Quantcast

Tvarkys Marvelės viaduką: neišvengsime spūsčių

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) rengiasi remontuoti viaduką, jungiantį "Via Baltica" kelią su įvažiavimo keliu į Kauną. Tai ypač judrus transporto mazgas, tad remonto metu kils papildomų rūpesčių.

Marvelės viadukas jungia A5 kelią ir Kauno mieste esančią Užnemunės gatvę. Šis viadukas yra ypač intensyvus, nes juo patogu iš "Via Baltica" kelio pasiekti Kauno centrą.

"Lietuvos automobilių kelių direkcija vykdo visų statinių apžiūras. Pagal jų rezultatus nustatoma statinių būklė ir priimamas sprendimas dėl statinio remonto. Marvelės sankirtoje bus atliekamas 0,374 km jungiamojo kelio viaduko kapitalinis remontas: pakeisti viaduko pakloto elementai, sutvarkytos laikančiosios konstrukcijos, atlikti kiti reikalingi darbai", – dienraščiui nurodė LAKD atstovai.

Kol kas nėra tiksliai nurodoma, kada darbai prasidės. Kaip teigė LAKD atstovai, šiuo metu baigiamas rengti viaduko kapitalinio remonto techninis darbo projektas. Atlikus jo ekspertizę ir patvirtinus projektą, bus skelbiamas konkursas. Tuomet paaiškės  darbų trukmė ir kaina. Tikimasi, kad juos bus galima pradėti dar šiemet.

Šis įsukimo į Kauną kelias ypač intensyvus, tad remonto metu galimos spūstys. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Tačiau jau dabar aišku, kad nepavyks išvengti spūsčių. Šiuo viaduku vyksta nuolatinis transporto srautas, juo patogu iš A5 kelio pasiekti Kauno centrą. Tad, kai eismo mazgas bus tvarkomas, žymiai sumažės pralaidumas. Svarstoma, kad automobiliams bus leidžiama važiuoti siaura eismo juosta, ribojant greitį.

Remonto metu eismas viaduku bus ribojamas, tačiau darbai atliekami nenutraukiant eismo.

"Remonto metu eismas viaduku bus ribojamas, tačiau darbai atliekami nenutraukiant eismo", – pažymėjo LAKD.

Vis dėlto vairuotojai turėtų planuoti savo keliones ir, jei yra galimybė, rinktis kitus įvažiavimo kelius iš "Via Baltica" kelio į Kauną. Taip bus išvengiama spūsčių.

Kadangi darbai patenka ir į miesto teritoriją, jiems dar turi pritarti Kauno miesto taryba. Šis klausimas numatytas artimiausiame tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

misterX

misterX portretas
toks sovietines milicijos darbo stilius,kitaip pas KRABĄnebus

to what

to what portretas
krabas visur gauna otkatus,o tai milijonai,o jums brangina viską,jau ir auto nemokamai niekur nepastatysi

Birute

Birute portretas
Manau ,kad nuvažiavo kas iš Via Baltikos Manau,kad nuvažiavimas s nuo via Baltijos magistralės î Kaunâ,į Raudondvario plentâ tikrai tvarkytojas,bent jau apšvietimas. a s
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių