Quantcast

Vaikų gynimo dieną – Kauno pareigūnų šypsenos ir dovanos mažiausiems

  • Teksto dydis:

Birželio 1-ąją, pasitinkant pirmąją vasaros dieną, jau daugiau kaip 70 metų tradiciškai minime ir Vaikų gynimo dieną. Šią dieną visas suaugusiųjų dėmesys – vaikų gerovei ir jų saugumui. O kaip tinkamai užtikrinti vaikų saugumą jų gyvenamoje aplinkoje ir kelyje antradienį vaikams ir jų tėvams pasakojo Kauno apskrities policijos pareigūnai, miesto parkuose išdaliję šimtus balionų ir linkėję gražios bei saugios vasaros.

Birželio 1-ąją Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai ir Viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnai Kauno miesto Draugystės, Dainavos ir Kalniečių parkuose surengė prevencines akcijas, skirtas Vaikų gynimo dienai paminėti.

Jų metu policijos pareigūnai su vaikais bendravo apie saugų elgesį kelyje, dalijo informacinę medžiagą pėstiesiems, dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojams apie Kelių eismo taisykles (KET), atkreipė dėmesį į nepilnamečių eismo dalyvių daromus KET pažeidimus, su miestiečiais dalijosi gera nuotaika ir pasakojo apie policijos pareigūno profesiją. Pareigūnų kalbinti vaikai demonstravo puikias KET žinias ir džiaugėsi smagiomis Kauno apskrities policijos dovanomis – išdalinta šimtai balionų, knygelių, atšvaitų ir saldumynų.

Bendruomenės pareigūnai akcentavo, kad apie vaikų saugumą kalbėti svarbu ne tik šiandien, bet ir kasdien. Vaikai – viena jautriausių ir socialiai pažeidžiamiausių visuomenės grupių, todėl būtent suaugusieji už savo vaikų gerovę turėtų prisiimti didžiausią atsakomybę.

Remiantis 2020 metų Kauno apskr. VPK statistika, Kauno apskrityje įvykusių eismo įvykių metu, kuriuose žuvo ar buvo sužeisti žmonės, praėjusiais metais buvo sužeisti 24 nepilnamečiai pėstieji ir 26 automobilių keleiviai, taip pat septyni nepilnamečiai mopedų vairuotojai ir du keleiviai, dar septyniolika dviratininkų, vienas motociklo keleivis, trys elektrinių paspirtukų vairuotojai ir vienas keleivis, žuvo vienas pilnametystės nesulaukęs pėsčiasis. Šiemet, per pirmuosius tris mėnesius Kauno apskrities keliuose nukentėjo trylika nepilnamečių eismo dalyvių, iš jų šeši – pėstieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimiras Moskvičiovas

Vladimiras Moskvičiovas portretas
AČIU ŠIOMS MIELOMS POLICININKEMS UŽ VAIKAMS PADUOVAN UOTA ŠVENTE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių