Quantcast

Tikrino, ar vairuotojai neteisėtai nepalieka automobilių neįgaliųjų vietose

  • Teksto dydis:

Minint Tarptautinę neįgaliųjų dieną, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai papildomai patruliavo prekybos centrų aikštelėse ir tikrino, ar visi vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių ir ar neteisėtai nepalieka savo transporto priemonių neįgaliųjų vietose.

Iš viso pareigūnai nustatė tik 2 atvejus, kuomet neįgaliesiems skirtose vietose buvo pastatyti automobiliai, neturėję skiriamųjų ženklų, nurodančių, jog transporto priemonę vairuoja neįgalus asmuo. Prekybos centro, esančio Kovo 11-osios g., automobilių stovėjimo aikštelėje užfiksuotas 1 atvejis, kuomet neįgaliųjų stovėjimo vietoje buvo paliktas „Mercedes Benz“ markės automobilis, neturintis skiriamųjų ženklų, jog vairuoja neįgalus asmuo. Kitas atvejis nustatytas prekybos centro, esančio Baršausko g., automobilių stovėjimo aikštelėje, kur buvo paliktas automobilis „Mazda 626“. Abiem atvejais surašyti pranešimai apie padarytą pažeidimą su nurodymu atvykti į policijos įstaigą.

„Visgi visuomenė tampa sąmoningesnė. Dažniau pastebi, jog neįgaliųjų vietose neleistinai statančių savo automobilius vairuotojų, kurie nekreipia dėmesio į neįgaliųjų problemas ir pažeidinėja Kelių eismo taisykles, mažėja“, - teigė patruliavę ir pažeidimus fiksavę pareigūnai.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124-1 str. 4 d. (Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas), vairuotojams gresia bauda nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Tikrausiai esu,kaip balta varna tarp juodų.Bet šiuo klausimu mano nuomonė truputi-kitokia.Anglų kalbos nemoku,bet žinau,kad invalid reiškia kitoks.Patys invaidai ar neįgalieji kitokiais būti tikrai nenori.Išskirtinių teisių jie nenori.Pagalbos jiems reikia be jokios abejonės.Bet ar teigiamai juos veikia tokia gausa parkavimo vietų prie prekybcentrių-drįstu abejoti (pvz.prie PRISMOS Jonavos gatvėje įrengta apie 20 parkavimo vietų)Suprantama yra reikalavimai,normos.Bet ar negaunamas atvirkštinis rezultatas?Atrodo,kad mieste gyvena labai ir labai daug nesveikų žmonių-vairuotojų.Pirmiausiai griežtai sutikrinti turinčius ar neturinčius teisę tuo naudotis(ne paslaptis kad yra daug apsimetėlių)Tos gausios parkavimosi vietos daugumoje būna tuščios(gaunasi,kad nei pats valgo,nei kitam duoda)Kas dėl pareigūnų-galėtų ir kitur savo kruopštumą parodyti.Bet ten jų neprisišauksi.Kalbu apie ženklus,draudžiamas stovėjimo vietas,greičio viršijimus ir kitus,,neišartus dirvonus"Atsiprašau,jei kam nepatiko

Kaunietis

Kaunietis portretas
Romekui:čia irgi duoda ir vardinį,automobilis nei prie ko.Laikyti jį reikia ant priekinės panelės,galioja visoje Euro zonoje...jei ką.Tik parkavimui!

romek

romek portretas
Tegu pareigūnai pasidomi parkavimo tvarka pas kaimynus Pvz. lenkus. Ten leidimas su hologramomis, išduodamas atitinkamų institucijų, o ne lipdukas iš kiosko už 1 EUR. Pvz. JAV toks ženklas "nepririšamas" prie automobilio. Esmė - padėti neįgaliajam su transportu. Juk ne visi neįgalieji turi automobilį ar ne visi pajėgūs vairuoti. Taigi soc. tarnybos neįgaliajam duoda prioritetinio parkavimo leidimą ne automobiliui, o konkrečiam asmeniui. Tada, esant reikalui, jis gali : atvažiuoti pats, būti atvežtas artimojo, rūpybos darbuotojo, kaimyno ir t.t. su bet kokiu automobiliu. Manau daugelis yra padėję žmogui su įvairaus lygio negalia. Tiesiog atvažiuoji su neįgaliuoju, pastatai mašinuką ir jau tada ant veidrodėlio užsikabini didelį jo asmeninį leidimą.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių