Quantcast

Tradicija: skanusis moliūgadienis Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas jau senokai nepriima lankytojų. Jis laikinai uždarytas, nes vyksta rekonstrukcija.

Dalis gyvūnų apgyvendinti kituose soduose, tačiau likusiųjų gyvenimas eina įprastine tvarka, išskyrus tik tai, kad ramybės nedrumsčia lankytojai.

Svarbi įprastinės tvarkos dalis – žaislai ir švenčių minėjimas.

„Lietuvos zoologijos sodo tradicijos! Kaip ir kasmet, taip ir šiemet moliūgadienis neaplenkė Lietuvos zoologijos sodo gyvūnų!“ – sodo atstovai pasidalijo šventinėmis akimirkomis, kaip gyvūnai reaguoja į moliūgų skaptuotojų išmonę ir meną. Viskas bus suvartota pagal paskirtį – pramogai, o po to maistui.

„Šiemet įspūdingu moliūgų derliumi su mumis nuoširdžiai pasidalino Seirijų krašto ūkininkai. Bet ar žinote, jog prie moliūgadienio prisideda ir Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai? Pasibaigus meniniam procesui moliūgai būna išdalinti gyvūnams“, – rašė sodo atstovai.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas su savanoriais pastoviai gamina žaislus. Jų paskirtis pakelti gyvūnams nuotaiką, paskatinti daugiau judėti, gerinti jų sveikatą.

Pavyzdžiui, iš kartono pagamintas zebras iš karto sudomina liūtus. Laisvėje gyvūnai patys susiranda žaislų, o narvuose ima nuobodžiauti, tinginiauja ir mažai juda. Pavyzdžiui, snieginių leopardų voljere aukštai pakabinus mėsą gyvūnas turi įdėti pastangų ją nusikabinti, atsiranda azartas, o su juo ir puiki treniruotė kojų ir viso kūno raumenukams.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Gyvūnus žaislais ir žaidimais zoologijos sodas stengiasi pradžiuginti bent kelis kartus per savaitę. Tam tinka viskas – net į paprasčiausią maišą sudėtas šienas. Šįkart tam puikiai pasitarnavo moliūgai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko ten nebera

nieko ten nebera portretas
makakas liutam susere,o kitus isveze arba patys isbegiojo

Antanas.

Antanas. portretas
Jau savaitė, kaip vyksta moliūgų skaptavimo vajus visuose vaikų darželiuose. Tik... ar tokiems pypliams su peiliu žaisti? Kiek traumuotų pirštukų dėl to keltiškojo Raganadienio diegimo į mūsų papročius? Kas suskaičiuos? O vieninga visam tam diriguojanti ranka iš Švietimo Ministerijos - ir be akinių matosi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių