Quantcast

Ūkininkų galvos skausmas – laukuose įsisiautėję motociklininkai

Pakaunės ūkininkai susidūrė su piktybiškais motociklininkais, kurie dėl savo pramogos naikina jau užsėtus laukus. Tokie piktybiniai kenkėjai karantino metu ypač suaktyvėjo. Ūkininkai jau skaičiuoja tūkstantinius nuostolius.

Naikina laukus

Seimo narys Kazys Starkevičius pasidalijo problema, su kuria pastaruoju metu susiduria ne tik pakaunės, bet ir kiti šalies ūkininkai. Atšilus orams po laukus pradėjo važinėti krosiniai motociklai bei keturračiai, kurie išdrasko jau pasėtą derlių.

„Kai pakalbu su ūkininkais, tai aplink didžiuosius miestus dauguma jų susiduria su šia problema. Dabar karantinas, tai, matyt, jaunimas taip nori išlieti energiją. Bet juk tam yra padarytos specialios trasos, kur jie galėtų važinėti, bet jie piktybiškai važiuoja į ūkininkų laukus, drasko ir miško paklotes“, – dėstė K.Starkevičius.

Šią situaciją ūkininkas išdėstė ir socialiniuose tinkluose. Kartu su įrašu vyras pasidalijo ir vaizdo medžiaga, kurioje matosi ne tik laukuose paliktos vėžės, bet ir išmėtytos motociklo detalės. Taip pat K.Starkevičius pasidalijo ir vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad piktavaliai nereaguoja į signalą, kad po laukus nevažinėtų. Negana to, vienas tokių „drąsuolių“, vos nepalindo po automobilio ratais ir toliau nurūko.

 

 

Po jo įrašu užvirė diskusija, mat ir kiti susidūrė su šia problema. Internautai taip pat kėlė nuotraukas, kuriose matyti, kaip atrodo laukai po to, kai juose pasivažinėjo keturračiai. Vietos mažų daigelių paliktos ratų vėžės.

„Facebook“ nuotr.

K.Starkevičius nurodė, kad piktavaliai jau pridarė bėdų. Išdraskius pasėlius jau skaičiuojami kelių tūkstančių eurų nuostoliai.

Dabar karantinas, tai, matyt, jaunimas taip nori išlieti energiją. Bet juk tam yra padarytos specialios trasos.

Bando pasislėpti

Ūkininkas pasakojo, kad motociklininkai po laukus laksto transporto priemonėmis, kurios neturi valstybinių numerių, o veidus gaubia šalmai, todėl sunku nustatyti tapatybes.

„Jie visi be numerių ir tuos motociklus atsiveža, nes, matyt, bijo gatvėmis važiuoti, nes jei sustabdytų policija, jie gautų baudų. Tai jie keturračius ir kroso motociklus atveža specialiomis priekabomis, automobilį pastato kur nors pamiškėje, kad mažiau matytųsi. Tada po pasivažinėjimo vėl susiskambina ir juos paima“, – schemą, kaip piktybiniai motociklininkai bando sumėtyti pėdas, pasakojo ūkininkaujantis Seimo narys.

Pasak jo, piktybiniai motociklininkai iš gatvių persikėlė į laukus ir taip, darydami sau pramogą, toliau niokoja kitų turtą.

„Facebook“ nuotr.

Piktavalius gaudys bepilotėmis skraidyklėmis

K.Starkevičius teigė, kad pakaunės ūkininkai patys imasi iniciatyvos apsaugoti savo laukus. Pavakarėmis jie išvažiuoja apžiūrėti savo valdų. Dabar bus sekami ne patys motociklininkai, o vieta, į kurią jie atveža savo motociklus. Ūkininkai planuoja pasitelkti ir bepilotes skraidykles ir iš viršaus stebėti, nuo kur jie pradeda savo keliones.

„Bandysime patys dabar juos sugaudyti. Esame nutarę, jog ūkininkai paseks jų kelią. Beprasmiška rankomis po laukus mosikuoti. Todėl žiūrėsime, kur jie atsiveža savo motociklus, kur pastato automobilį su priekaba. Į orą pakelsime ir bepilotes skraidykles, tad bus lengviau stebėti didelę teritoriją bei galimas vietas, kur jie slepia automobilius.

Pagal tai bandysime atsekti ir laukais važinėjančius motociklininkus, nes ant tų automobilių, kuriais į laukus atveža keturračius ar kroso motociklus, jau yra valstybiniai numeriai ir galima identifikuoti konkrečius asmenis“, – pažymėjo K.Starkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kazin jeigu plienine vielyte kur nors tarp medziu,kaklo aukstyje pratemti,manau turetu padeti....

Daina

Daina portretas
B aisu, kiek Lietuvoje agresyvių budulių. Ir ne vakar jie arsirado. Kodėl valdžia tokia tolerantiška chuliganams?

cha

cha portretas
Tai nereikia nušaut, galima ir druskytės užsitaisyt, garantuotai padėtų, ir įvertintų susidomėjimą.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių