Quantcast

Užkliuvo savivaldybės parama: Kaunas M.A.M.A. apdovanojimams skyrė 45 tūkst. eurų

Šurmulį sukėlusiems muzikos apdovanojimams Kaunas skyrė 45 tūkst. eurų. Savivaldybės atstovai pažymėjo, kad pinigai skirti, nes M.A.M.A. atitiko programos "Iniciatyvos Kaunui" reikalavimus.

Parėmė pirmą kartą

Socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos, ar tikrai Kaunas turėjo skirti lėšų šiai apdovanojimų ceremonijai. Miesto savivaldybės atstovų teigimu, M.A.M.A. organizatoriai pildė programos "Iniciatyvos Kaunui" paraišką, atitiko keliamus programos reikalavimus, todėl ir buvo skirtas tikslinis finansavimas.

"Jubiliejiniai, dešimtieji, muzikos apdovanojimai M.A.M.A. šiemet miesto indėlio sulaukė pirmą kartą per visą savo istoriją. Tokio sprendimas priimtas atsižvelgus į organizatorių ketinimus rengti ceremoniją tik tiesioginės transliacijos formatu televizijos eteryje – be žiūrovų. Kadangi dėl suprantamų priežasčių visavertis renginys įvykti negalėjo ir bilietai į jį nebuvo parduodami, objektyviai įvertinus šiandienius karantino ribojimus, nutarta prisidėti sukuriant šventę kauniečiams ir visos Lietuvos žmonėms bent nuotoliniu būdu", – teigė Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

"Beje, iš pradžių organizatorių prašyta suma gana žymiai sumažėjo – nuo 65 tūkst. iki 45 tūkst. eurų, miesto iniciatyva suradus papildomą rėmėją – Kauno "Akropolį", kuris gana solidžiai remia daugumą Kaune vykstančių renginių", – pridūrė jis.

Skirti įprasta tvarka

Ir čia labai svarbu pabrėžti, kad miestas finansavo ne renginį ar transliaciją, bet būtent projektinę veiklą, kurios paraišką pagal nustatytus kriterijus vertino nepriklausomų ekspertų grupė.

Pasak Kauno mero patarėjo, M.A.M.A. apdovanojimams finansavimas skirtas ta pačia tvarka, kaip ir kitiems mieste vykstantiems ir jau tradicija tapusiems renginiams. Pagal "Iniciatyvos Kaunui" programą yra finansuojami "Kaunas Jazz", "Pažaislio muzikos festivalio", Liepos 6-ąją Valstybės dienos proga rengiamos "Operetės Kauno pilyje" kultūriniai renginiai.

"Pagal programą "Iniciatyvos Kaunui" vien kultūros srityje šiemet miesto finansavimo sulaukė daugiau kaip 30 projektų ir iniciatyvų, kurioms įgyvendinti skirta beveik 318 tūkst. eurų. Taigi M.A.M.A. apdovanojimai tebuvo tik vienas iš jų. Ir čia labai svarbu pabrėžti, kad miestas finansavo ne renginį ar transliaciją, bet būtent projektinę veiklą, kurios paraišką pagal nustatytus kriterijus vertino nepriklausomų ekspertų grupė. Tokia tvarka peržiūrimos visos programai "Iniciatyvos Kaunui" teikiamos veiklos tiek kultūros, tiek ir sporto, socialinių paslaugų, miesto įvaizdžio ir kitose srityse", – dėmesį į tai, pagal ką yra skiriamas finansavimas, atkreipė T.Jarusevičius.

Jis nurodė, kad kaskart, vertinant "Iniciatyvos Kaunui" teiktas paraiškas, žiūrima, kad projektai atitiktų miesto poreikius ir gyventojų lūkesčius.

Jubiliejiniai, dešimtieji, muzikos apdovanojimai M.A.M.A. šiemet miesto indėlio sulaukė pirmą kartą per visą savo istoriją.

"Kaunas – gyvas, augantis miestas, o šiuo sudėtingu karantino laikotarpiu jaučiame pareigą kauniečiams praskaidrinti tą niūroką kasdienę karantininę rutiną bent televizijos eteryje. Vertinant pastarųjų kelerių metų miesto indėlį (iki 12 mln. eurų) programai "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022", galima užtikrintai teigti, kad tokio dydžio finansavimo kultūrai dabar neskiria joks kitas Lietuvos miestas. "Kaunas 2022" savo veiklai yra pasitelkęs šiuolaikišką partnerysčių modelį, įtraukiant dešimtis kultūros organizacijų. Tai labai aiškiai parodo, kad kultūros sektoriaus atstovai Kaune turi išties plačių galimybių įgyvendinti savo kūrybines idėjas veikdami išvien, organizuojant įvairaus masto renginius", – apie kultūrinių impulsų mieste finansavimą kalbėjo Kauno mero patarėjas.

T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

Scenarijaus nekūrė

Už dalyvių, ten dirbusio personalo ir savo pačių saugumą atsakingi buvo ir tuo privalėjo pasirūpinti patys organizatoriai.

Pašnekovas nurodė, kad prie scenarijaus sprendimų ir jų įgyvendinimo Kaunas neprisidėjo ir čia nebuvo jokios miesto įtakos. Visa renginio eiga priklausė tik nuo organizatorių.

"Už dalyvių, ten dirbusio personalo ir savo pačių saugumą atsakingi buvo ir tuo privalėjo pasirūpinti patys organizatoriai. Kaip jiems tai pavyko, kol kas komentuoti būtų neetiška, nes viską aiškinasi ir savo išvadas dėl to pateiks kompetentingos institucijos", – teigė mero patarėjas.

"Kauno diena" primena, kad M.A.M.A. muzikos apdovanojimai surengti praėjusį šeštadienį "Žalgirio" arenoje. Jau per tiesioginę transliaciją  į organizatorius ir dalyvius skriejo kritikos strėlės, nes renginio metu atlikėjai ir vedėjai nesilaikė saugaus atstumo, nedėvėjo kaukių ir taip pažeidė šiuo metu galiojančius karantino reikalavimus. Buvo net sakančių, kad pandemijos metu tokie renginiai yra kaip puota maro metu. Visas aplinkybes tikslina ir policija, gavusi dešimtis skundų. Patys muzikos apdovanojimų organizatoriai aiškino, kad buvo užtikrintas saugumas, dalis pasirodymų buvo įrašyti iš anksto, o tradicijos pabaigoje į sceną sugužėję atlikėjai, matyt, pasidavė emocijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

drapalas

drapalas portretas
keičiam šūkį "kaunas pilnas kultūros" į "pagal merą ir chsltūra"

Anonimas

Anonimas portretas
geriau mamai NEGU CHAHOLAMS by svetka islaikoma .vel raudonkoncerviai siaucia ..kiek kainuoja tayrbini profesoriu islaikyt juk kgb savus nepaleidzia

Kostia

Kostia portretas
O čia jau minusas savivaldybei...
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių