Quantcast

Sutrikusi „Regitros“ sistema Kauno abiturientą įstūmė į nepavydėtiną padėtį

Penktadienį į „Regitrą“ atvykęs 17-metis kaunietis buvo nemaloniai nustebintas – dėl sistemos gedimo buvo atšauktas teorijos egzaminas, kurį jis buvo pasiruošęs laikyti. Negana to, egzamino data perkelta į rugsėjo 3 dieną, kuomet abiturientai jau žingsniuos į mokyklas.

Į portalą kauno.diena.lt pašnekovas paskambino iškart po nemalonios žinios „Regitroje“.

„Teorijos egzaminą B kategorijos vairuotojo pažymėjimui gauti turėjau laikyti 9.30 val. Tačiau atvykęs sužinojau, kad laiką gaišau veltui. Ne tik laiką, bet ir pinigus, kadangi iš senamiesčio su taksi atvažiuoti nėra pigu“, – pasakojo kaunietis.

Abiturientą labiausiai piktina tai, kad apie gedimus šios valstybės įmonės atstovai nepranešė ir anksto.

„Juk turi mūsų kontaktus, taip pat sąrašus, kas turi laikyti egzaminus. Kodėl niekas nesiteikė pranešti, kad visi jie atšaukiami? Žmonės ir iš darbų atsiprašo, ir iš tolimiausių miesto kampų atvažiuoja. Čia toks „Regitros“ požiūris į klientus?“ – klausimų laviną pažeria jaunuolis.

Pasak jo, įmonės atstovai paaiškino tik tai, kad sugedo duomenų sistema, o laikyti egzaminą bus galima užsiregistravus iš naujo.

Tačiau atvykus sužinojau, kad laiką gaišau veltui. Ne tik laiką, bet ir pinigus, kadangi iš senamiesčio su taksi atvažiuoti nėra pigu.

„Laukiamajame kilo nemenkas bruzdesys: atvykę žmonės ir piktinosi, ir bandė aiškintis, kada bus galima laikyti egzaminus. Girdėjau kalbant, kad nevyko ne tik teorijos, bet ir praktinio važiavimo egzaminai“, – ne tik savo, bet ir kitų reakcijas įvardija kaunietis.

Į egzaminą – pirmąją mokslo metų dieną

Pašnekovą sutrikdė ne tik šis nesusipratimas. Jis pasakoja, kad „Regitros“ atstovo paskatintas internetiniame puslapyje bandė užsiregistruoti kitam egzaminui. Tačiau paaiškėjo, kad laikas jau paskirtas.

„Internete pamačiau, kad mano egzamino laikas perkeltas į pirmadienį, rugsėjo 3 dieną. Tačiau niekas mūsų neklausė, ar šis laikas tinkamas. Juk man, abiturientui, tai bus pirmoji mokslo metų diena!“ – toliau piktinosi jis.

Kol kas jaunuolis sprendžia, kaip toliau elgtis šioje situacijoje, tačiau pabrėžia, kad įmonės atstovai būti atsakingesni.

Panašią situaciją portalui papasakojo ir dar viena abiturientė iš Kauno, kuri šiandien 9.25 val. buvo pasiruošusi laikyti vairavimo egzaminą.

„Apie neįvyksiantį egzaminą sužinojau tik atvykusi, man buvo pasakyta, kad teks registruotis kitam kartui“, – sakė kaunietė Julija.

Grįžusi namo mergina bandė internete atliktą naują registraciją, tačiau nesėkmingai.

„„Regitros“ sistemoje pamačiau, kad tvarkaraštyje dar paliktas šios dienos egzamino laikas, o naujo pasirinkti negalima. Kol kas laukiu ir tikiuosi, kad šie techniniai nesklandumai bus sutvarkyti“, – viliasi abiturientė.

Neveikia didžioji dalis paslaugų

Apie sistemos gedimus „Regitra“ pranešė prieš 10 val. ryto. Išplatintame pranešime informuojama, kada tikimasi pašalinti problemas.

„Nuo ryto sutrikus vidinėms duomenų bazėms, neveikia dalis „Regitros“ paslaugų. Šiuo metu gedimai šalinami ir tikimasi, kad greitu metu – iki pietų – pavyks išspręsti susidariusią situaciją. Dėl įvykusio gedimo nevyksta teorijos ir praktikos egzaminai. Taip pat negalima užsakyti ar išduoti vairuotojo pažymėjimų. Galimi sutrikimai naudojantis ir elektroninėmis paslaugomis, – rašoma jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Kiek daug visi loja ant regitros,ypač tie kurie neišlaikę iš pirmo karto :D comon chiebra lokit ne ant regitros o ant saves ir savo grybo instruktoriaus kuris neparuošė jūsų regitros egzui,regitra tik ivertina ką išmokot per vairavimo pamokas ir ar jūs pasiruošęs dalyvauti realiame eisme.Kas ir būtų,jei regitra praleis visus kurie net elementariausių ket nežino :D o apie vairavimą iš vis patyliu,kai kuriems geriau dviratį mint arba iš vis peškom vaikščiot,nes vairuojant pasižiūri kaip važiuoja klevo lapai (Aišku yra daug ir klevo lapų kurie važiuoja puikiai) tai nu nx bijai ir važiuoti :D Tikrai išlaikyti nėra ten taip sunku tik reikia noro,o ne galvoti kad px ir taip praslysiu.

Tiesiog

Tiesiog portretas
katastrofa beveik. Vargšas vaikas. Dar netreniruotas. Nežino, kad ir lėktuvų skrydžiai atšaukiami, nors pinigai už bilietus jau sumokėti.

ankos draugė

ankos draugė portretas
mes kartu. no pasaran. šalin rankas nuo Regitros!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių