Quantcast

Tėvų protestas prieš vaikų testavimą buvo neteisėtas: organizatorei skirta bauda

  • Teksto dydis:

Balandžio pabaigoje tėvai pirmą kartą susirinko prie Kauno miesto savivaldybės ir protestavo prieš vaikų testavimą kaupinių metodu. Tuomet protesto akcijai leidimai nebuvo išduoti, tad organizatoriai atsidūrė policijos akiratyje.

Sumokėjo baudą

Portalui kauno.diena.lt protesto akciją organizavusi Rima Jasenauskienė patvirtino, jog balandžio 26 dieną vykusio protesto metu leidimas nebuvo gautas. Už tai jai skirta 70 eurų bauda.

„Dėl leidimo protestuoti į savivaldybę kreipėmės penktadienį, o protestas vyko pirmadienį. Pagal susirinkimų įstatymą, tai buvo pažeista, bet, žinote, tada tiesiog mamos išėjo į gatves, nežinojome įstatymo. Kai organizavome antrąją akciją, tada bendravome su policija ir jau žinojome tvarką, tad leidimas antram protestui jau buvo gautas ir viską padarėme pagal taisykles. Nes, pasirodo, kad negali be leidimo laisvai išreikšti nuomonės“, – teigė R.Jasenauskienė.

Tėvų protesto organizatorė nurodo, kad baudos neginčijo ir ji jau yra sumokėta. Tiesa, padengti baudos išlaidas sutiko ir kiti tėveliai, paaukoję 100 eurų. Nuo baudos likusi suma bus panaudota kitų protestų vizualinei medžiagai gaminti.

„Tikriausiai dar bus protestų, bet dar nėra nieko patvirtinta, nesame apsisprendę, kada galėtų vykti kitas protestas. Planuojame vėl daryti Kaune, bet dar viską deriname“, – kalbėjo protesto organizatorė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno policijos atstovai nurodė, kad gegužės 5 d. 36-erių moteriai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 494 str. (Susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimas) su administraciniu nurodymu susimokėti 70 eurų baudą.

Kiti protesto akcijos dalyviai buvo įspėti tuo metu viešąją tvarką prie savivaldybės užtikrinusių pareigūnų.

Kadangi protestui leidimas nebuvo gautas, už tokį susirinkimo įstatymo nusižengimą skiriama bauda nuo 140 iki 600 eurų. Jei asmuo nusižengia pirmą kartą, jam skiriama pusė minimalios baudos. Ši nuostata buvo pritaikyta, todėl R.Jasenauskienei ir paskirta 70 eurų bauda.

Testus vadino eksperimentais

Portalas kauno.diena.lt primena, jog tėvų protestas prieš vaikų testavimą kaupinių metodu Kaune surengtas jau du kartus. Balandžio pabaigoje į protestą susirinko apie 200 tėvų, gegužės pradžioje protestuotojų gretos buvo gerokai mažesnės.

Tėvai reiškė nepasitenkinimą, kad netestuoti vaikai negali grįžti į mokyklas ir būti mokomi kontaktiniu būdu. Dabar galioja tvarka, kad vaikai į mokyklas gali sugrįžti tik tada, jei tėvai sutinka, jog vaikai būtų testuojami. Nesutikę patikrinti, ar vaikas neserga COVID-19 infekcija, mokiniai toliau mokomi nuotoliniu būdu.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Prie Kauno savivaldybės susirinkę tėvai protestų metu laikėsi nuomonės, jog testavimas yra eksperimentas, esą nereikia testuoti sveikų vaikų ir mokyklos negali užtikrinti kokybiško mokymo. Taip pat skambėjo frazės, kad netestuoti vaikai esą yra diskriminuojami, o kaupinių testai žaloja vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pradinuko mama

Pradinuko mama portretas
Maneme, kad po teigiamo kaupinio mokykloje uzteks izoliuoti 14 d.kaip nurodyta mokyklos dokumentuose, taciau po 14 dienu izoliacijos sekancia diena padarius kaupiniu tyrima, vaikui vel skirta pakartonine izoliacija dar 14 dienu. Nusiuntus mokyklai antikunu tyrimo teigiama atsakyma is zinomos dideles Vilniaus tyrimo laboratorijos, NVSC atsake mokyklai, kad tik atliktas antikunu testas negaliojantis, izoliacijos nepanaikino. NVSC nurode, kad po antros izoliacijos vaikui vel darys kaupiniu tyrima ir izoliuos. Gydytoja mano, kad po Covid infekcijos kaupiniu tyrimas dar kelis menesius bus teigiamas. Po teigiamo antikunu tyrimo PGR tyrimui 2 menesius neregistruoja. Tai vaikui izoliacija be pertrauku gali buti tesiama kelis menesius is eiles.

8

8 portretas
Vis dar yra ligonių/avinų kurie mano, kad covido vedamas gyvenimas/karantinas tai tikslingas keles į šviesų rytojų... Jeigu ilgai kalbėsi gerai sugalvota melą, jis pataps tiesa! Politikai tap medikais, medikai tapo politikais, bet jie valdžoi ir daro pinigus prisidengent covid...

Spardosi

Spardosi portretas
Dar , kažin ilgai?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių