Quantcast

Atsakė nirštantiems dėl byrančių tiltų: numatyti atsiveriančios duobės – neįmanoma

  • Teksto dydis:

Prasidėjusios tiltų problemos Lietuvoje nesibaigia. Akivaizdu, kad didžiausios problemos – Kauno apskrityje. Šįkart Kaišiadorių rajone, Žiežmariuose, ant valstybinės reikšmės kelio atsirado skylė, pasakojama LNK reportaže.

Šis kelias – tai pagrindinis Žiežmarių tiltas, einantis per Strėvos upę. Seniūnė sako, kad dar prieš pusantrų metų pranešusi tilto savininkei, Automobilių kelių direkcijai (AKD), dėl prastėjančios tilto būklės.

„Mes jau anksčiau buvome informavęs AKD, kad tiltas yra prastos būklės ir reikia ją įvertinti, tačiau nei jokio atsakymo, nei jokių veiksmų nesulaukėme. Tad šiandien turime tai, ką turime“, – sakė Žiežmarių seniūnė Edita Kerdokienė.

Direkcija teigia, kad tiltas likimo valiai nepaliktas. Jis prieš mėnesį buvo apžiūrėtas.

„Buvo atlikta tilto apžiūra, nustatyta, kad jo būklė yra pakankamai gera. Pagrindinis defektas yra važiuojamosios dalies danga, kuri nelygi ir pasižymi tam tikrais defektais, tačiau pats tiltas, jo konstrukciniai elementai – be pažeidimų“, – komentavo AKD Transporto departamento direktorius Evaldas Petrikas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Direkcija sako, kad numatyti atsiveriančios duobės – neįmanoma.

„Įvyko lokalus tam tikras grunto išplovimas, dėl to atsirado asfalto dangoje duobė. Tokius reiškinius sunku prognozuoti“, – kalbėjo E. Petrikas.

Įvyko lokalus tam tikras grunto išplovimas, dėl to atsirado asfalto dangoje duobė. Tokius reiškinius sunku prognozuoti.

 

Matyti žiemą iškilnotos plokštės, pasislinkusios kai kurios tilto dalys, o važiuojamoji dalis – lopas ant lopo.

„Gyventojai skundžiasi, kad nelygi danga“, – sakė Žiežmarių seniūnė.

„Pavojinga, juk kasdien mašinos važiuoja, bet kada gali įgriūti“, – svarstė užkalbinta vietos gyventoja.

Šiuo tiltu važiuoja ne tik lengvosios mašinos. Žiežmarių apylinkės seniūnas sako, kad jei tiltas per Strėvą griūtų arba tektų jį uždaryti, būtų atskirta daug gyventojų.

„Šiuo tiltu pravažiuoja daug transporto priemonių. Šiuo keliu galima nuvykti ir į Stakliškes, ir į Vilnių, Pienus ar Birštoną. Tai, manau, atskirtų labai daug žmonių, nes yra upė ir niekas nepravažiuotų“, – konstatavo Žiežmarių apylinkės seniūnas Aivaras Jonyka.

Pasak AKD, šis tiltas yra remontuojamųjų sąraše 122 vietoje. Duobė – užtaisyta. Direkcijos teigimu, tiltu naudotis yra saugu. Kol kas jo perstatyti nesiruošiama, kapitalinio remonto sąraše jis – 512 vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
Reiktu atleist visus keliu direkcijos valdininkus reikalai is karto susitvarkytu jeigu tokie buki nesugeba uzpilt emulsija atsiverusiu propersu itrukimu dangoi sutvarkyt vandens nubegimus latakus

jk

jk portretas
Akivaizdu,kad sistemoje per mažai kompetentingu specialistu,liko tik užimantys kedes.nemegstu sovietmečio ,bet tada duobes tiltuose neatsiverdavo,keliai buvo pakankamai lygus.o dabar pinigus kiša i radarus ir trikojus,tai patys matom ką turim

bent jau padlos variugos patyletu

bent jau padlos variugos patyletu  portretas
aisku kad jei tiltus ir kelius pastoviai priziuretu ---jie nei griutu .nei duobes atsirastu... dabar pinigus glebiais semia , o y darba per penkis metus viena karta pachmielingi ateina , pasiziuret ar dar tiltas nenugriuvo ir keliuose duobes suskaiciuot.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių