Quantcast

Vairuotojai įspėja neprarasti budrumo: Kauno gatvėse sniego kalnai užstoja pėsčiųjų perėjas

  • Teksto dydis:

Kauną padengė tikra žiema. Vaikams daug sniego kelia džiaugsmą, bet vairuotojams tai yra tikras galvos skausmas. Ir ne tik dėl slidžių gatvių atkarpų, rytinės mankštos valant automobilius, bet ir dėl to, kad suversti sniego kalnai užstoja pėsčiųjų perėjas, tad nesimato, ar į ją neįžengs pėstieji.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas pasidalijo informacija, kad Šv. Gertrūdos gatvėje kelininkai ties perėja sustumdė didelius sniego kalnus, todėl jie užstoja dalį šaligatvio, nėra aišku, ar už sniego kalvų nestovi žmonės. Pasak vairuotojo, reikia neprarasti budrumo, nes iki nelaimės yra labai nedaug.

Nei pėstieji, nei vairuotojai vieni kitų nemato. Kokio rango valdininkas turi pravažiuoti, kad būtų likviduota avarinė situacija?

„Prieš dvi dienas kelininkai sustūmė 3 m aukščio sniego kalną tiesiog prieš perėją ir įėjimą į prekybos centrą „Šilas“. Nei pėstieji, nei vairuotojai vieni kitų nemato. Kokio rango valdininkas turi pravažiuoti, kad būtų likviduota avarinė situacija?“ – kritikos negailėjo kaunietis.

Iš tiesų minėtoje vietoje nuo gatvės ir šaligatvių į vieną krūvą yra sustumdytas sniegas. Didelė sniego krūva stūkso ties kuoliukais, įrengtais šalia pėsčiųjų perėjos. Matyt, ši vieta nereikalingam sniegui buvo pasirinkta dėl to, jog fiziškai nėra naudojama t. y., pėstiesiems ši zona atitverta nuo gatvės, automobiliai taip pat negali čia įvažiuoti. Atrodytų, kad tokios sniego sankaupos neturėtų niekam trukdyti, tačiau panašu, jog nebuvo įvertintos eismo sąlygos ir kad krūva užstos pėsčiųjų perėją.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įprastai sniegas iš Kauno gatvių yra išvežamas specialia technika ir tokios krūvos nepaliekamos savaime tirpti. Kadangi gatvės barstomos druskos ir smėlio mišiniu, toks sustumdytas sniegas nėra švarus. Jei būtų paliktas savaime tirpti, druska pradėtų tekėti į gruntinius vandenis, gertųsi į medžių šaknis ir darytų žalą aplinkai. Būtent todėl sniegas yra išvežamas.

Tačiau kol kas neaišku, kada perteklinis sniegas bus išvežtas iš Šv. Gertrūdos gatvės ir pėsčiųjų perėja bus išvaduota nuo tokio kalno. Tad tiek vairuotojai, tiek pėstieji šioje Kauno senamiesčio vietoje turi būti atsargūs bei neskubėti kirsti gatvės.


Šiame straipsnyje: sniego kalnasKauno senamiestissaugus eismasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius portretas
Ir dar Kero raudoni kuoliukai visame gražume. Šiuo metu tarnauja kaip perteklinio sniego saugykla, genialu. Kai kuoliukų visame mieste prikalė, pagalvojau, o kaip sniegą valys. Taigi va pasirodo atvirščiai į tuos aptvarus dabar pila sniegą. Viskas išspręsta! Bet šiaip apgailėtina.

aplaidumas

aplaidumas portretas
Negi laukiat, kol nelaimė atsitiks? Per perėjas praeit neįmanoma, užversta suledėjusio sniego, slidu, nėra kur koją pastatyti; gerai, kad pasitaiko praeivis vyras, tai ištempia žmones į perėją. Valdžiažmogiai, išlipkit iš limuzinų ir pabandykit pereiti sankryžą. Būtinai nufotkinsiu.

Edita

Edita portretas
Ko čia inkščiat, imkit lopetas ir varykit gatves, kiemus, šaligatvius kast. Gi verkiat be darbo, koks skirtumas žirklės ar lopeta....ir pasportuosit, nereiks į Akropolį varyt streikuot.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių