Quantcast

Ūkio bankas už 2,35 mln. eurų pardavė „Kauno tiekimo“ turtą

  • Teksto dydis:

Ūkio banko bankroto administratorius už 2,35 mln. eurų pardavė dėl bankroto likviduojamai akcinei bendrovei „Kauno tiekimas“ priklausiusį turtą Kauno mieste.

Pirkėjas už nekilnojamojo ir kilnojamojo turto objektų paketą sumokėjo beveik dviem šimtais tūkstančių eurų daugiau nei pradinė nustatyta 2,187 mln. eurų kaina. „Kauno tiekimą“ valdė su banko savininkais siejama bendrovė AB „Birač Europe“, kurios reikalavimo teisių portfelį administratorius už 6,4 mln. eurų pardavė 2014 metais. „Kauno tiekimo“ turtas buvo atskirtas nuo portfelio ir parduodamas atskirai.

„Šis sandoris iš esmės užbaigia „Birač Europe“ įsipareigojimų portfelio pardavimo procesą – vieną sudėtingiausių Ūkio banko bankroto administravimo epizodų. Tik nuoseklus komandos darbas, kantrybė ir truputis sėkmės lėmė, kad procesą pavyko užbaigti sėkmingai ir naudingai banko kreditoriams“, – sakė BAB Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Parduotame turto portfelyje yra 37 nekilnojamojo turto objektai, įskaitant ir 9,8984 ha dydžio žemės sklypo nuomos teisę, bei kelios dešimtys vienetų įvairaus kilnojamojo turto. Turtas yra Kauno miesto Petrašiūnų pramoniniame rajone, išsidėstęs teritorijoje, esančioje šalia magistralės Vilnius – Klaipėda.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
kaip gali egzistuoti valstybinės žemės nuomos teisė pardavimui, jei firmai, kuriai išnuomota, jau seniai "užsilenkė". Reiškia, sandoris nutraukiamas (kurio sąlygų negalima išlaikyti,nuomota žeme naudojantis), ir žemė turėtų grįžti vėl valstybei (ne juokas - devyni haktarai)?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių