Quantcast

Tokio Kauno centrinio pašto dar nematėte

  • Teksto dydis:

Prieš metus itin daug dėmesio sulaukęs „Spalvotas Kaunas“ festivalis sugrįžo. Penktadienio vakarą dar neregėtai nušvito Kauno centrinis paštas.

Šiemet festivalis vyks du savaitgalius iš eilės. Renginys, kauniečiams ir miesto svečiams suteikęs galimybę iš naujo atrasti Kauno valstybinio muzikinio teatro fasadą, šiemet naują gyvybę įkvėps Kauno modernizmo architektūros perlams – Kauno centrinio pašto ir „Pieno centro“ rūmų pastatams.

Šviesų festivalį, kaip ir Lietuvos vėliavos spalvomis per olimpiadą papuoštą Kauno rotušę, miestui dovanoja bendrovė „Leggato“, o įspūdingą ir judantį spalvų žaismą sukurti patikėta šviesų dizainerei Barborai Giliūtei.

Dizainerės teigimu, abiem pastatams apšviesti bus pasitelktos skirtingos technologinės priemonės ir koncepcijos. Pašto pastatą įkvėpė jo interjero grafiniai elementai ir koloritas, o „Pieno centro“ rūmų apšvietimas sukurtas pagal jo siluetą – ekspresyvų ir elegantišką.

Taigi lapkričio 4-6 dienomis kauniečiai pakėlę galvas stebės tarsi iš snaudulio prisikėlusį architekto Felikso Vizbaro šedevrą – Kauno centrinį paštą. O 11-13 dienomis atgims prie Laisvės alėjos fontano stovintis Vytauto Landsbergio-Žemkalnio kūrinys – buvęs „Pieno centro“ pastatas. Šviesos ant pastatų šoks nuo 17 iki 8 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tiesiog nemokate pasidžiaugti.Tuoj prasideda, kas geriau.Aišku, daug tonų daktariškos dešros išeitų....

manau

manau portretas
kad i centrini pasta- reikia is Rotuses perkelti puiku Kauno miesto muzieju.. o Rotuseje palikti miesto burmistro kabineta

NA NA

NA NA portretas
Tie, kurie komentuoja, net neturi supratimo apie paštą tarpukario Lietuvoje. Centrinį paštą Laikinoje sostinėje. Jiems smegenyse nesutelpa mintis, kad Kaunas buvo sostinė, o Vilnius tebuvo Lenkijos okupuotas miestas. Tokiems pienburniams viskas ir visur blogai. Jie net nesupranta to smetoniško mentaliteto, kai jų smegenyse kirba tik megztos baretės.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių