Quantcast

V. Matijošaitis: numatyti terminų verslo Rusijoje stabdymui neįmanoma

Numatyti terminų, kada „Vičiūnų grupė“ sustabdys savo verslą Rusijoje yra neįmanoma, teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, vienas iš šios maisto gamybos grupės savininkų.

Jo komentarą mero atstovas BNS perdavė prieš vėliau pirmadienį suplanuotą protestą dėl „Vičiūnų“ delsimo trauktis iš Rusijos po to, kai ši vasario pabaigoje pradėjo karą Ukrainoje.

„Tiems, kas supranta lietuviškai, viską jau esu pasakęs: sprendimai priimti – jie nesikeičia ir yra vykdomi pilnu pajėgumu. Jeigu kažkas žmonių kalbos nesupranta, jokie papildomi aiškinimai čia nepadės“, – teigė V. Matijošaitis.

„Pats versle jau senokai nedalyvauju, bet žinau, kad iki šios dienos atlikta didelė dalis darbų. Sąlygos keičiasi beveik kasdien, dėl to numatyti konkrečių datų ar terminų neįmanoma – tai būtų tiesiog fantazijos ir elementarus melas. Daroma viskas, kad būtų baigta kuo greičiau“, – sakė Kauno meras.

Pirmadienio pavakarę prie Kauno savivaldybės rengiamas mitingas, kurio dalyviai teigia reikalaujantys nedelsiant sustabdyti Kauno mero šeimos verslą Rusijoje. Socialiniuose tinkluose paskelbtame renginyje dalyvausiantys nurodo per 200 žmonių.

Tiems, kas supranta lietuviškai, viską jau esu pasakęs: sprendimai priimti – jie nesikeičia ir yra vykdomi pilnu pajėgumu.

Apie tai, kad stabdo veiklą Rusijoje „Vičiūnų grupė“ pranešė kovo 7 dieną.

Tuomet V. Matijošaičio sūnus, grupės generalinis direktorius Šarūnas Matijošaitis teigė, jog pritarta planams „koncentruoti verslą bei gamybą Europoje ir stabdyti veiklą Rusijoje“.

Tuomet taip pat teigta, jog procesai reikalauja laiko.

Dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Praėjus savaitei visuomenininkas Andrius Tapinas feisbuke paskelbė, jog gamybos apimtys šioje gamykloje nemažėja.

Apie tai, remdamasis savo šaltiniais, pranešė ir nacionalinis transliuotojas LRT.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai veikia Kyjive, Charkive, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Kovo 14 dieną pranešta, jog po artilerijos apšaudymo užsiliepsnojo ir visiškai sudegė „Vičiūnų grupės“ logistikos sandėlis, esantis Ukrainoje, Brovaruose, apie 15 kilometrų į šiaurės rytus nuo Kyjivo.

Grupe teigia produkciją teikianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų.


Šiame straipsnyje: Visvaldas Matijošaitisvičiūnų grupėverslasverslas Rusijojekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių