Quantcast

Teismas ėmėsi globos namų skundo dėl mergaitės įvaikinimo

  • Teksto dydis:

Sausio viduryje Vilniaus apygardos teismas netenkino sutuoktinių zelandų prašymo dėl devynmetės kaunietės įvaikinimo. Mergaitė šiuo metu gyvena Kauno savivaldybės globos namuose, kurie tokį teismo sprendimą apskundė. Šiandien jau aišku, kada vyks posėdis dėl šio skundo nagrinėjimo.

Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas pranešė, kad juos pasiekė byla dėl devynmetės kaunietės tarptautinio įvaikinimo. Šioje byloje apeliacine tvarka bus sprendžiama, ar teisėtas ir pagrįstas sausio 16 d. Vilniaus apygardos teismo sprendimas porai iš Naujosios Zelandijos neleisti įvaikinti mergaitės.

Portalas jau rašė, kad šį skundą sausio 23 d. ruošėsi teikti Kauno savivaldybės globos namai.

„Rengiame dokumentus, nes įžvelgiame tam tikrų neatitikimų ir procesinių nusižengimų. Buvo palikta galimybė skųsti, todėl mes ir skundžiame teismo sprendimą. Pati šeima iš Naujosios Zelandijos taip pat turi tokią teisę. Dar kol kas negaliu apsakyti, kada bus dokumentai įteikti teismui, nes juos dar tik rengiame“, – tąkart „Kauno dienai“ sakė Kauno savivaldybės globos namų direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas Gintaras Bagdžiūnas.

Jis tikino, kad svarbiausia yra pačios mergaitės noras. Anot jo, jei su nauja šeima, kuri pasklidus skandalui panoro įsivaikinti mergaitę, ji nenorės bendrauti, niekas tai šeimai vaiko ir neleis globoti.

„Mergaitės nepriversi gyventi su šeima, kuri iš niekur atsirado, o dėl brolio, labai sunku vertinti, nes tiek laiko su ja nebendravo ir tik po to taip pat iš niekur atsirado. Mergaitė net nelabai jo pažino, kai tiek daug metų nebendravo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad brolio apsirodymas tebuvo viešųjų ryšių akcija“, – sakė G.Bagdžiūnas.

„Kauno diena“ skelbė, kad devynmetei kaunietei naujos šeimos ieškoma nuo 2015 metų. Jau kurį laiką mergaitė buvo įtraukta į tarptautinius globos sąrašus ir buvo užmezgusi ryšį su šeima iš Naujosios Zelandijos.

Kaunietė su šeima susirašinėjo apie pusmetį, vieni kitiems siuntė nuotraukas. Šių metų pradžioje minėta užsieniečių šeima buvo atvykusi į Lietuvą ir siekė gauti mergaitės globą, buvo leista jai su užsieniečiais praleisti šiek tiek laiko.

Užsieniečių šeima jau globoja du berniukus iš Lietuvos, tačiau norėjo įsivaikinti ir mergaitę.

Seimo narį apskundė prokurorams

Tie patys Kauno savivaldybės globos namai neseniai su skundu kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario Mindaugo Puidoko prieštaringai vertinamų veiksmų šios istorijos kontekste.

Kaip jau rašyta, globos namai skundžia veiksmus per visuomenės informavimo priemones išviešinant nepilnametės kaunietės vardą ir pavardę bei kitus duomenis, leidžiančius ją identifikuoti.

Šiems veiksmams atlikti M.Puidokas nebuvo gavęs nei įstatyminio vaiko atstovo, nei paties vaiko sutikimo. Teigiama, kad taip politikas pažeidė ES ir nacionalinės teisės aktus, saugančius asmens, ypač nepilnamečio, duomenis bei padarė žalos ir pačiam nepilnamečiam vaikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokel

mokel portretas
visos teisesaugos irvaiku teisiu organizacijos yrapedofilu klanas

Vadinamasis

Vadinamasis portretas
duomenų paviešinimas, už kurio kaip už šiaudo griebėsi buv. laikinasis globos namų direktorius, mergaitei niekaip nepakenkė. Broliai taip pat dėl to jokių priekaištų gerb. Seimo nariui neturi. Tai kame replės? Ko taip putojasi globos namai? Ko jie kelia audrą vandens stiklinėje? Kokių reitingų siekia?

varnas

varnas portretas
ne broliams bet seniai buvo laikas ivaikinimui, dėl devynmetės mergaitės ivaikinimo atiduoti globėjams iš naujos zelandijos , tinkama buvo globėju pora tinkama, o ne iš lietuvos globos namu, ir atiduoti lietuviu globėju šeimoms juk ten augiausiai yra blogis nemačiau ten nieko gero, o ir iš vaiku namu kur yra pas mus juk ir gero nieko niera nebuvo ir nebus ,,, tegulima globėjai tie kurie nori iš čia mergaite išvežti ir užauginti, taIP VIENAS LIKO KELIAS,
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių