Quantcast

Kaunietis pamatė incidentą su „Bolt“ ir paskambino policijai: jei reikės, paliudysime

Kaunietį gerokai papiktino incidentas Taikos prospekte. Pasak jo, „Bolt“ automobilis apsisukinėdamas kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusią moterį ir nė nestabtelėjęs pasišalino. Tokį įžūlų elgesį matęs pilietiškas vairuotojas apie įvykį pranešė pareigūnams ir, jei prireiks, sakė būsiantis liudininku.

Matė incidentą

Kaip pasakojo incidentą birželio 11-osios popietę matęs Nerijus, tuo metu jis pliaupiant stipriai liūčiai su šeima automobiliu važiavo nuo Taikos prospekto Pramonės prospekto kryptimi. Daugelis vairuotojų, pasak kauniečio, tądien strigo spūstyse, nes gatvės buvo pilnos lietaus vandens ir todėl sunkiai pravažiuojamos.

„Pravažiavę vadinamąjį „Telekomą“, sustojome prie šviesoforo. Ten žmonėms padaryta perėja, išgrįsta plytelėmis. Kol mes stovėjome prie šviesoforo, apsisukinėjo tai viena, tai kita mašina, nors apsisukinėti ten negalima. Paskui pamačiau važiuojantį „Bolt“ automobilį, vairuotojas šiek tiek stabtelėjo prie perėjos apsidairyti, ar saugu, tačiau tuo metu per perėją bėgo moteris, ji buvo spėjusi nubėgti iki antros juostos. „Bolt“ vairuotojas paspaudė „gazą“ ir darydamas platų apsisukimo lanką, tikriausiai ne taip greitai susuko vairą, kaip tikėjosi, bei priekiniu bamperiu bakstelėjo tai moteriai į užpakalį ir stumtelėjo. Ji nepargriuvo ir dar spėjo pagrūmoti ranka, o „Bolt“ vairuotojas paspaudė greičio pedalą ir persirikiavęs į pirmąją juostą, bandė pasukti į Pašilės gatvę. Bet pamatęs, kad ji – irgi visa užkišta, iššoko tiesiai prieš mano automobilį į antrą juostą ir nuvažiavo link Pramonės prospekto. Spaudžiau garsinį signalą, kad sustotų, bet pamatęs, kad važiuoju paskui, „Bolt“ vairuotojas vėl paspaudė greičio pedalą – jo nesivijau, nes važiavau su žmona ir vaiku, tai tokios gaudynės man nelabai pakeliui“, – detalizavo pilietiškas vyras.

Pranešė pareigūnams

Netrukus Nerijus sakė pametęs minėtą „Bolt“ vairuotoją iš akių, tačiau spėjo nufotografuoti jo automobilio valstybinius numerius ir paskambinti Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112 bei perduoti informaciją apie Taikos prospekte kliudytą pėsčiąją pareigūnams.

„Pareigūnai man perskambino, sakė, kad dar kol kas ta moteris į juos nesikreipė ir pasiūlė įvykį užregistruoti e.policija.lt platformoje, bet kadangi aš neturiu filmuotos medžiagos, kai „Bolt“ vairuotojas vykdė pažeidimą, tai iš to nebus jokios naudos, nebent ta moteris paskambintų ir praneštų, tai mes galėtumėme būti liudininkais, nes įvykis policijoje užfiksuotas, pareigūnai turi mano kontaktus“, – birželio 11 dienos popietę kalbėjo Nerijus.

Kai važinėjama per perėjas, saugumo saleles, kurios yra poros metrų pločio, ir vairuotojas, kliudęs eismo dalyvį, pabėga, – prasilenkia su sveiku protu!

„Taip elgtis negalima! Kol stovėjau spūstyje, mačiau, kad kiti vairuotojai apsisukinėja per dvi ištisines juostas. Tai – normalu, jei priekyje nėra mašinų, bet kai važinėjama per perėjas, saugumo saleles, kurios yra poros metrų pločio, ir vairuotojas, kliudęs eismo dalyvį, pabėga, – prasilenkia su sveiku protu! Vairuotojas tikrai matė tą moterį, bėgančią per perėją, matė ir kai ją kliudė, nes nepamatyti neįmanoma. Nežinau, ar jai nieko neatsitiko, nebuvau sustojęs, bet ją stumtelėjo stipriai. Nors moteris ir nenukrito, dar nereiškia, kad nėra sumušimo. Jai tikrai buvo šokas, nes po smūgio ji suriko ir tik po poros sekundžių susizgribo pagrūmoti ranka – tūžo pilietiškas vyras.

Skaitytojo nuotr.

Nerijaus teigimu, kliudyta pėsčioji galėtų būti apie 45-55 metų amžiaus, rusvai rausvų, pečius siekiančių plaukų, vilkėjo šviesias kelnes.

Kauno apskrities pareigūnai patvirtino kauniečio žodžius – pranešimo apie įvykį Taikos prospekte buvo sulaukta birželio 11 d. 13.46 val. Informuota, kad spūstyje „Bolt“ automobilis kliudė pėsčiąją. Tačiau į incidento vietą nuvykęs ekipažas nei nukentėjusiosios, nei minėto „Bolt“ automobilio vairuotojo nerado. Pareigūnai savo iniciatyva aiškinasi įvykio aplinkybes, bet laukia informacijos ir iš nukentėjusiosios, kuri kol kas į juos nesikreipė. „Kad ir ką išsiaiškinsime, be nukentėjusiosios parodymų mes negalėsime tęsti išsamaus tyrimo, viskas priklauso nuo jos“, – portalo žurnalistams sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojas.

Painūs atsakymai

Apie incidentą Taikos prospekte pranešus pavėžėjimo paslaugų bendrovės „Bolt“ atstovams, šie raštu pateikė painius atsakymus. Iš pradžių teigė, kad patikrinus pateiktą informaciją apie galimą įvykį paaiškėjo, kad „Bolt“ pavėžėjas, vairuojantis nuotraukoje pavaizduotą automobilį, birželio 11 d. užklausoje nurodytu laiku veiklos nevykdė. Tačiau kiek vėliau pozicija pasikeitė – pasirodo, „pavėžėjas veiklą vykdė, bet nurodyto galimo įvykio dienos metu nebuvo prisijungęs prie „Bolt“ platformos ir keleivių nevežė“.

„„Bolt“ pavėžėjai dirba individualios veiklos pagrindu, naudodami „Bolt“ platformą, kurioje priima užsakymus. Vairuotojai patys sprendžia, kada vežti keleivius, o automobiliai, kuriuos „Bolt“ pavėžėjai naudoja paslaugos teikimui, yra jų asmeninis arba nuomojamas transportas ir jį jie laisvi naudoti savo reikmėms“, – darbo užkulisių vingrybes aiškino „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Be to, pasak pašnekovo, pavėžėjams nėra reikalavimo turėti automobilyje vaizdo registratorių, nes esą tai – asmeninis vairuotojo sprendimas. Tačiau savarankiškai su „Bolt“ platforma pavėžėjimo paslaugą teikiantys vairuotojai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių (KET).

„Paaiškėjus priešingai, griežtai reaguojame ir galime apriboti galimybę vežti keleivius, naudojant „Bolt“ platformą. Iki šiol policijos kreipimosi dėl tokio incidento (Taikos prospekte – „Kauno diena“) nesame sulaukę. Visais atvejais bendradarbiaujame su policija, tai esame pasiryžę daryti ir šį kartą, jei toks kreipimasis būtų“, – tvirtino A. Pacevičius.

Vairuotojo pozicija

Kaip teigta, vairuotojas, kurio elgesiu Nerijus pasipiktino, vaizdo registratoriaus nenaudoja, tačiau pateikti savą įvykio versiją, sutiko. Jis, pasak „Bolt“ atstovų, paaiškino, kad moters nekliudė. Pavėžėjas jiems esą tvirtino, kad tuo metu jis, kaip ir kiti eismo dalyviai, bandė apvažiuoti apsemtą vietą šalia kelio esančia salele, nes kelias buvo apsemtas vandeniu. Būtent tada prieš automobilį esą ir ėjo moteris, kuri šūktelėjo išsigandusi, kad automobilis juda.

„Vairuotojas tikina, kad nesustojo, nes jos nekliudė. Neabejojame, kad policijai pavyks išsiaiškinti visas šio incidento aplinkybes, kurio metu vairuotojas neteikė pavėžėjimo paslaugos“, – sakė „Bolt“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šaunuolis pilietis, tokiam galimą būti įeikti premiją nors kokia,kad ir nedidele , bet butu kaip padėka, už gerą, neabejingą širdį.Vis tik yra puikių žmonių Lietuvoje.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Bolt yra Lietuvos bėda, ir tos bėdos išlenda labai daznai tik ne apue vusas informuojama. Nežinau eskaitant to kad bolt blokuoja vautuotojus kyrie atsisako dirbti pažrudžiant kelių eismo raisykles. Ten aptarbavime tinginiai. Šuaip turėtu būti įstatymas kuris reukalautu be tuk is vairuotojo atsakomybės bet ir iš bolt

Pasijuokiau iš Bolt paaiškinimo

Pasijuokiau iš Bolt paaiškinimo portretas
Taip taip, Bolt griežtai reaguoja :) Prie mano namų yra keli restoranai ir poliklinika. Spėkite kur automobilius stato Bolt maisto pristatinėtojai? Teisingai, neįgaliesiems skirtose vietose. Bolt kaskart atsako "Mes būtinai papildomai instruktuosime mūsų partnerius-vairuotojus", bet jie kaip užiminėjo neįgaliesiems skirtas vietas, tai toliau užiminėja.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių