Quantcast

Tūkstančiai kauniečių į namus parsinešė mišku kvepiančias Kalėdas

Miškininkai vėl pakvietė į akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Šiais metais Kauno miesto gyventojams buvo paruošta apie 6 tūkst. pačių įvairiausių eglių bei pušų šakų. Kai kurias jų puošė ir kankorėžiai.

Atsakingas paruošimas

Jau septynioliktą kartą Valstybinė miškų urėdija miesto aikštėse dalijo eglių šakas. Kaune kvepiantys Kalėdų atributai dalyti dviejose vietose – Rotušės aikštės prieigose bei ties Kauno rajono savivaldybe. Prie pastarojo pastato miškininkai eglišakes vežė didesniu transportu, o Rotušės aikštėje dėl grindinio ypatumų kvepiančios šakos vežtos priekabomis.

Miškininkai pasakojo, kad Kaunui paruošė apie 6 tūkst. eglišakių. Pačias gražiausias šakas urėdijos darbuotojai genėjo ir ruošė apie savaitę.

„Eglių šakos ruoštos urėdijai priklausančiame Raudondvario medelyje ir iš kirtaviečių. Tikrai buvo darbo, nes reikia atrinkti šakas, kiekvieną jų apžiūrėti, kad ji tikrai gražiai atrodytų ir pradžiugintų kiekvieną šaką į namus pasiėmusį žmogų. Miškininkai žiūri, kad nebūtų sergančių medžių, o šakos būtų žalios, sveikos ir atlaikytų šventes. Kai kurios šakos net su kankorėžiais“, – „Kauno dienai“ komentavo Valstybinė miškų urėdijos specialistas Tomas Valiauskas, atsakingas už eglučių dalijimą Kaune ir Jonavoje.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Didelis susidomėjimas

Miškininkas tikino, kad paruošta ne tik paprastųjų eglių šakų, tačiau žmonės dalijamos ir serbinių, sidabrinių eglių bei paprastosios bei juodosios pušų šakos. Tad gyventojai tikrai turėjo iš ko rinktis ir į namus parsinešti ne tik gražiausią, bet ir labiausiai kvepiančią Kalėdų dovaną.

Susidomėjimas miškininkų rengiama eglišakių dalijimo akcija visada didelis. Urėdijos atstovai pasakojo, kad dar gerokai prieš akcijos pradžią jiems ne kartą skambino ir Lietuvoje nuo karo pabėgę ukrainiečiai, kurie teiravosi, ar tikrai šakos dalijamos nemokamai, kaip jas galima pasiimti. Pasak T. Valiausko, akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ leidžia žmonėms sutaupyti, jiems nereikia pirkti eglučių, tačiau šventinė nuotaika vis tiek sukuriama.

„Mes norime žmonėms padovanoti tą šilumą ir jaukumą, nes suprantame, kad dabar yra sunkmetis, tad mes palengviname šventes“, – pridūrė miškininkas.

Ir sau, ir kaimynui

Mes norime žmonėms padovanoti tą šilumą ir jaukumą.

Apie tai, kad miškininkų rengiama akcija iš teisų populiari, bylojo ir eglišakių pasiimti atėjusi kauniečių gausa. Miesto gyventojai tikino, kad visada laukia, kada į namus galės parsinešti pačią gražiausią eglės šaką. Tada esą prasideda tikrasis švenčių laukimas.

Į Rotušės aikštę eglės šakų pasiimti atėjusiu kauniečių veiduose buvo matyti šypsenos. Vieni tikino, kad tik sau šakelę pasiima, kiti ir kaimynus aprūpina, todėl jų rankose ne viena eglišakė. Vos tik miškininkai į rankas įdavė šakas, kauniečiai tuoj jų kotus vyniojo, kad tik rankų neįsidurtų ir saugiai namo gautas dovanas parsineštų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Sutikti kauniečiai džiaugėsi, kad namai pakvips eglėmis, mat tai primena vaikystę, kuomet ant eglutę vaikai puošdavo saldainiais. Tad ir dabar pas kai kuriuos ant šakų nutūps saldainiai, pas kitus spalvoti burbulai. Dar vieni akcijos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ dalyviai tikino, kad šakos jau kankorėžiais papuoštos, tad daugiau nelabai ko ir reikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
šiaip jau kaledu šventimas senais laikais prasidejo dabartineje izraelio teritorijoje kur nera jokiu egliu. Tai kam iškraipyti originales detales - atvežkit palmiu lapu

Jonas

Jonas portretas
Kaip prisišiki irgi kvapas miško jaučiasi nuo šakelės.Komentarui.

Pil.

Pil. portretas
Nu durneliai ,gavote miško kvapo ,galėsite būti sotūs ir šiltoje aplinkoje,tuščiais pilvais.Kada išmoksite protestuoti ,boikotuoti prieš esamą netvarką Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių