Quantcast

Vairuotojų dėmesiui: judrioje sankryžoje neliko žalios rodyklės

K. Petrausko g. ir Savanorių pr. sankryžoje vairuotojai turi neprarasti budrumo. Čia panaikinta viena žalia rodyklė, tad norint sukti į dešinę dabar reikia laukti, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas. Dalis vairuotojų važiuoja pagal seną tvarką ir pažeidžia Kelių eismo taisykles.

Pasikeitusi eismo tvarka

Dažnai į darbus automobiliu važiuojantis kaunietis Romas atkreipė dėmesį, jog važiuojant iš K. Petrausko gatvės į Savanorių prospektą seniau ties sankryža buvo įrengta žalios rodyklės lentelė, tačiau dabar jos nebėra. Vairuotojai priversti stoti prie šviesoforo ir laukti, kol užsidegs žalias signalas. Kaunietis tikino, kad kai kurie automobiliai sustoja prie sankryžos ir tada važiuoja kaip seniau.

„Kai kurie atidūs vairuotojai stovi prie sankryžos ir laukia, kol užsidegs žalia. Tačiau kiti gal nematė, kad žalios rodyklės nėra, todėl signalizuoja, mirksi šviesoms visiems, kurie įjungę dešinį posūkio signalą, bet stovi, kol dega raudona. Mačiau, kad kiti važiuoja pagal seną tvarką, tiesiog sustoja prie sankryžos ir pasuka dešinėn, nors dega raudona. Manau, reikia vairuotojus įspėti apie pasikeitusią eismo tvarką“, – pažymėjo kaunietis Romas.

Jis nurodė, kad žalia rodyklė nuimta tik važiuojant iš K. Petrausko gatvės, o priešingoje pusėje atvažiuojant Utenos gatve ir atliekant dešinį posūkį į Savanorių prospektą, eismo tvarka nepasikeitė. Šioje sankryžos vietoje žalia rodyklė vis dar yra.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Pėsčiųjų saugumas

„Kauno diena“ pasidomėjo, ar miesto eismo saugumo specialistai pritarė minėtos sankryžos eismo pertvarkoms, ar visgi žalios rodyklės lentelė nuimta savavališkai. Paaiškėjo, kad lentelė nuimta siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą.

„Lentelė su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo K. Petrausko g. ir Savanorių pr. sankirtoje išmontuota dėl pėsčiųjų saugumo. Iki šiol pasitaikydavo atvejų, kai sukti dešinėn norintieji vairuotojai savo transporto priemonėmis užkirsdavo kelią pėstiesiems“, – Komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Reikia vairuotojus įspėti apie pasikeitusią eismo tvarką.

Pertvarkų nebus

Vairuotojai teiravosi, galbūt minėtoje sankryžoje planuojama įrengti papildomą šviesoforo sekciją, kuri leistų iš K. Petrausko gatvės į Savanorių prospektą įsukti greičiau ir tokiu būdu sumažinti automobilių eiles. Tačiau eismo specialistai tikino, kad kol kas daugiau eismo pokyčių šioje vietoje nenumatoma.

„Papildomų eismo juostų ar šviesoforo sekcijų įrengimas artimiausiu metu minėtoje sankryžoje nenumatomas. Priešingoje sankirtos pusėje lentelės su žalia rodykle išmontavimas taip pat neplanuojamas. Reikalingus sprendimus vienoje ar kitoje vietoje priimame pasitelkdami Eismo valdymo centrą ir specialistų rekomendacijas“, – teigė M. Matusevičius.

Jis priminė, kad neseniai eismo pokyčiai padaryti S. Žukausko ir P. Lukšio gatvių sankryžoje. Rekonstravus šį eismo mazgą, taip pat panaikintos žalios rodyklės, tačiau čia pakeista pati sankryžos forma, tad sukti į dešinę iį visų pusių galima be jokių trikdžių.

„Vykdant S. Žukausko ir P. Lukšio gatvių sankryžos rekonstrukcijos darbus, neliko trijų lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo. Vietoje jų suformuotos atskiros, šviesoforu nereguliuojamos eismo juostos dešiniajam posūkiui atlikti“, – kitus eismo pokyčius priminė M. Matusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia lenkiškos tvarkos

reikia lenkiškos tvarkos portretas
pas juos vietoj lentelės -žalio šviesoforo rodyklė, kad galima sukt tada ir užsidega dešinėn, jei tu važiuoji tiesiai, tiesiog stovi ir tiek. idealus variantas. dabar toje vietoje kada iš savanorių suka kairėn, galima būtų sukt į dešine, tuo metu nei pėsčiųjų nei mašinų susikertančių nėra, bet mūsų debiliškka tvarka taip neleidžia daryt, kamštis dabar ten gerokai išaugo

kai šviesoforas su rodykle

kai šviesoforas su rodykle portretas
foninė lenta tiesiog būtina. Iš Tvirtovė alėjos į dešinę, link centro. Prietema. Aš mačiau kad žalia rodyklė užgeso. Privažiavę iš paskui nemato ir pypina kiek sveikatos turi. Nebuč matęs rodyklės bučiau važiavęs.

Slabodke

Slabodke  portretas
Nahui ji ten reikalinga buvo,
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių