Quantcast

Trijuose Kauno klinikų skyriuose nustatytas koronavirusas: 60 darbuotojų izoliuojasi

Kauno Klinikose šią savaitę keliems pacientams, gydomiems skirtinguose skyriuose, nustatytas koronavirusas. Dėl to teko izoliuoti 60 darbuotojų. Tačiau pranešama, kad skyriai tęsia darbus ir nėra uždaryti.

Dalis darbuotojų izoliuojasi

Kauno klinikų atstovė spaudai Eglė Audickaitė portalą kauno.diena.lt informavo, kad šią savaitę klinikose buvo keli tarpusavyje nesusiję COVID-19 atvejai trijuose ligoninės skyriuose.

„Darbas juose nėra sustabdytas, nes situacija – valdoma. Kasdien atliekami epidemiologiniai tyrimai ir identifikuoti visi kontaktus turėję asmenys. Visi galimai kontaktą turėję darbuotojai ir visi skyriau pacientai – ištirti, šiuo metu saviizoliacijoje yra daugiau nei 60 darbuotojų. Daugiau užsikrėtusių darbuotojų ar pacientų, susijusių su šiais atvejais, nepatvirtinta. Užsikrėtę pacientai toliau gydomi LSMU Kauno ligoninėje ir specializuotame Kauno klinikų COVID-19 skyriuje“, – teigė klinikų atstovė.

Liga skirtinguose skyriuose

Ji nurodė, kad Neurochirurgijos klinikos vienoje palatoje gulėjusiems pacientams buvo nustatyta koronaviruso infekcija. Abu pacientai į Kauno klinikas buvo pervežti iš Šiaulių respublikinės ligoninės. Tuomet jų testai buvo neigiami.

Panašu, kad su naująja pandemijos realybe ir nenuspėjamumu turėsime gyventi dar kurį laiką, todėl prašome visų visuomenės narių supratimo.

„Dėl šių atvejų ištirti visi klinikos pacientai ir darbuotojai. Didžiausią riziką užsikrėsti turėję darbuotojai vis dar saviizoliacijoje, klinikos darbas saugiai tęsiamas toliau“, – sakė E.Audickaitė.

Dar trys COVID-19 atvejai nustatyti viename Akių ligų klinikos skyriuje. Infekcija užsikrėtė trys pagalbiniai darbuotojai, dėl to planinis pacientų guldymas į šį skyrių buvo laikinai sustabdytas dviem dienoms, kol vyko epidemiologinis tyrimas.

„Tačiau izoliavus visus galimą riziką užsikrėsti virusu turėjusius darbuotojus, nuo ketvirtadienio bus atstatytas ligonių priėmimas ir jis bus vyks įprastai. Be to, šią savaitę vienam Onkologijos skyriaus pacientui nustačius COVID-19, įvertinta epidemiologinė situacija ir skyriaus veikla nebuvo nutraukta. Visi kontaktai nustatyti, didžiausią riziką užsikrėsti turėję darbuotojai – saviizoliacijoje“, – apie situaciją skirtinguose Kauno klinikų skyriuose komentavo E.Audickaitė.

„Panašu, kad su naująja pandemijos realybe ir nenuspėjamumu turėsime gyventi dar kurį laiką, todėl prašome visų visuomenės narių supratimo ir primename elgtis saugiai ne tik dėl savęs, bet ir kitų sveikatos“, – pridūrė Kauno klinikų atstovė.

Trečiadienį paskelbtais duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 4693 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2217 asmenys, 2365 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judita

Judita portretas
Didžiausia betvarke tai Kauno klinikose. Nei tvarkos nei atsakomybės

Anonimas

Anonimas portretas
,idomu kur patalpins seimos klinika, gal ji visai uzsidarys,jau taip sunku patekti

Kaip?...

Kaip?... portretas
Jūs privalėtumėt izoliuoti VISAM LAIKUI "išsiauklėjusią" CINIKĘ, moralinę nusikaltėlę Liną Arlouskienę, iš sveikatos sistemos darbuotojų sąrašų, su įrašymu į darbo įrašų dokumentus. Tai piktybinė nusikaltėlė, jau dabar dvokianti ATMATA net nesulaukusi pensijinio amžiaus. Ir dirbanti sveikatos sistemoje... ???!!!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių