- Vilija Žukaitytė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
-
Tikriems gurmanams – prancūziškų patiekalų viliotinis
Kas galėtų paneigti, kad prancūzai yra tikri maisto gurmanai? Tikriausiai visi vienbalsiai galėtų ištarti, kad prancūzai – pasaulinės virtuvės karaliai, geriau už juos nieko nėra. Šios virtuvės gerbėjai nuo šiol savo skrandžius gali palepinti ir Kaune – restorane „Bajorkiemis city“.
Įgyvendinta svajonė
Nuo rugsėjo 17 dienos Kauno centre įsikūrusio restorano vyno salė virto maža prancūziška oaze. Kiekvieną dieną restorano svečius vilioja nuostabaus kvapo aromatai, prancūziška muzika, romantiška aplinka.
„Atidaryti prancūziškų patiekalų restoraną buvo sena savininko svajonė, kuri brendo metus. Mes didžiuojamės, kad restorano lankytojai galės paragauti ne tik tradicinių lietuviškų patiekalų, bet ir pasimėgauti išskirtinio skonio virtuve“, – sakė restorano „Bajorkiemis city“ vadovė Neringa Kanarskaitė.
Paragauti subtilaus skonio patiekalų galima ne visame restorane. Išskirtinis prancūziškas meniu skirtas tik vyno salės lankytojams. Restorano vadovai perspėja, jeigu svečiai užsinorės tradicinių lietuviškų patiekalų, tokių kaip cepelinų, turės persėsti pietauti į kitą salę.
Tarsi meno kūriniai
„Yra žmonių, kurie po smagaus vakaro teatre nori romantiškai praleisti vakarą, nori ramybės, ne skuboto aptarnavimo. Be to, nori kitokio maisto, kad galėtų ne tik pavalgyti, bet ir pasimėgauti patiekalais – šis meniu skirtas būtent jiems“, – pasakojo N.Kanarskaitė.
Prancūzų virtuvė skirta ne užkimšti skrandį, šiais patiekalais reikia mėgautis.
Išskirtinio skonio valgiai pasižymi ne tik įmantriu skoniu, bet ir itin griežta patiekalo patiekimo tvarka. Prancūziški patiekalai – tarsi meno kūriniai, į kuriuos neatsibosta žiūrėti.
„Mes norime lygiuotis į geriausius“, – patvirtino N.Kanarskaitė.
Atvertus valgiaraštį iš karto užburia patiekalų pavadinimai: ančių kepenėlių paštetas, menkių kepenėlių salotos, kepta anties krūtinėlė su levandų medaus ir kriaušių padažu, žvėrienos virtinukai su špinatų padažu, prancūziška „Marselio“ žuvienė, kreminė baravykų sriuba. Galima vardyti be sustojimo.
Vien pagalvojus apie šiuos patiekalus burnoje kaupiasi seilės, o kai paragauji – supranti, kodėl ši virtuvė yra tituluojama geriausia pasaulyje.
Austrės ir triufeliai
Prancūziška virtuvė pasižymi ir standartiškais patiekalais, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šios šalies patiekalų meniu.
„Vargu ar kur nors Kaune galite paragauti austrių. Mes būsime pirmieji, kurie galės savo svečius pavaišinti šiuo delikatesu“, – teigė N.Kanarskaitė.
Austrių sezonas kaip tik prasidėjo, todėl restorano vadovai kviečia būti pirmiesiems, kurie įvertins jų skonį.
N.Kanarskaitės teigimu, austrės bus atvežamos iš Prancūzijos. Dauguma kitų valgių atkeliauja iš svetur.
Prancūzų virtuvėje gausu patiekalų, kurių pagrindiniai ingredientai – jūros gėrybės, todėl naujajame meniu kiekvienas gurmanas ras tai, ko ieško: krevečių, midijų, kalmarų.
„Bajorkiemis city“ tapo pirmuoju restoranu Kaune, kuriame galima paragauti ir tikrų šokoladinių triufelių.
Kainos nesikandžioja
Restorano vadovė N.Kanarskaitė įsitikinus, kad prancūziškos virtuvės mėgėjai palankiai įvertins naująjį menium, o kainos nepasirodys didelės.
„Žinoma, kainos nėra tokios, kaip tradicinio mūsų restorano meniu, tačiau jos nėra didelės ir neturėtų išgąsdinti klientų. Juk produktai ir patiekalų kokybė yra visiškai kitokia“, – sakė N.Kanarskaitė.
Už patiekalų kokybę atsako vienintelis žmogus – virtuvės šefas. Paprastam mirtingajam prie patiekalo gaminimo proceso neleidžiama prisiliesti nė piršteliu. Todėl kiekvienas patiekalas, kuris patenka svečiams ant stalo, išsiskiria nepriekaištingu skoniu ir išvaizda.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Matijošaitis: užtruko, bet duotas žodis – ištesėtas24
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis džiaugiasi, kad „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos rinkos istorijoje pagaliau padėtas taškas. Kelis pastaruosius metus kritikos dėl įmonės veikimo Kaliningrade susilauk...
-
Laisvės alėjoje kepa ir šakočius, ir sūrius2
Laisvės alėjoje karaliauja ūkininkai, tautodailininkai ir amatininkai. „Kauno mugė. Pavasaris 2024“ dalyvių stalai lūžta nuo mėsos, pieno, duonos, tekstilės, molio, juvelyrinių ir kitokių gaminių, dirbinių. ...
-
Sužydėjusios Kauno puošmenos džiugins iki pat rudens
Ilgus metus puoselėjami ir plečiami gėlynai vėl traukia kauniečių žvilgsnius. Ryškiausiomis spalvomis nusidažė Laisvės alėja, aikštės bei miegamųjų rajonų erdvės. Šiemet visame mieste apsodinta apie 70 atskirų augalų klom...
-
Nacionalinis kultūros forumas mėgins sujungti, kas sunkiai sujungiama, – kultūrą ir verslumą
Nacionalinis kultūros forumas, šiais metais vykstantis devintąjį kartą, kraustosi į Kauną. Vytauto Didžiojo universitete šalies kultūros lauko dalyviai imsis nagrinėti dvi itin svarbias – kultūros regionuose ir verslumo – te...
-
Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle6
Kauno mieste 23 elektromobilių įkrovos stoteles įrengusi savivaldybės administracija, reaguodama į elektros kainų svyravimus ir piktnaudžiavimo atvejus, imasi neišvengiamo sprendimo. Nuo balandžio 22 d. (pirmadienio) pradeda veikti apmokėjimo s...
-
Liūčių tvindomame Dubajuje esantis lietuvis: nustėrau pamatęs apsemtą aštuntą viešbučio aukštą32
„Dvi dienos, atrodytų, iškrito iš gyvenimo“, – atviravo darbo reikalais į audrų ir liūčių pastaruoju metu talžomą Dubajų atvykęs kaunietis Donatas. Vyras neslėpė – miestas nepasiruošęs tokioms nelaimėm...
-
Kraipo galvas dėl „Megos“ ryklių: kaip visi galėjo nugaišti per vieną mėnesį?21
Kaunas neteko ryklių – tokią žinią pranešė prekybos centras, kurio akvariume trys rykliai gyveno bene du dešimtmečius. Akvariumo prižiūrėtojai sako, kad rykliai tiesiog paseno, tačiau lankytojai, atvažiavę ryklių pasiži...
-
Landynė daugiabutyje: ar gali būti blogiau?66
Vieno Šilainių daugiabučio gyventojai pavargo: landyne virtusiame bute – narkomanų slėptuvė, nuolatinės girtuoklystės, muštynės, sklindantis dvokas. Problema – ne nauja, bet sunkiai sprendžiama. ...
-
Mugė Laisvės alėjoje – dar gausesnė35
Trim dienom nuo penktadienio į Kauną susirinks ūkininkai, tautodailininkai, amatininkai ir susiveš įdomiausio, skaniausio, gražiausio, ką turi. „Kauno mugė. Pavasaris 2024“ žada įspūdžių, reginių, unikalių dirbinių, gaminių i...
-
Į vasarą – naujais laiptais: iki remonto pabaigos liko nedaug14
Pernai rudenį prasidėjęs Aušros laiptų remontas įpusėjo. Nors Žaliakalnio gyventojai ir turistai vis dar kabarojasi laikinai įrengtais mediniais laiptais, vasarą remontas bus baigtas. ...