Quantcast

Vaiduoklių savininkams – didesnis NT mokestis

Kauno savivaldybės taryba nustatė 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifą pastatų vaiduoklių savininkams.

Apleistą pastatų sąrašą papildė „UAB ,,Realūs projektai“ priklausantis apgriuvęs pastatas – garažas, esantis Radvilėnų pl. 1A, Ieva Bakaitienei priklausantis nenaudojamas apgriuvęs pastatas – dirbtuvės, esančios Radvilėnų pl. 1B, AB „SEB lizingas“ priklausančios dirbtuvės Žalioji g. 10 bei UAB ,,Naujoji švara“ priklausantis administracinis pastatas Europos pr. 96.

„Šiuo sprendimu patikslintas nenaudojamų, naudojamų ne pagal paskirtį, apleistų arba neprižiūrimų patalpų ir statinių sąrašas. Tai leis Valstybinei mokesčių inspekcijai administruoti nekilnojamojo turto mokestį už 2011 metus. Šių pastatų įtraukimas šį sąrašą nežymiai padidins biudžeto pajamas, bet mokesčio mokėtojai bus skatinami prižiūrėti savo turtą“, - sakė Kauno miesto savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gena

Gena portretas
Na, na, na. Dabar prasidės ginčai kas yra namas-vaiduoklis, kokia to turto vertė ir kiek yra 1 procentas ir t.t. O viskas liks kaip iki šiol. Čia tik priešrinkiminis pijaras.

nepolitikas

nepolitikas portretas
o kodėl to nedarė anksčiau? per 20 metų būtų sutvarkyti dabartiniai griuvėsiai arba surinkta krūva pinigų

spyglys

spyglys portretas
Reikia įteisinti progresinį mokestį: t.y. į antrus metus 2proc., į trečius metus 3 proc. ir ... max į dešimtus metus - 10proc.Taip jie bus nugriauti arba sutvarkyti arba parduoti tiems , kas juos sutvarkys.Kadangi griuvenos daug nekainuoja, tai ir įstatymų reikia drastiškesnių.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių