Quantcast

Sutvarkyti Kauno tvirtovės III ir IV fortai

  • Teksto dydis:

Kauno tvirtovės IV ir III fortus aplankė Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovai su administracijos direktoriumi Gintaru Petrausku ir vicemeru Simonu Kairiu. Atvyko ir miesto savivaldybės kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas bei Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas su kultūros paveldo skyriaus vedėja Rūta Černiauskiene.

Apsilankymo tikslas buvo apžiūrėti ir įvertinti viešosios įstaigos "Kauno tvirtovės parkas" 2016 metais atliktus darbus.

"Kauno tvirtovės parko" direktorius prof. Valdas Rakutis svečius supažindino, kaip buvo įgyvendintas apsaugos ir informavimo priemonių planas. Svečiams buvo parodyti atlikti darbai – uždengti drenažiniai šuliniai, kitos pavojingos antžeminės angos, įrengtos apsaugos tvorelės pavojingose vietose, pastatyti įspėjamieji ženklai, informaciniai stendai. Prof. V. Rakutis ne tik aprodė nuveiktus darbus, bet ir papasakojo Kauno IV forto istoriją.

Svečiai, apžiūrėję IV fortą, patraukė į III fortą. Čia jie dalyvavo trumpoje ekskursijoje, kurios metu Kauno tvirtovės parko direktoriaus pavaduotojas Ovidijus Jurkša pristatė ir šiame forte parko darbuotojų nuveiktus darbus – įrengtas apsaugos priemones, uždengtus šulinius, pastatytas apsaugos tvoreles, informacinius stendus.

Apžiūrėję III fortą svečiai aptarė problemas, su kuriomis susiduria parko darbuotojai, numatė parko ateities planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
saunu kad tvarko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių