Quantcast

A. Purvainis skinasi kelią vadovauti Kauno apylinkės teismui

  • Teksto dydis:

Neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje nuspręsta į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas siūlyti Arūną Purvainį. Tokia žinia nuliūdino nemenką dalį šio teismo darbuotojų.

Neeilinis tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu, todėl protokolas – kiek iš 23 Teisėjų tarybos narių balsavo už A.Purvainį ir kiek prieš, bus parengtas kitą savaitę.

Teisėjų taryba nutarime pažymi, kad tokį sprendimą priėmė „įvertinusi Kauno apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo A.Purvainio teisinio darbo patirtį, asmenines-dalykines savybes, svarbias teismo pirmininko pareigoms užimti, aukštą profesinę kvalifikaciją, atsižvelgusi į Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos, Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos ir teigiamą Kauno apygardos teismo pirmininko nuomonę“.

Kovo 19 dieną Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda dekretu Teisėjų tarybai teikė taip pat A.Purvainio kandidatūrą.

Arūnas Purvainis

Tai jau trečioji atranka į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas. Pirmoji atranka patyrė fiasko, nes Pretendentų į teisėjus atrankos komisiją nepasirinko nei vieno iš atrankoje dalyvavusių teisėjų.

Antroji atranka įžiebė daugiau aistrų. Joje be kitų pretendentų dalyvavo ir A.Purvainis. Prezidentė Dalia Grybauskaitė tuo metu skaičiavo paskutines kadencijos dienas. Ji taip pat pasirinko šį pretendentą ir jo kandidatūrą dektretu galutiniam sprendimui teikė Teisėjų tarybai.

Tačiau tąsyk įvyko gana retas Teismų istorijoje atvejis. Teisėjų taryba nepalaimino A.Purvainio kandidatūros. Ne antraeilį vaidmenį tokiame Teisėjų tarybos pasipriešinime Prezidentės D.Grybauskaitės pasirinkimui turėjo anoniminė Kauno apylinkės teismo darbuotojų apklausa, kuri nebuvo palanki A.Purvainiui.

Buvo paskelbta trečioji atranka į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas. Tarp pretendentų ir vėl Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas ėjusio laikinojo šio teismo pirmininko A.Purvainio  pavardė.

Iki šių metų vasario, kai įvyko Pretendentų atrankos komisijos posėdis, Kauno apylinkės teismas virė lyg katilas.

„Kauno diena“ ne kartą rašė apie teismo darbuotojus slegiančią įtampą, nesiskaitymą su dirbančiaisiais. Per tą laiką Kauno apylinkės teismo teisėjai raštu kreipėsi į apylinkės teismą administruojantį Kauno apygardos teismą, Teisėjų tarybą, Prezidentą dėl nepriimtinų A.Purvainio vadovavimo metodų.

Tačiau panašu, kad problemas išdėstę teisėjai nebuvo išgirsti. Panašu, kad šį kartą, greičiausiai, neatsižvelgta ir į anoniminės teismo darbuotojų apklausos rezultatus. Palankiausiai teismo bendruomenė įvertino visai ne A.Purvainį. Vertinant A.Purvainį Kauno apylinkės teismo darbuotojai suskilo į dvi apylyges dalis. Galimai kitą savaitę paaiškės į kokias tiksliai dalis suskilo teismo bendruomenė, kai bus parengtas Teisėjų tarybos posėdžio protokolas.

Prezidentui liko padėti tašką, ar Kauno apylinkės teismo pirmininku bus paskirtas A.Purvainis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš foto spredžiant

Iš foto spredžiant portretas
Tai šitas žmogus labiausiai myli save :)

Graži pavardė

Graži pavardė  portretas
labai tiks tokiam darbui:))

Įdomu.labai

Įdomu.labai portretas
Kaip pasiskaitai kas vyksta teisme.del śiltos kėdes ausys svyla iś gėdos. Suskilo kolwktyvas i dvi dalis vieni už Purvainį kiti.prieś. Bet stebėtis nėra ko nes ten kiwkvienas kovoja deĺ vietos po saule.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių