Quantcast

V. Matijošaitis paskutiniame metų tarybos posėdyje: branginkite save, vienas kitą ir ypač – miestą

Gruodžio 21 dieną įvyko paskutinis šių metų Kauno tarybos posėdis. Artėjant metų pabaigai valdžia apsvarstė daugiau nei 70 miestui svarbių klausimų.

Metus užbaigė darbingai

„Paskutiniame metų tarybos posėdyje norisi palinkėti gero, kūrybiško ir efektyvaus darbo šiandien ir kitais metais“, – prieš prasidedant posėdžiui sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Paskutinis šių metų tarybos posėdis buvo tikrai darbingas. Miesto taryba pritarė, kad daugiau dėmesio skirs medinukų namų tvarkymui. Nutarta, kad būtent mediniams Kauno pastatams pagal pavedotvarkos programą galės būti skiriama iki 75 proc. programos lėšų. Iki šiol buvo didesnis dėmesys skiriamas seniems, tarpukario laikotarpio mūrinių pastatų fasadams.

Stop kadras

Taip pat taryba apsvarstė ir naujovę – steigti knygomatus. Nepopuliarūs V.Kudirkos viešosios bibliotekos skyriai bus uždaryti, taip siekiant sutaupyti miesto lėšas. Tiesa, kai kurios bendruomenės baiminasi, kad knygomatai nepakeis gyvo bendravimo, todėl jiems bus sudarytos prastesnės sąlygos gauti bibliotekos teikiamas paslaugas.

Dar vienas svarbesnis paskutinio tarybos posėdžio klausimas – naujas vaikų darželis Vijūkuose. Pritarta šios švietimo įstaigos statyboms, tad daugiau vaikų galės gauti kokybiškas ikimokyklinio ugdymo paslaugas.

Branginkite save, vienas kitą ir ypač – miestą. Gerų švenčių.

„Dar vieni metai praėjo. Posėdžiai vis efektyvesni. Šiandien prie 73 klausimų sugaišome 1 valandą 20 minučių. Tai reiškia, kad taryboje mažėja tuščiai kalbančių, o visi klausimai iš pradžių aptariami komitetuose, tad tarybos posėdžiai netampa šou vieta. Ačiū abiem Kauną valdančioms politinėms jėgoms“, – antradienio tarybos posėdį reziumavo V.Matijošaitis.

„Palinkėti norėtųsi paprastai: ramių Kūčių, linksmų, bet saugių Kalėdų ir Naujųjų metų. Branginkite save, vienas kitą ir ypač – miestą. Gerų švenčių“, – palinkėjimą pridūrė miesto vadovas.

Neišgirdo lūkesčių?

Visgi opozicijos nariai gruodžio mėnesio tarybos posėdį vertino ne taip palankiai. Pasak jų, priimti sprendimai gali turėti neigiamos įtakos vietos bendruomenėms ir Kauno kultūrai bei paveldui.

„Priėjome prie sprendimo, kuriuo sprendžiama ir dėl buvusios V.Bacevičiaus pradinės mokyklos pastato ateities. Tenka apgailestauti, kad mes nesaugome tos istorijos, neatliepiamos gyventojų nuomonės ir lūkesčiai.

Norėtųsi, kad neištirptų istorija, žmonių matymas, kaip kurti Kauno miestą. Visiems tarybos nariams norėčiau palinkėti, kad mes, būdami taryboje, priimtumėme tikrai miestui reikalingus ir prasmingus sprendimus“, – savo nuomonę išsakė opozicijos frakcijos lyderė Edita Gudišauskienė.

Posėdžių statistika

Šiais metais Kauno taryba rinkosi į vienuolika posėdžių. Vasarį miesto politikai rinkosi net du kartus, tačiau vasarą turėjo laiko atsikvėpti, mat po liepą vykusio posėdžio valdžia į darbus sugrįžo tik rugsėjį.

Per šiuos metus buvo apsvarstyta beveik 600 Kauno miesto gyvenimą keičiančių klausimų ir vos keli iš jų nebuvo priimti. Gegužės ir spalio mėnesiai buvo patys intensyviausi, nes šiais mėnesiais taryba priėmė daugiausiai sprendimų.

Kitas Kauno tarybos posėdis vyks tik kitų metų vasario 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas portretas
Kažkas atsitiko? Kelintą kartą iš eilės per trumpą kalėdinį laikotarpį meras reklamuojasi laikraštyje, su savo nemirtinga šypsena , savo nuomone, savo linkėjimais. Ne prieš gerą tur būt...

Ir vėl

Ir vėl portretas
Ir vėl šlykšti reklama už miestiečių pinigus,- iš godumo išsipūtęs, veidmainiškai dirbtinai išsiviepęs, giriasi, kad niekam neleidžia prasižioti. Lukošenkos klonas.

o beretnykai

o beretnykai portretas
brangina kusynski...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių