Quantcast

„Ukraina – Lietuvos širdyje“: kviečia karo pabėgėlius Kaune telktis į bendruomenę (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

SBA grupė ir Ukrainos ambasadorius Lietuvoje pakvietė ukrainiečius susitikti Kaune, Vienybės aikštėje, iniciatyvoje „Ukraina – Lietuvos širdyje“. Portalas kauno.diena.lt renginį kviečia stebėti tiesiogiai!

Platus bendruomenės susitikimas ir popietę vyksiantis Ukrainos atlikėjų koncertas suteiks galimybę susipažinti, išsikalbėti, susidraugauti ir svarbiausia – padėti vieni kitiems šiuo sunkiu laikotarpiu.

„Šis siaubingas karas atnešė daug sielvarto, netikrumo ir destrukcijos milijonams ukrainiečių, kurie buvo priversti palikti savo namus, kad išsaugotų tai, kas brangiausia – sveikatą ir gyvybę. Esame dėkingi Lietuvos žmonėms už tokį šiltą priėmimą ir nuoširdų rūpestį mūsų žmonėmis. Jūsų gerumas amžinai išliks ukrainiečių širdyse ir mintyse ne vienai ateities kartai. Tačiau neabejoju, kad ukrainiečiai nori bendrauti vieni su kitais, dalytis istorijomis ir drauge išgyventi šiuos sunkius laikus. Tokios iniciatyvos reikalingos kaip niekad, todėl tikiuosi, kad šiandien galbūt užsimezgusi ukrainiečių ir kauniečių draugystė išliks tvirta ir po mūsų bendros pergalės“, – teigė Ukrainos Ambasadorius Lietuvoje Petro Beshta.

Kviečiame stebėti tiesiogiai:

 

 

Iniciatyva „Ukraina – Lietuvos širdyje“ sukvietė visus pasiklausyti Ukrainos muzikos talentų, pasivaišinti kava, arbata, užkandžiais.

Oficialiais statistikos departamento duomenimis, vien Kaune prieglobstį rado per 7 tūkst. ukrainiečių, tačiau manoma, kad šis skaičius gali siekti ir 10 tūkst.

„Ukrainiečių gyvenimą Lietuvoje matome iš labai arti – į savo svečių namus priėmėme nuo karo pabėgusias šeimas, Ukrainos vaikų namų globotinius, verslo centro patalpas suteikėme ukrainiečių vaikų mokyklai, ukrainiečiai įsidarbino mūsų bendrovėse visoje Lietuvoje. Iniciatyvos vyksta visoje Lietuvoje, o įvykiai Ukrainoje liečia mus visus. Todėl mes tampame labiau empatiški – priimame į savo namus, dalijamės tuo, ką turime, o tuo pačiu ir džiaugiamės kiekviena ukrainiečių pergale, kuri yra ir mūsų pergalė. Ši mums ypač artima tauta išgyvena didžiulį skausmą, todėl poreikis savitarpio emocinei pagalbai ir socializacijai yra didžiulis. Šia iniciatyva siekiame, kad mūsų šalis draugams ukrainiečiams nors trumpam tampų namais. Svarbu, kad jie čia būtų saugūs, jaustų mūsų visų šilumą, rūpestį. Tai renginys, kai ukrainiečiai galės pasijusti lyg namie – bendraudami su tautiečiais, klausydamiesi savos, ukrainietiškos muzikos – ramiai ir jaukiai“, – sakė SBA Grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Šia iniciatyva siekiame, kad mūsų šalis draugams ukrainiečiams nors trumpam tampų namais. Svarbu, kad jie čia būtų saugūs, jaustų mūsų visų šilumą, rūpestį.

Pasak jo, be emocinės pagalbos ukrainiečiai jaučia ir didžiulį poreikį gauti ir tarpusavyje dalintis praktine gyvenimo Lietuvoje patirtimi. Pradedant ypač svarbiais vaikų ugdymo, įsidarbinimo aspektais ir baigiant praktiniais kasdienės buities klausimais.

Koncerto metu ukrainiečių ir pasaulio meistrų kūrinius atliks nuo karo iš Kharkivo bėgusios ir Lietuvoje apsistojusios operos solistės, fortepijono virtuozės, o Vilniaus kolegijoje studijuojanti Elizaveta Izmalkova su grupe dainuos ukrainiečių kovinę dvasią keliančias ir širdį glostančias dainas. Elizaveta lietuviams jau pažįstama – išgarsėjo atlikusi žymųjį „Oy u luzi chervona kalyna“ kūrinį kartu su 300 savanorių Rotušės aikštėje. Šalia Vienybės aikštės įsikūrusios „Herojaus“ mokyklos moksleiviai iš Ukrainos taip pat ruošia išskirtinį pasirodymą renginio svečiams.


Šiame straipsnyje: Ukraina – Lietuvos širdyjekaro pabėgėliaikaras Ukrainojerenginyskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių