patikrinimo birželio mėnesį jai buvo uždrausta pardavinėti kai kuriuos gaminius.

„Pažeidimų įmonėje „Skaistės mėsa“ veikloje apstu ir, deja, kartojasi tie patys pažeidimai, kurie mūsų inspektorių jau buvo fiksuojami anksčiau. Vertiname tai kaip piktybinius pažeidimus ir todėl sprendimas yra griežtas. Siekdami apsaugoti vartotojus ir jų sveikatą nuo nesaugių maisto produktų rinkoje, netoleruosime maisto įmonėms privalomų teisės aktų reikalavimų nesilaikymo. Neaiškios kilmės maisto žaliavos ir vėliau iš jų antisanitarinėmis sąlygomis gaminami mėsos gaminiai gali sukelti rimtų susirgimų žmonėms, pasekmės gali būti išties skaudžios, todėl su maistu dirbantys verslai privalo ypač atsakingai įsivertinti tokias rizikas ir laikytis reikalavimų“, – pabrėžia VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

VMVT nuotr.

Tyrimas šios mėsos perdirbimo įmonės atžvilgiu toliau tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
fui!!! Pasibiauretina.Tai jie tuos supelijusius mesgalius sumala del svorio ,,nes saviems atgriebia ,,,shviezios mesos kg,kg,kg,,fu biaurybes

Skanaus

Skanaus portretas
Šūdmaistis vatnykams.

Romka

Romka portretas
Rokiškio mėsinę tegul papurto , pamatys daug daugiau !
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių