Quantcast

Svarbi žinia kauniečiams: atnaujinta automobilių aikštelė po Vienybės aikšte

  • Teksto dydis:

Jau nuo rugsėjo 1-oios kauniečiai galės statyti automobilius požeminėje stovėjimo aikštelėje po Vienybės aikšte, kurią atnaujino SBA grupė. Kaip skelbia SBA, dienomis valanda stovėjimo čia kainuos 1,5 euro, vakarais, savaitgaliais ir švenčių dienomis – 0,6 euro.

„Atverta nauja parkavimo vieta padės spręsti automobilių statymo problemą centrinėje Kauno dalyje. Juo labiau Skad atnaujinus Vienybės aikštę ir greta jos įsikūrusiame verslo centre BLC pradėjus veikti restoranų zonai, čia praleisti laiko atvyksta vis daugiau žmonių. Taip pat šioje aikštelėje bus patogu palikti transporto priemones vykstant į „Žalgirio“ rungtynes ar renginius arenoje, nes nuo čia iki jos – vos 10 min. pėsčiomis. Miestiečius dar norime nudžiuginti ir žinia, kad požeminėje aikštelėje automobilio statymas kainuos pigiau nei aplinkinėse gatvėse“, – sako Vienybės aikštę atnaujinusios ir požeminę aikštelę įrengusios SBA bendrovės „Urban Inventors“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

Anot jo, aplinkinių gyventojų patogumui bus galima automobilius statyti ir ne darbo metu bei savaitgaliais. Bus parduodamas tam tikras skaičius abonementų, o tai turėtų palengvinti kaimynystėje įsikūrusių kauniečių vargus ieškant, kur pasistatyti automobilį aplinkinėse gatvėse arba, atėjus žiemai, čia laikomi automobiliai bus apsaugoti nuo apledėjimo ar užšalimo. Savaitgaliais ir švenčių dienomis, taip pat norintiems palikti čia automobilį nakčiai, valanda stovėjimo kainuos 0,6 euro, sakoma SBA grupės pranešime. Atsiskaityti už stovėjimą galima mobiliąja „Unipark“ programėle arba grynaisiais bei banko kortele mokėjimo kasoje.

Požeminę automobilių aikštelę atvėrus miestiečiams, pradės veikti ir liftai, kuriais bus patogu į Vienybės aikštę pakilti šeimoms, į miesto centrą atvykstančioms su vaikiškais vežimėliais, ir neįgaliesiems.

Po Vienybės aikšte įrengtoje 2 aukštų požeminėje aikštelėje, kaip nurodo SBA, – beveik 500 vietų automobiliams. Pagal sutartį su savivaldybe, ne mažiau kaip 50 vietų skiriama miestiečiams, likusios – šalia esančiame BLC verslo centre įsikūrusių įmonių darbuotojams.

Vienybės aikštę atnaujino ir požeminę stovėjimo aikštelę už savo lėšas įrengė SBA grupė. Kauno savivaldybė nupirko granitą viršutinei dangai. Į aikštės atnaujinimą SBA investavo beveik 10 mln. eurų, į greta esantį BLC verslo centrą – dar apie 30 mln. eurų.

Vienybės aikštės architektūrinė koncepcija, kurią sukūrė Vokietijos kompanija „3deluxe“, Vokietijos dizaino tarybos apdovanojimuose pripažinta geriausia „Miesto erdvės“ kategorijoje. O šiais metais prestižiniuose „Dezeen Awards“ apdovanojimuose ji pateko tarp 25 geriausių „Atgimusio projekto“ kategorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Jus valkatos mašinu nestatysit .mažiau vatos lokit.i gyventoju kiemus kišit savo geldas.

Anonimas

Anonimas portretas
30 eurų vien už savaitgalio dvi dienas? Paieškokit durnių kitur su tokiais savo pigumais. Linkėjimai merui abžorai.

kauniečiai įžūliai apvogti ?

kauniečiai įžūliai apvogti ? portretas
žemė- miesto, tačiau krabų sąmokslo dėka, 9/10 tenka dykai verslinykams, o tik 1/10 miestiečiams už siaubingą kainą . STOP KORUPCIJĄ.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių