Quantcast

Utenos rajono ir Kauno miesto savivaldybėms perduotos patalpos slėptuvėms

Vyriausybė šią savaitę Utenos rajono ir Kauno miesto savivaldybėms perdavė patalpas, kurios galėtų būti pritaikytos slėptuvėms karo atveju.

Utenos rajono savivaldybei perduota 111,14 kv. metro dydžio mechaninių dirbtuvių pastato dalis J. Basanavičiaus gatvėje, o Kauno miesto savivaldybei – slėptuvė su dalimi bendro naudojimo patalpų, kurių plotas siekia 45,91 kv. metro.

Patalpas iki šiol valdė Turto bankas, pastato Utenoje likutinė vertė siekia per 21 tūkst. eurų, Kaune – 674 eurai.

Turto bankas dėl šių patalpų kreipėsi į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą (PAGD), kad šis įvertintų, ar jos gali būti naudojamos kaip slėptuvė karo atveju, užtikrinant tinkamas sąlygas žmonėms saugiai slėptis.

PAGD įvertino, kad patalpos tinkamos pritaikyti slėptuvėms. Savivaldybės yra sutikusios perimti šias patalpas civilinės saugos funkcijai įgyvendinti.

Vidaus reikalų ministerija yra įpareigojusi savivaldybes įrengti priedangas gyventojams ar pritaikyti tam turimas patalpas, pernai rugpjūčio pradžioje tokių priedangų buvo apie 1,8 tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prajuokino

Prajuokino portretas
Tai bent pasirūpino 45,91m2, išleido net 674 eurus! Kiek žmonių ten galės pasislėpti. Kaune visos buvusios slėptuvės apleistos, sugriuvusios, susmirdusios arba privatizuotos. Kaune labai daug fortų, kuriuos visų pirma reikia tinkamai sutvarkyti ir tinkamai įrengti slėptuves, kad būtų vėdinimas, aprūpinti dujokaukės ir kt. reikiamu inventoriumi.

W

W portretas
Šitie seniai prisikalbėjo prisidirbo kaip kiaulės, mat kiaulių prigimtis

aida

aida portretas
Per visus nepriklausomybės metus mūsų valdžia niekaip nesugebėjo rasti diplomatinių kelių geram bendradarbiavimui.O gaila. Atėjo valdyti klimaksinė kgb moterytė, kuri nesugebėjo priimti protingų ir gudrių sprendimų, net jei matė grėsmę, nesugebėjo šlifuoti jos kampų, kurie būtų palankus Lietuvai. Prasidėjo masinė psichozė prieš rytus, bandymas kištis į Baltarusijos vidaus politiką ir t.t..Ai, jei ne karas Ukrainoje tai dar ir Kiniją būtume užpuole. Dabar jau slėpsimės? Geriau galvokite, kaip Lietuvą sos atveju aprūpinti maistu, kaip nesugriauti žemės ūkio, ypač smulkiojo, nes tik tai, ką galime patys pasigaminti ir gali mus išgelbėti. Panašu, kad tik mes Lietuviai ir galime gelbėti tai ką turime. Naivu nesuprasti, kad karo atveju, nei rusams nei nato, žmonės nerūpėtų. Čia būtų arši ideologijų kova, ir demonstravimas kas galingesnis..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių