Quantcast

Turguje atpigo agurkai, trešnės ir bulvės

Šios savaitės pabaigoje Kauno turguose atpigo agurkai ir bulvės. Sumažėjo ir lenkiškų trešnių kainos.

Dainavos turgavietėje, esančioje  Kovo 11-osios gatvėje, savaitgalį agurkų kilogramas tekainavo 0,20-0,25 euro, didelių bulvių – 0,25 euro (smulkesnių – mažiau), trešnių – 1,40 euro.

Dar savaitės viduryje šioje turgavietėje už kilogramą agurkų reikėjo mokėti 0,45 euro, šiek tiek daugiau kainavo bulvės ir trešnės.

Už kopūstų kilogramą pardavėjai prašė 0,20 euro, už gražių pomidorų – 0,70 eurų. Mėlynės kainavo 1,80 – 2 eurus.

Nesmagu į kainas dairytis tik braškių mėgėjams. Šias uogas parduodančiųjų labai sumažėjo, o ir kainos stipriai išaugusios, nes braškių sezonas artėja į pabaigą. Todėl dabar už nedidelį indelį braškių prašoma 1,90 euro. Šiemet mažiausiai už braškes reikėjo mokėti birželio viduryje – kilogramą lenkiškų uogų tada buvo galima nusipirkti už 1,15 euro.

Daugelyje kitų prekybos vietų ir uogos, ir daržovės, ir vaisiai kainuoja kur kas brangiau. Tačiau tarp pirkėjų atsiranda tokių, kuriems atrodo, kad ir Kovo 11-osios gatvės turguje nėra pigu.

Moteris, nusipirkusi daržovių už mažiau nei eurą, pasitikslino, ar tikrai turi tiek mokėti. Tada neišlaikė jauno pardavėjo nervai. „Pardavinėju taip pigiai, ir dar negerai. Čia tiesiog labdara“, – susierzinęs šaukė jis.

Apsižodžiavimų turguje tarp pirkėjų ir pardavėjų pasitaiko, kai norintys pirkti pigias uogas ar daržoves klausia, ar jos lietuviškos. Prieš savaitę vyro, pardavinėjančio šilauoges po 3 eurus už kilogramą, moteris pasiteiravo, ar jos lietuviškos.

„Prancūziškos“, – pašaipiai atsakė vyras. „Atsakyk, jei tavęs klausia“, – moterį palaikė kitas pirkėjas.

„Kur jūs matėte lietuviškų šilauogių už tokią kainą“, – teatsakė pardavėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kika

kika portretas
Ten turgus kaip sovietų laikais taip ir dabar vadinamas žmonių „25-penkmečio turgelis“ pagal tų laikų buvusios gatvės pavadinimą.

>Giedrė

>Giedrė portretas
Kur? Kovo 11-osios g turgavietėje. Ten už skudurų. Ne Dainavos, tai visai kas kita.

Giedrė

Giedrė portretas
Iš kur tokios kainos!!!! Agurkai po 0,50 euro centų, tresnės po 2,50-2,80 (buvo ir virš 3 eurų) už kilogramą. Šilauogės po 4,50.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių