Quantcast

Užfiksavo: karantino sukaustytame Kaune pėstieji puola tiesiai po automobilių ratais

  • Teksto dydis:

Šalyje paskelbus karantiną, kai kurie kauniečiai ne tik nelieka namie, bet ir rizikuoja savo gyvybėmis. Praėjusį savaitgalį Eigulių mikrorajone vairuotojas vaizdo registratoriumi užfiksavo net tris gatvę kone tuo pat metu neleistinoje vietoje kertančius pėsčiuosius. Situaciją įvertinę pareigūnai sako, jog toks elgesys gali ne tik paploninti piniginę, bet ir pasibaigti liūdnomis pasekmėmis.

Filmuota medžiaga su vaizdais iš S. Žukausko gatvės vairuotojas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Kur stovi policija Kaune“. „Vienas eina, kur nori, o toliau mamytė moko vaikus, kaip neteisingai pereiti gatvę“, – rašė jis.

Susikirto nuomonės

Peržiūrėję įrašą internautai akcentavo, kad minėtoje gatvėje toks pėsčiųjų elgesys – dažnas reiškinys. Jų teigimu, pėstieji nuolat „laksto“ – ypač toje S. Žukausko gatvės vietoje, už šviesoforo, nes nesivargina paėjėti iki pėsčiųjų perėjos, esančios už kelių metrų. „Visur jie laksto, o jei yra kliudomi pravažiuojančio automobilio, aiškina, kad vairuotojas per greitai važiavo“, – akcentavo vaizdo registratoriumi užfiksuotos situacijos autorius.

Už šį KET pažeidimą numatoma bauda iki 12 eurų. Tačiau, jei pėstieji savo veiksmais sukeltų pavojingą situaciją kelyje ir vairuotojui tektų staiga stabdyti ar pakeisti judėjimo kryptį, tuomet grėstų bauda iki 50 eurų.

Prie įrašo komentavęs Linas stojo į pėsčiųjų pusę teigdamas, kad minėtoje gatvėje pėsčiųjų perėja  – nežinia kur. Todėl neverta tiek toli vaikščioti. Tačiau tuoj pat sulaukė atsakomosios kritikos strėlės. „Koks skirtumas, kur ta pėsčiųjų perėja? Turi eiti per perėją. Ar taisyklių nežinai? Kai tave partrenks einant ne per perėją, ką tada sakysi? Gudruolis...“.

„Kai iki perėjos yra daugiau nei šimtas metrų, gali kirsti gatvę, kur nori, Kelių eismo taisyklių, žinove“, – pastarajam rėžė Linas. „Kirsk, kirsk, tik žiūrėk, kad policijos pareigūnai nesulaikytų ir netektų susimokėti, arba automobilis nepartrenktų“, – socialiniame tinkle pliekėsi vyrai.

„Jei kvailas esi, tai ir kelkraščiu eidamas gali gauti baudą“ – įrodyti savo tiesą ir toliau mėgino Linas. „Jeigu tingi eiti, tai važiuok“, – atkirto prie diskusijos prisijungęs Paulius

Didėja bauda

Portalas kauno.diena.lt kauniečio užfiksuotą situaciją paprašė įvertinti Kauno pareigūnų. Kaip žurnalistams sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Justina Kazragytė, matomą vaizdą vertinti sunku nežinant visų aplinkybių.

„Tačiau vaizdo įraše matyti, kad pėstieji pereina gatvę ne pėsčiųjų perėjoje, taip ne tik pažeisdami Kelių eismo taisykles (KET), bet ir rizikuodami savo bei kitų eismo dalyvių saugumu. Už šį KET pažeidimą numatoma bauda iki 12 eurų. Tačiau, jei pėstieji savo veiksmais sukeltų pavojingą situaciją kelyje ir vairuotojui tektų staiga stabdyti ar pakeisti judėjimo kryptį, tuomet grėstų bauda iki 50 eurų“, – pabrėžė pašnekovė.

Vis dėlto, akcentavo ji, brangiau nei piniginė bauda yra sveikata ir saugumas.

Paaiškino, kaip elgtis

„Primename, jog kelyje visi eismo dalyviai privalo laikytis KET – tiek vairuotojai, tiek ir pėstieji. Ypač, kuomet šalia yra vaikai, negalime rizikuoti jų saugumu ir privalome rodyti tinkamą pavyzdį. KET nurodoma, kad į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų arba požeminėmis perėjomis ir esančiomis virš kelio. O vietose, kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją“, – aiškino J. Kazragytė.

Kauno apskr. VPK atstovė pridūrė, jog kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu.  O tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui pėstieji, eidami į kitą važiuojamosios dalies pusę, turi vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę matomoje vietoje atšvaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siap

Siap portretas
Visada kirsdavo gatvė,netik šiuo sunkiu periodu,ir nereikia čia pūsti muilo burbulo.

M

M portretas
Durnynas jau daros ,visi pakvaise del visko

Vienžo

Vienžo portretas
Reikia vairuotojus nuimti pilnai nuo bet kokios atsakomybės jeigu partrenkia ar net mirtinai sužaloja ne per perėją pereinančius pėsčiuosius.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių