Quantcast

Bekaukiai klausytojai: kažkodėl pasipiktinimas kilo tik dėl SEL, o dėl D. Montvydo koncerto – ne

  • Teksto dydis:

Ažiotažas, kilęs dėl SEL koncerto, kurio metu daugybė žmonių linksminosi be kaukių, nors uždarose patalpose jos privalomos, nustelbė anšlaginį Donato Montvydo koncertą, kuriame lankytojai taip pat pastebėjo galimų pažeidimų. Abu renginiai vyko toje pačioje „Žalgirio“ arenoje, dviejų dienų skirtumu, tačiau visuomenės pasipiktinimo sulaukė tik SEL.

Nuotraukose iš D. Montvydo koncerto taip pat matyti klausytojų, nusispjovusių ant savo ir kitų žmonių saugumo.

„Vieni buvo su kaukėm, bet tikrai buvo žmonių ir be kaukių. Neskaičiavau kiek. Nepasakyčiau, kad labai daug. Pati buvau su kauke, ji man netrukdo. Į kitus nekreipiau didelio dėmesio, nes ne kaukių skaičiuoti ėjau į koncertą, o gerai praleisti laiką“, – portalui kauno.diena.lt sakė viena koncertų lankytojų, patvirtinusi, kad galimų pažeidimų buvo ir D. Montvydo koncerte.

Portalo tv3.lt stop kadras

Kauno policija portalui kauno.diena.lt komentavo, kad niekam neužkliuvo situacija minėtame renginyje.

„Ne, pranešimų dėl to, kad nebūtų dėvėtos kaukės ar kitokių pažeidimų vykusiame renginyje neužfiksuota. Privačiuose renginiuose tvarka ir reikalavimų laikymąsi užtikrina samdomos apsaugos įmonės“, – informavo Kauno policijos atstovai.

Vieni buvo su kaukėm, bet tikrai buvo žmonių ir be kaukių.

Dėl galimų pažeidimų SEL koncerte policija gavo penkis pranešimus. Tyrimus pradėjo ir policija, ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Šio centro Vilniaus departamento specialistė Justiną Petravičienė dėmesį atkreipė ne tik į organizatorių, apsaugos darbuotojų, bet ir į pačių klausytojų atsakomybę.

„Atrodo, kad prie kiekvieno reikia policininko, kad žmonės suprastų, kad reikia saugotis, kad taisyklės ir tvarkos ne dėl to, kad jos tiesiog būtų, o kad apsisaugotume nuo viruso plitimo. Omikron atmainai plintant niekas nežino, koks jis bus toliau“, – portalui kauno.diena.lt dėstė J. Petravičienė.

LNK žinių turimais duomenimis, per SEL koncertą pro pirštus pažvelgta ne tik į kaukes, bet ir į galimybių pasus.

„Masė žmonių prie įėjimo, didžioji dalis, aišku, be kaukių, nes lauke. Galimybių pasų tikrai niekas netikrino, buvo tikrinami tik bilietai, praleidžiama praėjimuose viskas“, – prisiminė LNK kalbintas koncerto žiūrovas.

Atlikėjas Egidijus Dragūnas-SEL situacijos nedramatizavo.

Ž. Gedvilo/BNS nuotr., LNK stop kadrai

„Aš galiu pasakyti, pakartoti tą patį, ką prieš du metus sakė Aurelijus Veryga: o kam kaukės, plaukit rankas. Tai šiandien aš irgi tą patį galiu pasakyti. Rytoj, kai užveš kaukių ir jas reikės parduoti, sakys, užsidėkit kaukes. Tai visiškai neturi įtakos. Žmonės ne pirmą dieną šitoje pandemijoje, visi puikiai viską žino, kas tai yra, ir čia kiekvieno atsakomybės reikalas. Gal kažkas turėjo limonadą ar šampaną rankoje, kažkas gėrė, dainavo, aš nežinau. Čia kiekvieno reikalas. Bet kiekvienas žmogus aiškiai žino, visi informuoti“, – LNK sakė E. Dragūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Koncertas aukščiausio pilotažo!!Selas teisus, kiekvienas atsako už save!!Beje nemeluokit,pasus tikrino,ir labai šyrai, jau lauke,prieš patikras liepė dėtis kaukes!Gal reikėjo gėrimų nepardavinėti,tai daugumai nereiktų kaukių nusismaukti...

ne kitaip

ne kitaip portretas
Seniai siūliau Šimonytei panaikinti visus draudimus : kas išgyvens, gyvens, kas išmirs tokia jo dalia. Kiekvienas tegul saugojasi kaip išmano- svarbu pateikti rekomendacijas

Vika

Vika portretas
Pavydi visi Selui uz jo koncertus ir uzdirbamus pinigus. Uztai ir reikia prisikabinti prie jo. Zluge zmones kurie tokiu keliu siekia kazka suzlugdyti ar pasipelnyti iskazko.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių