Quantcast

Už ES lėšas sutvarkytas privatus parkas Kauno rajone – atviras?

Kauno rajone esantis Smiltynų parkas – labai gražiai sutvarkytas, tačiau neprivažiuojamas ir neprieinamas. Tuo skundėsi į redakciją praėjusią savaitę besikreipusi gyventoja.

„Netoli Kauno ne taip senai įkurtas parkas su gražiu pėsčiųjų taku bei papuoštas medinėmis skulptūromis. Smiltynų parkas įrengtas Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau šiai dienai ten ne tik nebegalima privažiuoti, nes prie abiejų privažiavimo kelių pakabinti lengviesiems automobiliams draudžiantys eismą ženklai, bet ir atsirado ženklas „Privati valda“, – nurodė moteris.

Kauno rajono savivaldybės atstovai patvirtino, kad Smiltynų parkas yra privati teritorija, kad ji tvarkyta ES lėšomis: „ES remia ir privačių miškų, kitų vaizdingų teritorijų infrastruktūros gerinimo projektus.“

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Vis tik parkas nėra užvertas. Kauno rajono savivaldybės Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad pašaliniai asmenys negali naudotis privačiu įvažiavimu, kuris yra servitutinis, tačiau per sodų bendriją į parką patekti gali visi norintys.

„Per Alyvų g., Medžiotojų g. privažiavimas ir įėjimas yra negalimas. Ten yra patekimas tik į sklypus. Privažiavimas yra per sodų bendriją „Lapėnė“, tiksliau, per Šalnos, Lapėnės, Pamiškio g. ir Jorupės g. jau į parką“, – vardijo seniūnė.

Ji patvirtino, kad draudžiamieji ženklai buvo sudėti ir prie antrojo įvažiavimo į parką, bet jie jau nuimti. „Savivaldybės administracijos direktoriaus nurodymu, jie jau nuimti. Tie ženklai nereiškė, kad važiavimas buvo uždraustas visam laikui. Šis įvažiavimas yra atviras“, – teigė L.Mišeikienė. Anot jos, ženklais buvo bandoma apsisaugoti nuo gyventojų būriavimosi šalyje šoktelėjus sergamumui COVID-19.

Per pirmąjį karantiną Medžiotojų gatve dėl parko buvo smarkiai išaugęs transporto priemonių srautas. Važiavo, parkavosi parko lankytojai, žvejai, nors viešo pravažiavimo iš Medžiotojų į Jorupės gatvę, kuri veda link Neries upės ir parko, nėra.

Nedrausmingus poilsiautojus subaudavo, išvaikė, bet po dvidešimt minučių jie jau vėl būdavo ten.

„Važiuodavo krūvos žmonių šeimom su vaikais, šašlykinėm“, – pasakojo seniūnė. Vietiniai gyventojai skundėsi, kad parko lankytojai viršydavo greitį, kėlė tiek dulkių, kad nesinorėdavo dirbti lauke, automobilius palikdavo ant vejos privačiose erdvėse.

Buvo kviečiami ir pareigūnai. „Nedrausmingus poilsiautojus subaudavo, išvaikė, bet po dvidešimt minučių jie jau vėl būdavo ten“, – teigė L.Mišeikienė.    

Pasiteiravome seniūnės nuomonės, ar šis parkas Domeikavos seniūnijai yra svarbus rekreacinis objektas? „Niekas mūsų neklausė, ar jo reikia. Tiesiog privatininkas gavo iš Nacionalinės mokėjimo agentūros pinigų, padarė projektą ir pasidarė parką. Su mumis (seniūnija, – aut.past.) niekas nei derino, nei klausė“, – komentavo seniūnė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt fotokorespondentė, nuvykusi į parką, patvirtino seniūnės žodžius: patekimas į parką yra galimas. Tiesa, iki parko teks šiek tiek paėjėti pėstute. 

Parko valdytojų komentaro dar nesulaukėme. Jį gavę tekstą papildysime.


Šiame straipsnyje: Smiltynų parkasprivažiavimasES paramaprivati valdaparkasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

KORUPCINIAI BEBRAI

KORUPCINIAI BEBRAI portretas
Sakyčiau ,čia korupcinis skandalas,už europos pinigus ponams sutvarkė privatų parką.Negi nera rajone ką daugiau tvarkyti,kur galetų visi naudotis tomis erdvėmis..

Is Lampedziu

Is Lampedziu portretas
Labai idomu suzinoti kam priklauso Lampedziu misko parko ir Nemuno pakrantes Lampedziuose prieziura? Ar yra kokia atsakinga institucija? Nemuno pakranteje akis bado dar nuo pernai sukrautos saku stirtos, misko parkas pilnas sutrunijanciu nuluzusiu pusu krituoliu, ju saku, o kiek menkaverciu krumynu. Kiekviena vasara ju tik daugeja, o kur viso to prieziura, valymas? Tai miestieciu pamegta pasivaiksciojimo vieta, bet ji apleista ir net labai nepriziureta. Gal ir apie tai parasytumete reportaza.

Kauno r. gyventoja

Kauno r. gyventoja portretas
Praeitais metais 2020-12-27 pasistatėme automobilį prie pradėto privačių asmenų projekto-tvoros pastatymo. Tuo metu buvo sukalti tik stulpai. Į parką pavyko patekti. Buvome tokie ne vieni. Tačiau š.m. sausio mėn. vidury sulaukėme pranešimo iš policijos, teko susimokėti baudą, jog atvykome į parką pasivaikščioti. Tiesiog dar kartelį įsitikinta, kiek daug šlykščių žmonių mus supa. Vadovaujuosi ir vadovausiuosi posakiu, kad lazda turi du galus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių