Quantcast

V. Rudminienė: visos vertos būti nugalėtojomis (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

18. Vaida RUDMINIENĖ – nuoširdi iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, jau daugiau nei treji metai skirianti savo dėmesį ir laiką vienišiems vaikams ligoninėse. Tai moteris, kupina meilės žmonėms ir visiems aplinkui.

Daug sektinų pavyzdžių

„Patekusi į šešetuką tikrai labai apsidžiaugiau ir jau tuo momentu pasijaučiau nugalėtoja“, – sakė V.Rudminienė, labiausiai besidžiaugianti ne tiek dėl savo asmeninių pastangų globoti gydomus kūdikius ir vaikus įvertinimo, kiek dėl galimybės prisidėti prie iniciatyvos „Niekieno vaikai“ platesnės informacinės sklaidos.

„Labai tikiuosi, kad dauguma kauniečių po šių rinkimų žinos organizaciją „Niekieno vaikai“, kad mums netruks nei savanorių, nei rėmėjų. Didelis miestiečių palaikymas rodo, kad „Kauno dienos“ skaitytojai neabejingi „Niekieno vaikų“ organizacijos veiklai. Jiems rūpi tai, ką mes darome, palaiko ir pritaria“, – kalbėjo entuziastinga ir visuomeniška kaunietė.

V.Rudminienės nuomone, visos „Metų kaunietės“ projekto dalyvės vertos būti nugalėtojomis. Nors jų veiklos sritys labai įvairios, tačiau svarbiausia, kad darbai atliekami su atsidavimu.

Rinkimus ji vertina ir kaip galimybę skaitytojams rasti sektinų, įkvepiančių pavyzdžių.

„Metų kaunietės“ rinkimai iš arčiau ir plačiau parodo, kuo gyvena miestas ir miesto moterys. Dėl šio projekto galima susipažinti su įvairiomis veiklomis, kur moterys save realizuoja, galbūt kažką pritaikyti pačiai“, – teigė V.Rudminienė.

Įžvelgti ką nors gera

„Niekieno vaikų“ atstovai Vaidą apibūdina kaip labai empatišką žmonėms ir aplinkai, pasirengusią ištiesti pagalbos ranką ir visuomet besistengiančią įžvelgti ką nors gera. Pati projekto finalininkė sako neįsivaizduojanti savo tolesnio kasdienio gyvenimo be tokios veiklos ir bendruomenės.

Didelis miestiečių palaikymas rodo, kad „Kauno dienos“ skaitytojai neabejingi „Niekieno vaikų“ organizacijos veiklai.

Ilgai sekusi „Niekieno vaikų“ veiklą Vilniuje labai laukė, kol ši iniciatyva atkeliaus į Kauną. „Gamindama vakarienę pamačiau, kad jau ieškomi savanoriai ir Kaune, puoliau pildyti anketą, net nepagalvojusi, kad blynai kepa“, – prisiminė V.Rudminienė, savo kaip trijų vaikų mamos patirtį, gerą širdį ir entuziazmą panaudojanti visuomeninei veiklai.

Trejus metus praleisdama daug laiko su vaikais, kurie atsidūrę ligonėje neturi šalia artimųjų, ji sakė daugiau gaunanti pati, nei duodanti.

„Turtėju dvasiškai. Vaikučiai moko, kad kiekvienoje situacijoje galima rasti, kuo pasidžiaugti, dėl ko nusišypsoti“, – kalbėjo kaunietė ir pridūrė, kad sunkiausia būna ne bemiegės naktys supant sergančius globotinius, o kai pradeda galvoti, kas šių vaikiukų laukia ateityje.

Būti čia ir dabar

„Savanoriavimas moko būti čia ir dabar, negalvojant, iš kur tas vaikelis, kur iškeliaus, kaip gyvens ir panašiai. Esame kartu čia ir dabar, noriu, kad jam būtų kaip galima geriausia bent jau tada, kai esu šalia“, – apie tai, kas padeda sunkiausiais momentais, sakė V.Rudminienė.

Buvimas kartu vaikams sunkiu metu, kai jie serga, rūpinimasis, apgaubimas meile, užimtumas, gelbėjimas nuo vienišumo jausmo daro stebuklus. Gerėja kūdikių fizinė ir psichinė raida, miego kokybė, vaikai greičiau sveiksta, tampa ramesni, linksmesni, mažėja jų elgesio problemų.

„Dar vienas aspektas, kuris labai žavi, – visa organizacijos kultūra, savanorių draugiškumas, nuoširdumas. Supa nuostabūs žmonės, kurie atvirai dalijasi savo patirtimi, džiaugsmais ir nusivylimais“, – įspūdžiais dalijosi moteris, paminėjusi, kad „Niekieno vaikų“ organizacija pradeda dar vieną prasmingą veiklą su nauja savanorystės programa, kuri skirta mamoms ir tėčiams, kurie šiame gyvenimo etape jaučiasi vieniši, sutrikę ir neturi, į ką atsiremti. Tai emocinė parama, tėčio ar mamos draugystė ir bendrystė su savanoriu.

V.Rudminienė visoms Kauno moterims, merginoms norėtų palinkėti turėti širdžiai mielą veiklą, kuri teiktų ir malonumą, ir būtų prasminga. Tuomet ir sunkumai, jeigu tokių atsiranda, lengviau įveikiami.

Ji save vadina gamtos žmogumi. „Labai džiaugiuosi, kad miestas turi net dvi upes, kurių pakrantėmis galima pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais ar pabėgioti“, – vardijo moteris, Lampėdžio ežere besimaudanti ir žiemą.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

SMS

trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Už šaulę Jurgą Navikienę-šalies saugumas svarbiausia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių