Quantcast

Taryba pritarė Kaune plėtoti 5G ryšį: pasirašys memorandumą

  • Teksto dydis:

Paskutinį metų tarybos posėdį Kauno valdžia pritarė pasirašyti memorandumą dėl 5G ryšio plėtros. Memorandumo pasirašymas – tai simbolinis veiksmas, siekiant, kad penktosios kartos judrusis ryšys būtų kuo sklandžiau įgyvendinamas ir juo galėtų naudotis daugiau gyventojų bei strateginių objektų valdytojai.

Memorandumo tikslas – užtikrinti efektyvią ir koordinuotą 5G ryšio plėtrą, įskaitant nepertraukiamą 5G ryšį tarptautiniuose transporto koridoriuose „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“ bei elektroninių ryšių tinklų, galinčių užtikrinti ne mažesnę kaip 100 Mbps ryšio spartą, prieinamumą bent 95 proc. Lietuvos namų ūkių.

LR Vyriausybė dar pernai metų birželį priėmė nutarimą dėl 5G ryšio plėtros Lietuvoje gairių. Jose numatyti etapai, kuriais šios spartos ryšys bus diegiamas. Gairėse numatyta, kad šiemet prasidėjo 5G ryšio plėtra šalies teritorijoje, o iki 2023 m. 5G ryšys turi būti užtikrintas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Tad taryba įpareigojusi Kauno merą Visvaldą Matijošaitį pasirašyti memorandumą dėl 5G plėtros, užtikrina, kad Kaunas galės įgyvendinti Vyriausybės gaires ir bus lengviau užtikrinti, kad spartusis internetas apimtų kuo didesnę miesto teritoriją. Taryba šį klausimą priėmė bendru sutarimu.


Šiame straipsnyje: 5G5G ryšys5G ryšys Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas.

vladas. portretas
Na antivakseriai,manau jau nusibodo loti apie skiepus,tai dabar parėkite apie folijos beretes.

Anonimas

Anonimas portretas
Buvo 2G, 3G, dabar 4G, kitose salyse jau 6-7G testuoja. Ko cia verkiat ir po to skaitot naujienas per savo telefona naudodami wifi? Skaitykit laikrascius ir susirasinekit laiskais jei tiek nepatinka...

beretnykai

beretnykai portretas
megzkit beretes is vielos
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių