Quantcast

„Urmo“ miestelyje – skonio šventė, grožio mugė ir „Šopturgis“

Šeštadienį į „Urmo“ prekybos miestelį turi priežasčių užsukti ne vien norintieji apsipirkti – ir trokštantieji tiesiog paganyti akis ar numarinti alkio kirminą.

Čia vyksta Skonių šventė ir mugė bei mados renginiai. Centriniame Kauno turguje šalia maisto prekystalių įrengtoje „Maisto klubo“ studijoje įsikūrė virtuvės šefai ir barmenai.

„Pasifloros, mangai, mėta, ledas. Čia siūlome keletą savo klasikinių nealkoholinių rytui skirtų kokteilių“, – kokteiliu vaišinamam vyriškiui paaiškino barmenas Rapolas Vareika iš „Bar Masters“ komandos.

Į kokteilį su citrinų sultimis barmenas įdėjo šaukštelį rudojo cukraus. „Gaminate su ruduoju cukrumi?“ – nusistebėjo kokteilio laukusi moteris.

Smalsuolius prie „Maisto klubo“ studijos viliojo ir barmenų šou: jie žongliravo kokteilinėmis, sirupo buteliais, taurėmis. „Vadinamasis flairingas – svečių linksminimas prie baro, pasiėmus bet kokią priemonę. To dirbdamas prie baro neišmoksi – tam yra atskiros treniruotės. Ką puikiai įvaldai, gali pademonstruoti bare arba, kaip šiuo atveju, „Urmo“ bazėje“, – aiškino barmenai.

Šalia barmenų įsikūrė trys Nacionalinės šefų rinktinės nariai – virtuvės šefai Aldona Gečienė, Ruslanas Bolgovas ir Justinas Kapkovičius. „Visas čia šiandien pagamintas maistas bus ypatingas, nes įdėjome daug meilės. Žinodami, kad reikės pavaišinti didelį kiekį žmonių, kai ką iš anksto pasiruošėm, – užsiminė virtuvės šefai. – Ruošime raudono ešerio ir sterko suktinukus su moliūgo sėklomis, paukštienos kepenėlių parfė, švelniai parūkyta fazano krūtinėle. Desertui – „a la Lemon Tarte“ su migdolais, citrinomis, žaliosiomis citrinomis ir bezė kremu, sūrio pyragas su moliūgais, burokėliais ir imbierais.“

Ar čia, prekybos miestelyje, yra visos sąlygos gaminti? „Šiandien gal ir nėra pačių patogiausių sąlygų gaminti, tačiau aplinka labai patogi. Virtuvės griaučiai čia taip pat yra: turime kaitlentę, orkaitę. Galėsime ir naujausias technologijas panaudoti: sifonus, maisto ruošimą žemoje temperatūroje“, – kalbėjo virtuvės šefai.

Kiek toliau, Raudonajame pasaže, įsikūrė „Mados rampa“. Čia – Agnės Jagelavičiūtės suburtos profesionalių stilistų komandos vedamos stiliaus ekskursijos, įvairių madingų smulkmenų „Šopturgis“ bei grožio priemonių mugė, pristatanti dizainerių ir menininkų kurtus drabužius, aksesuarus, papuošalus, interjero detales. „Siūlome naujus ir labai nedaug dėvėtus rūbus, avalynę, rankinukus“, – vardijo viena „Šopturgio“ prekeivių.

„Smagu, kad dabar jau ir „Urme“ galima nusipirkti vintažinių rūbų“, – tyrinėdama vienos iš „Šopturgio“ pardavėjos siūlomą asortimentą užsiminė kaunietė Laima.

Grožio priemonių zonoje siūlomas nemokamas makiažas, mažųjų lankytojų laukia animatoriai ir pramogos jiems skirtoje zonoje, tarp jų – didžiulių muilo burbulų pūtimas.

Mados ir skonio renginiai šeštadienį „Urme“ vyks iki 17 val. Šventei einant į pabaigą prie Centrinio Kauno turgaus visi bus vaišinamasi „Barbekiu asociacijos“ šefų iškeptu 70 kg paršiuku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ten

ten portretas
kainos dideles.

nebrukit mums

nebrukit mums portretas
to urmo turgaus, vis tiek į jį neisim. Kainos nesąmoningos, o produktai - tie patys kaip ir visame mieste.

Kaunas gal ir galėtų tapti miestu

Kaunas gal ir galėtų tapti miestu portretas
Jei jame apsigyventų ne kauniečiai. O dabar....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių