Quantcast

Sveikuoliai nėrė į ledinį Nemuną

Lietuvos ir viso pasaulio sveikuoliai pirmąją metų dieną tradiciškai maudosi lediniame vandenyje.

Sunku suskaičiuoti, kiek žmonių Lietuvoje šiandien niurktelėjo į upes, ežerus ar jūrą, bet tokių buvo tikrai nemažai.

Viena iš vietų, kur Kaune vyko tokios maudynės, –Nemunas prie Panemunės šilo.

Kauno jungtinio sveikatos klubo tarybos narys Algirdas Kalvaitis pasakojo, kad po atviru dangumi, nesvarbu vasara ar žiema, kartu su bendraminčiais maudosi kiekvieną sekmadienį 8 val. ryto. Tiesa, kartais šį ritualą jis praleidžia, bet tik dėl svarbių priežasčių.

Pirmą kartą į eketę jis nėrė prieš devynerius metus. Taip jis, pasiklausęs patyrusių sveikuolių, irgi siekė geresnės savijautos.

"Tokios maudynės organizmui - trumpas jį prabudinantis stresas, kartu suteikiantis daugiau energijos, psichologinio pasitenkinimo", - sakė A. Kalvaitis.

Prieš tuos devynerius metus jis remontavo savo namus ir nuolatinis jėgų trūkumas jį ne juokais erzino. "Viduje ant savęs labai pykau, kad man trūksta energijos. Nenorėjau griebtis vaistų, tad ėmiau ieškoti kitų kelių", - kalbėjo vyras.

Jis atkreipė dėmesį, kad vien pasipliuškenimas lediniame vandenyje neduos didelio teigiamo efekto. Būtina nuolat judėti. Jis pats kasdien mankštinasi.

Į ledinį Nemuną jis su bendraminčiai šiandien nėrė irgi tik po geros apie 20 min. trukusios mankštos. "Iš pradžių reikia, kad kūnas sušiltų iš vidaus", - aiškino A. Kalvaitis.

Dauguma medikų, kalbėdami apie maudynes lediniame vandenyje, vis dėlto yra nusiteikę skeptiškai ir prieš imantis tokių drastiškų žingsnių pataria atsakingai įvertinti savo sveikatos būklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rolis

rolis portretas
....mergaites galetu bent 30-40m.jaunesnes ir be maudymuku!

Dziabas

Dziabas portretas
Smagu matyti, kad tiek nedaug durnių.

Anonimas

Anonimas portretas
Na, po pirties visai tinkamas šaltas vanduo, bet visais kitais atvejais labai abejotina sveikata, bent jau daugeliui.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių