Quantcast

Vaikai praeiviams dalijo ir šypsenas, ir savo darbelius

  • Teksto dydis:

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir suaugusiųjų psichikos sveikatos saugojimą bei stiprinimą, Kauno lopšelis-darželis „Ežiukas“ organizavo tradicinę respublikinę švietimo įstaigų akciją „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!“.

Akcija skirta Pasaulinei psichikos sveikatos dienai minėti. Prie akcijos prisijungė net 30 darželių ir mokyklų bendruomenių iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių.

Kauno lopšelis-darželis „Ežiukas“ skiria didžiulį dėmesį vaikų psichikos sveikatos stiprinimui, emocinio intelekto lavinimui. Darželis vadovaujasi nuostata, kad emocinių įgūdžių turintys vaikai yra laimingesni, labiau savimi pasitiki, jiems geriau sekasi mokykloje bei tolesniame gyvenime.

„Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ vaikai renginio metu dainavo daineles, šoko, leido balionus į orą, dalinosi gera nuotaika. Ši akcija sudarė puikią galimybę prisiminti, kad tokie paprasti dalykai kaip teigiamos emocijos, gera nuotaika, bendravimas su artimaisiais, fizinis aktyvumas yra būdai, padedantys stiprinti psichinę sveikatą“, – sakė Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ direktorė Irma Žilinskienė.

Visą akcijos savaitę Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ bendruomenė su vaikais kalbėjo apie jausmus, jų raišką. Vaikai susipažino su šešiomis bazinėmis emocijomis, mokėsi atpažinti savo ir kitų jausmus. Per žaidimus ir kitas vaikams natūralias veiklas jie lavino emocinį intelektą –  išbandė būdus, kurie padeda nurimti, ugdė empatiją, toleranciją,  gerino socialinius įgūdžius. 

Spalio 10 dieną šią akciją vainikavo baigiamasis renginys. Nuo ankstyvo ryto  vaikai keliavo Kauno Rotušės link, praeiviams dalino savo darbelius su šypsenomis, ragino žmones nusišypsoti, dalintis gera nuotaika. Išdalinus šypsenas,  įstaigos kieme vaikų laukė animatoriai su žaidimais, muilo burbulų šou, šokiai, dainos, balionų su vaikų palinkėjimais leidimas į orą.

Akcijoje dalyvavusių 30 švietimo įstaigų atsiuntė savo organizuotų veiklų, priemonių aprašymus su nuotraukomis. Ši informacija bus susisteminta ir patalpinta Kauno pedagogų kvalifikacijos centro virtualiame kataloge „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Užsake juos žmona, labai patiko vaikams, viska išpilde puikiai

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ar čia tik ne „ www.linksmalinksma.lt ” personažai? Jie tikri šaunuoliai !
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių