Quantcast

Sveikiname: Metų kauniete tapo dailininkė ir atsargos leitenantė R. Bruder!

Tapytoja Rebeka Bruder, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovė, svariai prisidedanti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos, tapo vienuoliktąja Metų kauniete.

Suteikia jėgų

Toks yra dienraščio „Kauno diena“, organizuojančio šiuos rinkimus, portalo kauno.diena.lt skaitytojų, kitų kauniečių ir visų kitų balsavusiųjų verdiktas.

„Palaikymas suteikia jėgų ir motyvaciją dirbti, laikytis vidinio kompaso. Palaikymas parodo, kad einu teisinga kryptimi užsibrėžtų tikslų link, o juos pasiekti dirbant vieningai galima neabejotinai greičiau“, – dar prieš finalą kalbėjo R. Bruder.

Ji dėkojo likimui, kad turi galimybę pažinti daugybę puikių, talentingų žmonių. „Džiaugiuosi, kad visuomenės susidomėjimas kultūra ir menu auga. Labai norėtųsi, kad kauniečiai kūrėjai turėtų platformą ir sąlygas plačiai skleisti savo kūrybą, nes sąlygos dabar nepakankamos. Vienas iš mano tikslų yra pakeisti šią situaciją“, – pasiryžusi kaunietė, pridūrusi, kad Kaunas ir Lietuva turi neeilinių gabumų žmonių, kurie savo kuriamais darbais ir jų kokybe nė kiek nenusileidžia šiuolaikinėms tendencijoms ir žengia koja kojon su pasauliniais meno procesais.

Palaikymas parodo, kad einu teisinga kryptimi užsibrėžtų tikslų link, o juos pasiekti dirbant vieningai galima neabejotinai greičiau.

Įneša šviesos

Kalbėdama apie Metų kaunietės rinkimus R. Bruder apibendrino, kad tokios iniciatyvos „įneša šviesos į mūsų pilką padangę“.

„Mane visada džiugina dėmesys žmogui, o to labai trūksta. Juk yra tiek puikių žmonių! Norėtųsi, kad juos matytų ir apie juos žinotų kuo daugiau visuomenės. Gėris, profesionalumas, pagarba žmogui turi triumfuoti. Mano nuomone, šis projektas pelnytai sulaukia plataus ir pozityvaus atgarsio. Tai šviesos gija niūriuose informacijos srautuose“, – sakė R. Bruder.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Svarbiausių jos gyvenime dalykų trejetuke – šeima, sveikata ir laisvė. „Esu dėkinga, kad turiu mylinčius tėvus, gerą sveikatą ir saugią šalį, kurioje nevyksta karas ir kurioje neribojama saviraiškos laisvė“, – vardijo pašnekovė.

 

Sveikino G. Nausėda

Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, net šalies vadovai.

Eidama Prezidentės pareigas renginį globojo Dalia Grybauskaitė, o pastaraisiais metais renginį globoja Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Džiaugiuosi, kad šiandienos pasaulyje vis dar esama vietos stabilumui, gražioms ir prasmingoms tradicijoms. Drąsių, veiklių, ryžtingų, talentingų, kūrybingų ir empatiškų moterų pagerbimas – viena iš tokių. Rusijos agresijos Ukrainoje kontekste šios savybės įgauna dar didesnę reikšmę ir prasmę. Esu tikras, kad šiemetinio konkurso dalyvės, skirdamos savo laiką ir energiją valstybei, miestui, bendruomenei ir paprastam žmogui, kartu įkvepia ir aplinkinius. Padėti kitiems, tarp jų – ir ukrainiečiams. Tiek kovojantiems mūšio lauke, tiek gyvenantiems nuolatinės grėsmės akivaizdoje, tiek pabėgusiems nuo karo, prisiglaudusiems Lietuvoje ar kitose šalyse“, – atsiųstame sveikinimo laiške kreipėsi G. Nausėda.

Atjauta, supratimas, ištiesta pagalbos ranka ar suteikiama viltis, pasak šalies vadovo, yra tai, kuo mes didžiuojamės kaip visuomenė – ir kuo pagrįstai gali didžiuotis valstybė.

„Būtent tokiems žmonėms priklauso ateitis ir kasdienybė, kurioje gerovę jaučia kiekvienas. Norėčiau nuoširdžiai padėkoti konkurso dalyvėms už tai, kad einate atsidavimo ir pašaukimo keliu. Už skleidžiamą grožį ir įkvėpimą, prasmę ir atsakomybę. Už tai, kad esate, kad stengiatės, kad teikiate džiaugsmą bei šilumą, kad puoselėjate tikrąsias vertybes. Norėčiau paprašyti ir toliau nešti gėrį bei šviesą, kuriais galėtų mėgautis visi be išimties bendruomenės nariai. Ačiū jums už tai, ką darote. Linkiu kuo geriausios sėkmės ir niekad neblėstančio įkvėpimo“, – linkėjo G. Nausėda.

Skambus muzikinis desertas

Šventėje daugiausiai dėmesio sulaukė nugalėtoja R. Bruder, o taip pat kitos penkios finalo dalyvės: įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja Asta Kuktienė, teisininkė, mediatorė Eglė Šiugždinytė, sesuo  salezietė, pedagogė, Palemono vaikų dienos centro koordinatorė Irutė Dovydaitytė, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Marija Arutiunova ir socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, mokymo sistemų bendraautorė, matematikos mokytoja Vilija Dabrišienė.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Desertas prie sveikinimų, padėkų ir apdovanojimų – Kauno valstybinio muzikinio teatro artistų paruošta speciali muzikinė programa.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Renginio režisierius – Kęstutis S. Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius. Vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Šventės programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros su solistais Adrium Apšega, Marija Arutiunova, Egidijumi Bavikinu, Martynu Beinariu, Gabriele Bielskyte, Akvile Garbenčiūte, Iveta Kalkauskaite, Ingrida Kažemėkaite, choro ir baleto artistais, teatro orkestru.

Vienuoliktoji Metų kaunietė

R. Bruder – jau vienuoliktoji Metų kaunietė. 

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Pernai Metų kaunietės titulą pelnė Kauno klinikų Nervų ir raumenų ligų centro gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė, užpernai – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akių ligų klinikos profesorė, visuomenininkė Jūratė Jankauskienė.

Dar ankstesniais metais – šešiolikmetė Andrėja Veličkaitė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės bei nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

Metų kaunietėmis yra tapusios ir Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė profesorė Olivija Gustienė, tuometinė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą taip pat jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, kalėdinių eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Plačiau apie Metų kaunietės apdovanojimų renginį skaitykite čia.

Iškilmių vaizdo transliacija bus rodoma per TV1. Kviečiame prie ekranų kovo 11 d., šeštadienį, nuo 17.45 iki 19.45 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
DASIGYVENOM - METŲ KAUNIETE TAPO N E L I E T U V A T Ė .

JŪRA

JŪRA portretas
Sveikiname tave miela Rebeka.Linkim tau ir tavo Tėveliams sėkmės ir geros sveikatos.

homjaunuolis

homjaunuolis portretas
R.Ačas bus laureatas.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių