Quantcast

Kauno ugniagesiai gelbėjo voveriuką

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą ugniagesiai skubėjo gelbėti voveriuko.

22:27 val. gautas pranešimas iš gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ Kauno skyriaus, kad reikia pagalbos iš medžio iškelti sužeistą voveriuką. Pranešta, kad sužeistas voverės jauniklis yra 15 m aukštyje Eivenių g.

Ištraukiamosiomis kopėčiomis gyvūnas iškeltas iš medžio ir perduotas gyvūnų globos organizacijos darbuotojams.

„Lesės“ Kauno prieglaudos vadovė Eglė Baležentienė portalui kauno.diena.lt pirmadienį perpiet pasakojo, kad mažylio savijauta – jau geresnė. 

Vakar mažyliui vos pajudėjus imdavo iš nosies bėgti kraujas. Tikėtina, kad jam prasidėjęs vidinis kraujavimas. Ryte jis jau nebekraujavo, atsirado apetitas.

Naktį voveriukas praleido „Lesės“ savanorio, kuris jai suteikė laikiną prieglobą, namuose.

Pasak E.Baležentienės, voveriukas susižalojo, kai jis iškrito benešamas savo mamos. Ši jį buvo įsikandusi. Jauniklis žnektelėjo ant žemės, ilgokai nejudėjo, kraujavo iš nosies. Atsigavęs voveriukas įlipo į medį, bet jo mamos niekur aplink nesimatė.

Nuspręsta kviesti ugniagesius, nes smūgio būta stipraus, be to, gyvūnas vis kraujavo.

E.Baležentienė pasakojo, kad ugniagesiai atvažiavo labai greitai, tačiau pasiektas ir paimtas voveriukas išsprūdo jiems iš rankų ir vėl krito žemėn.

„Laukinės Lesės“ vadovė Lolita Grėblikienė pasakojo taip pat globojanti voveriuką, kuris irgi susižalojo jį netyčia pametus mamai, kai nešėsi jį dantyse. Jauniklis buvo neseniai gimęs, dar net neatsimerkęs.

Po trijų savaičių globos šis mažylis jaučiasi gerai, yra sustiprėjęs. Kai bus pakankamai savarankiškas, jis bus paleistas į laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istikruju

Istikruju portretas
Voveriukas tai yra burundukas,tik kazkodel yra vadinami voveremis,nes gyvena medziuose. :)

Astra

Astra portretas
Gera girdėti, kad ir mažas padarėlis išgelbėtas !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių