Quantcast

Ugniagesiams – apdovanojimai ir padėkos

  • Teksto dydis:

Gegužės 6 d. Poderiškių kaime vyravo šventinė nuotaika. Čia, po dvejų metų pertraukos, paminėti praėjusios Šv.Florijono dienos rinkosi Kauno rajono ugniagesiai.

825 – toks ugniagesių iškvietimų skaičius užregistruotas 2021 m. pakaunėje. Daugiau kaip 300 iš jų – dėl gaisrų. Penkiolika išgelbėtų gyvybių: šešios gaisruose, septynios kituose gelbėjimo darbuose. Gaisruose žuvo trys žmonės (2020 m. – septyni).

Profesinės šventės proga ugniagesiai sulaukė Kauno rajono mero padėkų. Už aktyvų bendradarbiavimą priešgaisrinės saugos srityje plaketės su rajono simbolika įteiktos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komandos viršininkui Raimondui Lingiui ir šios valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyr. specialistui Dainiui Abalmasovui. Už nepriekaištingą ilgametį darbą priešgaisrinėje tarnyboje plaketė įteikta Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vyr. specialistei Kristinai Žižienei.

Mero padėkomis už nepriekaištingą pareigų atlikimą apdovanoti Lapių ugniagesių komandos ugniagesiai Virginijus Medušauskas ir Vytautas Šareika, už aktyvią savanorišką veiklą – savanoriai Ričardas Raubūnas, Svajūnas Staniulis, Gintautas Baltrimas ir Mindaugas Danėnas.

Savanoriškoje priešgaisrinėje veikloje dalyvaujantis meras Valerijus Makūnas taip pat sulaukė apdovanojimo už nuolatinę pagalbą ir savanorystės skatinimą. Kauno rajono priešgaisrinė saugos tarnybos vadovas Rytis Velžys merui įteikė pasižymėjimo ženklą.

„Mūsų rajone savanorių ugniagesių tarnyba sėkmingai veikia jau šešerius metus. Valstybės mastu – savanorystė šioje srityje dar tik žengia pirmuosius žingsnius“, – teigė Rytis Velžys.

Gesinant gaisrus Kauno rajone kartu su profesionalais dalyvauja jau daugiau kaip 100 savanorių. Jie yra ypač svarbi saugumo grandis, nes leidžia ne tik greičiau lokalizuoti išplitusias liepsnas, bet taip pat gali tiksliau pasakyti, kaip nuvykti į vietą, kiek žmonių namuose gali būti, nes dauguma savanorių – vietiniai gyventojai.

Į šventę pasveikinti kolegų atvyko ir ugniagesiai iš Punsko apskrities. Sėkmingas bendradarbiavimas tarp šio krašto ir Kauno rajono ugniagesių tęsiasi jau ne vienus metus. Kartu jau yra parengę tris projektus, dėl kurių pakaunėje įsigyta naujos įrangos ir technikos, atnaujintos Piliuonos, Vandžiogalos, Poderiškių ir kitos gaisrinės, surengta daug mokymų, bendrų pratybų, įsigyta uniformų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių